Napisano 2 Marzec 200520 l Witam To moja druga powazniejsza praca i pierwszy dlugoterminowy projekt :) Planuje ten tunel umiescic we wnetrzu jakiegos stoku, gory. Poniewaz nie bardzo wiem jak zrobic zakret tunelu :/ (Bend sie nie spisuje) pomyslalem ze tunel moglby byc zawalony. Co sadzicie o umieszczeniu na ulicy czy chodniku 2 zataczajacych sie pijakow (obaj by trzymali butelki z wina w podniesionych na bok rekach)? Dziekuje za wszelkie komentarze i sugestie :)
Napisano 2 Marzec 200520 l Witam podoba mi się chodnik, ale popracowałbym nad proporcjami np. ulica jest za wązka. Pozdrawiam.
Napisano 2 Marzec 200520 l chodznik konkretny ale faktycznie proporcje nie za dobre... jak robisz zawalony tunel to zrob barierki i woz strazacki albo objazd...
Napisano 2 Marzec 200520 l Jeśli chcesz dodać jakieś postacie, to nie pijaków. Nie pasują moim zdanie do tej sceny (jeśli tunel ma być zawalony). Zrób lepiej jakiś ambulans, policję, barierki, lekarzy z uspokajającą dawką povulonu, dziennikarza TVN-u etc :) (np. Wrona z "Pod napięciem")
Napisano 3 Marzec 200520 l Autor Nie wiem czy nie przesadzilem ale w koncu zapodaje tutaj 2 kolejne renderki abyscie mnie poprawili ;-) Ps. zdaje sobie sprawe ze zjechanej texturki gor i jeszcze nie zupelnie ciekawego sposobowu zasypania tunelu
Napisano 3 Marzec 200520 l Sam już wymieniłeś 2 najważniejsze niedociągnięcia. Skoro zrobiłeś aż czteropasmowy tunel, to powinien być on wsparty po środku jakimiś kolumnami. Narazie wszystko wskazuje na to, że ktoś nasypał do środka piasku a nic się nie zawaliło. Gratuluję natomiast oświetlenia - wygląda całkiem nieźle, buduje atmosferę
Napisano 3 Marzec 200520 l Fajnie sie zapowiada, chociaż w pierwszym renderze nie zgadzają mi się proporcje (poręcz a latarnie). Zrób jakieś załamanie się stropu czy coś do tego zasypania, może też jakieś roślinki przed tunelem.
Napisano 3 Marzec 200520 l ja pierdziele ... chcesz mi kark zlamać ? ten kadr jest jak niemiecki kawał z montypytona powiedz ze ten kadr nie bedzie w finale ;]
Napisano 4 Marzec 200520 l Autor File Open Failed... ;(((( Ostatni dzialajacy sejw jest na etapie jednopasmowki.
Napisano 4 Marzec 200520 l otoworz pustego maxa i zrob merge powinno odzyskac prawie wszystko ja zrobilem i dzialalo
Napisano 4 Marzec 200520 l w autoback sprawdzales? jak nie ma, to nic tylko zrobic od nowa, tym razem lepiej. mysle ze swiatlo od lamp zbyt szybko sie urywa.
Napisano 4 Marzec 200520 l Autor Dzieki, ale niestety tym razem nie pomoglo, probowalem tez czegos przy pomocy PC Inspector File Recovery ale z takim samym skutkiem
Napisano 4 Marzec 200520 l jeszcze duzo detali przed toba :) i mam nadzije ze te lampy (wszystkie) to tylko chwilowo i je poprawisz bo sa katastroficzne (w sesie okropne) :) Pozdrawiam
Napisano 4 Marzec 200520 l Autor Lol hehe :) Zebym to ja wiedzial o autobacku zanim otwarlem 3 inne projekty ;p Nic, od razu ustawiam ilosc plikow a autobacku na wiecej niz 3 i zabieram sie za robote od nowa, zreszta jak widze wcale nie jest tak duzo tego do odrobienia, i teraz to bedzie chyba jednopasmowka Yamakasi: najpierw byla jedna lampa, potem wpadlem na pomysl ze przydaloby sie jakby ona na czym stala, potem wpadlem na pomysl o zrobieniu reszty ;-)
Napisano 5 Marzec 200520 l e tam ni ma sie co martwić, jedyne czego by żałować to oświetlenia drugi raz zrobisz takom scenke w 10 minut pozdr
Napisano 5 Marzec 200520 l moim zdaniem troche za blisko siebie stoja te lampy, klimacik moze wyjsc fajny pozdro.