Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóz w planach za ok. 40 dni mam zakupienie nowej grafiki :). Cena nie może przekroczyć 2000 zł. Zastanawiałem się pomiędzy tymi dwoma modelami:

http://sklep.tweak.pl//index2.php?id2=menu_prod&id3=sek_opis&kod_p=GRPNY6800GT256TD&kat=&pkat=

http://1klik.pl/sklep/Karty_graficzne_ATI_Radeon_X800/Karta_graficzna_SAPPHIRE_Radeon_X800PRO_Atlantis_256MB_DDR_TV_DVI_VIVO_BOX_21034_01_40/c498/p227602/

Ale z tego co słyszałem to geforce byłby o wiele lepszym wyborem pod kątem grafiki... ale już sam nie wiem. Czekam na rady :).

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki SansSerif :). napewno się nad nią zastanowię :). Zapomniałem wspomnieć że ta karta ma współpracować z plikami graficznymi ok. 300 mb/jeden plik (format tif). Czy lepsza grafika o wiele to ułatwi?? (obecnie mam gf2mx :P).

Napisano

Nie zastanawiaj się tylko kupuj tego gf'a co szeryf podal (taktowanie niewiele się nie zmienia, a cena rosnie). Nad radeonami bym się nie rozczulal... w tej chwili są jak wrzód na dupie geforcow :) , a przesiadka z gf2 na gf6800 jest naprawde znaczaca. Co do plikow tifowych to raczej RAM i procesor niz sama karta...

Dla porownania:

Najdrozsza z benchamrka (GeForce 6800GT Gainward Ultra/2400 TV & 2xDVI 256MB GS GLH =2500 pln=)

400 MHz

1 200 MHz

Szeryfowa (GeForce 6800GT Leadtek A400GT-TDH256 256MB TV & DVI BOX =1679 Pln=)

350 MHz

1 000 MHz

pozdr