Sajrusx Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 no to next wip na tej stronie...i to mój do tego no no...jaki ja rozwijający...no dobra teraz po rebooku bedzie coś składnego i ładnego myśle znaczy zapalniczka, teraz to ludzie bedziecie mi musieli pomóc z extrudowaniem niektórych rzeczy...już niedługo pierwsze pytania...bedzie trudno z tą zapalnichą, rebuk był pikusiem do tego..hehe...zrobie kilka zdjęć i sykne na ten temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 pokaz jak to wyglada a nie sama sitake :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 co to za wyrazenie !! "sykne na ten temat" ja tam z tobą "ziomalu" w ten sposób rozmawiał nie będę.poza tym pomóc to my Ci możemy jak ładnie nas zapytasz a musimy- nauczyc poprawnego wyrazania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Widze, że znowu się nie namęczyłeś ;) A i tak siatka ma bardzo widoczne błędy (ale czekam na więcej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Mi to na razie nie wyglada na zapalniczke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 bardzo ladne bugi nastepnym razem daj jakis render albo chociaz screen z vievporta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Po to umieszczamy swoje prace na WiPie, żeby się uczyć i rozwijać, słuchać i korzystać z uwag innych ludzi. Pokazałeś już wiele swojch prac Sajrusx, ale nie zamierzasz nikogo słuchać. Za każdym razem popeniasz te same błędy i nie poprawiasz ich. Nie widzę sensu pisać kolejny raz, że używając meshsmootha musisz robić czworokątne poligony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 5 Marzec 2005 Autor Share Napisano 5 Marzec 2005 no to teraz patrzcie..pierwszy problem...chce sobie wyextrudować takie oto coś...i patrzcie jakie oto coś wychodzi...co robie źle??? bo to ma być takie równe żeby pasowało do tego wgłębienia tam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 No polecam stronke Onno do polepszenia znajomości z MS :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 kolejne updejty troche jak widać udało mi sie ulepszyć a tamta strona jest przepełniona jak na razie...ma limit transferu...co myślicie? nie wiem co zrobić z tym łączeniem...piszcie jakie błędy dalej robie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 dalej tam srona ma bledy lepiej to pocwicz bo inaczej nigdy nie bedziesz wiedzial jak to naprawic pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 no co wy na to ludzie? siatka chyba nawet lepsza jest niż zwykle przeszedłem samego siebie...wreszcie zaczynam rozumieć pojęcie-przesuń wertex w prawo...hehe...no co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 no juz lepiej bo zamknieta to by jednak nie kojarzyla sie z zapalniczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 Nie wymodelowałeś wieczka od środka?? jak wymodelowałeś to pokaż a co do zapalniczki to prosta troszke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 ekhm...ludzie poczkejacie to jeszcze nie jest cały modl zapalniczki ona ma dużo szczegółów których ja nie potrafie jak na razie wymodelować...myślicie że bym taki łatwy model do wipa dawał?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Zapalniczka ma duzo szczegolow ? :o Ja swoja od zera zrobilem w jeden dzien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 ty baton...pokaż mi no tą zapalniche twoją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 no to kolejne rzeczy tam sobie dorobiłem...no ja bede tą zapalniczke robił dłużej niż snikers bo ja nie mam takiej jeszcze wprawy...a zresztą matura...ło jezu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 9 Marzec 2005 Autor Share Napisano 9 Marzec 2005 no dzisiaj nowe cośki dołoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 10 Marzec 2005 Autor Share Napisano 10 Marzec 2005 mam taki problem z materiałami do mojej zapalniczki bo mi dziwnie raytrace działa i nie wiem jak zrobić takie materiały bo jak robie raytrace to mi dziwnie materiały wyglądają takie świetliste i wogóle ani to wygląda jak materiał ani to wygląda jak metal...możecie mi jakoś pomóc? a może ja źle śawiatło ustawiam a może ja zbyt dużo tego światła ustawiam bo tam jest jakieś 8 omnich które oświetlają tą zpalniczke z wielu miejsc naraz, jedne mają ustawione cienie a 3 nie mają...a i jak ustawić te ustawiania cienia żeby był miękki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 10 Marzec 2005 Share Napisano 10 Marzec 2005 Czym renderujesz? Miękkie cienie ustawisz w opcjach świateł. 8 omni to zdecydowanie za dużo. Taki obiekt możesz oświetlić nawet jednym światłem, 3 to moim zdaniem maxymalna ilość. Ważne jest żeby w otoczeniu ustawić mapkę HDRI. http://max3d.pl/dltut.php?id=tut126&href=tutoriale/kurs127/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 10 Marzec 2005 Autor Share Napisano 10 Marzec 2005 dzięki stary to jest to...zaraz pokaże co mi sie udało zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferdkowaty Napisano 10 Marzec 2005 Share Napisano 10 Marzec 2005 Ja polecam ci książke 3DS Max Techniki modelowania z serii biblia. Tam znajdziesz wszystko, myślę że w jakieś 2 dni jak sobie trochę poczytasz i poćwiczysz to bedziesz umiał o 100 % więcej niż teraz. W naukę trzeba inwestować, żeby móc potem czymś zabłysnąć. No i ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 10 Marzec 2005 Autor Share Napisano 10 Marzec 2005 ekhm...a jakiegoś ebooka nie można mi polecić?? Mam knige 3ds podstawy czy coś takiego...taka fajna kniga co podstawy jakie takie daje...trzeba mi ebuka z biblią...wiem że jest supa...ale ja nie mam kasy żeby dać ileś tam złotych...bieda piszczy po kątach zaraz wstępne renderki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 10 Marzec 2005 Autor Share Napisano 10 Marzec 2005 i jak? pierwszy render...nie podoba mi sie...bo nie wiem dalej jak z tym światłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 no co o niej myślicie??? jak ustawić wszystko żeby w miare realistycznie wyglądała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 jak tak patrze na miniature to widze samochhod(na serio) ale tak to spoko pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 no to może to nazwe ferrari enzo 2005 spoiler upgrade 2.0 z silnikiem v200...heh...coś mała popularność mojej zapalnichy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 nie no powim ci że po tym co zapalara prezentowała na początku to jest o wiele lepiej, nie widzę błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 11 Marzec 2005 Autor Share Napisano 11 Marzec 2005 WREEEESZCIE!! nie no błędy na pewno są ale ja ich nie widze, bo mam zgnite oczy z 5 godzinnej pracy przy alienie...ale to już inna wip-bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 12 Marzec 2005 Share Napisano 12 Marzec 2005 to co, zapalniczka jest już ostatecznie skończona??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajrusx Napisano 12 Marzec 2005 Autor Share Napisano 12 Marzec 2005 no nie jest bo nie wiem co jej jeszcze brakuje...to znaczy jak ją tak ustawić...no miałby być szczegóły...ale nie wiedziałem jak je zrobić.......fak....np. 6 dziurek po środku zapalniczki poniżej tego kółka z obrazkiem...i po bokach takie wydrążenia...jak pocutowałem niektóre rzeczy i wyextrudowałem to mi takie bugi wyskakiwały że mi kompa zżerało....tyle robalów...że zaniechałem drążenia w zapalniczce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 może zrobiśż do tego jakąś popielniczke i fajke :) ide zapalić pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi