scyguo Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 Cześć! Odgrzałem moją sarą grafę tzn. poprawiłem tekstury i oświetlenie. soft: Blender 2.26
Arnet Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 bardzo fajna mordka.... ale dlaczego render taki maly??? kcialem sobie to na tapetke wrzucic :(
Pablo Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 ladnie wuymodelowane i ladana texturka...ogolnie fajne :))) czekam na kolejne Twoje prace... pozdr
scyguo Napisano 3 Maj 2003 Autor Napisano 3 Maj 2003 Dzięki za komentarze. Jak zrobie coś fajnego to wrzuce. Tu jest większy;) 1200x800
ronin Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 Niezłe. Mam pytanie co do softu. Co to jest Blender? Czy to jest pod Linucha i jakie ma możliwości tzn czy tylko renderuje czy też można w tym modelować, teksturować itd?
Jaros Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 Blender jest freewarem (konkretnie - open source), jest na Linuxa, Maca, Windows i inne platformy, mozna w nim modelowac, tworzyc materialy, texturowac, animowac. www.blender3d.org Dla mnie interfejs jest troche niewygony (ale ma duze mozliwosci), bo sie przyzwyczailem do 3dsmax, ale to calkiem niezly program no i za darmo :) Istnieje tez polska strone poswiecona Blenderowi: www.blender.pl
campo Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 Render klasa, ktory potwierdza, ze nie soft jest wazny (to kieruje do tych, ktorzy dostaja orgazmu na dzwiek slowa \"Maya\" - jako najlepszego i jedynego softu, na ktorym mozna tworzyc prawdziwe grafy).
SCORPI Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 campo wiesz... maya jest naprawde dobrym programem, o wiele większe ma możliwość niż max i takie tam... widziałeś jak w zwolnionym tępie wgniatała się blacha podów w star warsach? to jest coś! efekt co prawda mało widoczny na filmie (żeby zobaczyć czeba by było widzieć to z viweportu), ale coś nei samowitego :| oczywiście maya.. takie programiki na których operujemy to nie ten poziom... a co do pracki całkiem fajna :) chętnie bym zobaczył inne pracki na blenderze, sam kiedyś coś próbowałem na nim skrobać ale dawno :P wrzuć jeszcze coś :)
scyguo Napisano 5 Maj 2003 Autor Napisano 5 Maj 2003 Render klasa, ktory potwierdza, ze nie soft jest wazny - bardzo fajne coś takiego usłyszeć - dzięki (tu była wcześniej ikonka rotfl - nie wiedziałem co znaczy ten skrót, przepraszam) Co do Blendera to faktycznie, przy pierwszym uruchomieniu nie robi dobrego wrażenia. Z czasem okazuje się bardzo wygodny i fajnie się w nim pracuje. Nie ma sensu go porównywać z majką i maxem bo to nie ta klasa oprogramowania :| Dzięki za komentarze - jak zrobie coś fajnego to wrzucę
Rekomendowane odpowiedzi