Muszkieter Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 Cześć!! Wizualizacja kuchni powstałej z początkiem lat 70-tych. W projekcie zmieniłem tylko kolor szafek i płytki na podłodze ( orginale szafki są Gierkowsko szare, podłoga PCV szaro-zielona brrr.... ). Na forum wyczutałem że dużo osób używa VRay'a no to również spróbowełem oto efekt. Dzięki za wszystkie uwagi !
Salvator Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 troszkę za mały kontrast, upewnij się że wyłączyłeś Default lights w Global Switches, użyj także color mappingu HSV lub exponential. btw. nawet w latach 70-tych nikt nie limitował żarówek w pomieszczeniu :O
JunioR Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 witam, modele troche slabe i poczytaj tutoriale na temat Vray`a bo wydaje mi sie ze za duzo w renderze nie zmieniales a powinienes ;) p.s. jak dojsc do tej lodowki troche za mala przestrzen.
Lukasz2244 Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Mnie sie podoba, ale zmienilbym wielkos mikrofalowki bo wydaje sie za niska w porownaniu z kubakmi ktore sa na dnia ;) wyglada to troche dziwnie. JunioR ma racje troszke dziwnie by dochodzilo sie do lodowki ;) no chyba ze tak ma byc :) ale kobieta i glodny facet w domu dlugo by nie wytrzymali i spalil by bankowo to siedzisko :) ogolnie spoko
kurt_hectic Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 czesc, powiem krotko - wykonanie 4+ , render 2+ ! - zrenderuj to vrayem wg, tutoriali jakis jest duzo, a bedziesz mial 2 lepsze efekty !
Baldack Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 hehe...nie jest zle choc wszystko takie matowe a i popraw ta lampe wyglada jak biala plama na sirodku obrazka:P
F/X Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Coś tu jest nie tak. Z V-raya można wyciągnąć z 10x więcej
Muszkieter Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Cześć !! Ta kuchnian istnieje tak jak widać, dojść do lodówki może jedna osoba, wejście też jest utrudnione (jak ktoś chce mieć narożnik tam gdzie go niepowinno być to tak się kończy ?!). To pierwszy render w VRay'u jaki zrobiłem, dzięki za każdą uwage na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi