Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.. pare miesiecy temu zrobilem jeden bebenek.. centralke.. w innym watku pokazalem rendera.. teraz mialem chwile wolnego i znow zabralem sie za kolejne bebenki.. Mam zamiar zrobic bebny Pearl/Mapex z masywnym hardwear'em plus talerze Paiste/Alchemy. Wszystkie modele sa wzorowane na mojej perkusji, ktora stoi w pokoju :) Prosze o komentarze noi jakies wskazowki.

• Odpowiedzi 38
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam,

spoko ta perka tylko na ostatnim ujęciu wystepuje dziwne odbicie ktore tworzy efekt kanciastych bebnow

pozdr.

Napisano

Tekstury na blonie bebna (sry, ale nie wiem jak to sie nazywa :)) sa tragiczne, ale ogolnie jest dobrze.

Popraw temat :P.

Pzdr

Napisano
  • Autor

Lt.Knysha: jezeli chodzi Ci o napisz Pearl na naciagu frontowym centralek.. to sie zgadzam.. bo jest to tylko narazie.. pozniej dopracuje ten szczegol.. teraz bardziej mi chodzi o sam modelling :D

Pozdro.

Napisano

Popraw temat bo jest niezgodny z regulaminem. Modele perkusji i jej tekstury są fajnie zrobione, jeszcze troche i będzie realistycznie wyglądało.

Napisano
  • Autor

sorka za bledny topic.. juz poprawiony.. :) teraz wrzucam juz wszystkie bebny (2 centrale, 4 tomy + werbel). Pozniej wezme sie za robienie holderow i zawieszenie ISS.

Napisano
  • Autor

udalo mi sie wreszcie wymodelowac zawieszenie ISS i czesci kulowych holderow :) prosze o ocene... nastepnie wezme sie za dokonczenie holderow i zamocowanie ich na statywach :)

Napisano

Coś chyba jeszcze z oświetleniem bo coś różnice są między obiektem a jego odbiciem. Ale ja się przecież nie znam. Sam model perki ZAJEFAJNY.

Napisano
  • Autor

pelen hardware do tomow.. kolejny kroczek ;) prosze o ocene i jakby co.. wskazowki :>

Napisano

Dla mnie EKSTRA ale poloz na jednym z Bebnow paleczki perkusyjne, wtedy bedzie to COS :)

Napisano
  • Autor
Dla mnie EKSTRA ale poloz na jednym z Bebnow paleczki perkusyjne, wtedy bedzie to COS :)

oczywiscie palki tez beda.. cierpliwosci :D

Napisano

Aha, i przydalby sei jeszcze ten pedal do walenia w Bębny leżace :)

Napisano
  • Autor

no przydalby sie jakis update... a oto i on ;] dodalem ramiona pod blachy.. kolejne zadanie jakie mnie czeka.. to stopki i dwa statywy . Ogladajcie .. oceniajcie i.. motywujcie.. :D

Napisano

Czy masz moze jakąś referkE?? Jak tak to pokaz ja :) bedzie z czym porownywac :)

Napisano
  • Autor

niestety nie mam.. :( do tej pory robilem z pamieci, a modeling na podstawie wlasnie perkusji.. choc znalazlem wlasnie - Perkusja Mapex M Fusion 5225 - http://www.drumcenter.pl/product.php?where[id]=980&ord=cena_dc&how=asc&where[grupa]=64&where[producent]=39&sid=12add3e6f88be734842680ef5c4f3b9a[

Troche dziwnie na tej fotce wyglada.. w rzeczywistosci nie jest taka zolta az.. no ale to jest glowna baza jezeli chodzi o kolorystyke i hardware.. :)

Napisano
  • Autor

no wreszcie ukonczylem statyw pod werbel.. posiada on dwie regulacje wysokosci.. regulacje kata nachylenia.. wszystko przykrecane motylkami.. i gumowe uszczelki.. PROSZE O OCENE :) // teraz czeka mnie statyw pod Hi-hat i stopki.. a na koniec zestaw talerzy..

Napisano

To jest świetne, fajnie Ci się chciało modelować. A perkusistę też zriggujesz??

Normalnie respekt

Napisano
  • Autor
To jest świetne, fajnie Ci się chciało modelować. A perkusistę też zriggujesz??

Normalnie respekt

eee.. sorki.. ze wzgledu na to, ze niewiele siedze na forum.. to.. co znaczy "zriggowac" ? :P

Napisano
  • Autor

nie wiem czy to jest zgodne z regulaminem.. ale

to dla Papieza [*] :(

Napisano
  • Autor

a tu ujecia calosci z innych perspektyw.. teraz czas na hi-hat, stopki.. i krzeselko :)

Vorek: A jaki Ty masz instrument ?? :D

Napisano

bardzo ładna perka, gratulacje

hehe, jeszcze troche i będziemy mogli założyć zespolik :) max3d band ;)

Napisano
  • Autor

Przyszla pora na maly update .. zrobilem juz Stope.. i Hi-hat. Ponizej zamieszam rendera samej stopki - posiada dwie sprezyny, kolce zapobiegajace slizganiu sie, clamp do centrali i bijak dwustrony . Prosze o komentarze i ocene :)

P.S. Vorek: a Ty jaki masz instrument ?? :>

Napisano
  • Autor

no .. wreszcie.. stopki, statywy, bebny zrobione.. teraz juz tylko z gorki :D .. Prosze O OCENE :D

Napisano
  • Autor

hmm.. wreszcie wymeczylem jakis material dla talerzy.. nie wiem.. wyglada dosc dobrze ale to wstepne textury.. choc koncowka juz pracy :) PROSZE O RADY i Ocene :)

Napisano
Vorek: A jaki Ty masz instrument ?? :D

Nie o to mi chodziło, poprostu na forum jest już conajmniej jedna perkusja, kilka gitar i pewnie jeszcze kilka jakichś instrumentów, wychodzi z tego niezła kapelka ;)

Perkusja super :)

Napisano
  • Autor

gotowy model mozna juz ogladac w dziale "Finished Works 3D" zapraszam.. prosze o ocene :)