Napisano 27 Marzec 200519 l Witam.. pare miesiecy temu zrobilem jeden bebenek.. centralke.. w innym watku pokazalem rendera.. teraz mialem chwile wolnego i znow zabralem sie za kolejne bebenki.. Mam zamiar zrobic bebny Pearl/Mapex z masywnym hardwear'em plus talerze Paiste/Alchemy. Wszystkie modele sa wzorowane na mojej perkusji, ktora stoi w pokoju :) Prosze o komentarze noi jakies wskazowki.
Napisano 27 Marzec 200519 l Witam, spoko ta perka tylko na ostatnim ujęciu wystepuje dziwne odbicie ktore tworzy efekt kanciastych bebnow pozdr.
Napisano 27 Marzec 200519 l Tekstury na blonie bebna (sry, ale nie wiem jak to sie nazywa :)) sa tragiczne, ale ogolnie jest dobrze. Popraw temat :P. Pzdr
Napisano 27 Marzec 200519 l Autor Lt.Knysha: jezeli chodzi Ci o napisz Pearl na naciagu frontowym centralek.. to sie zgadzam.. bo jest to tylko narazie.. pozniej dopracuje ten szczegol.. teraz bardziej mi chodzi o sam modelling :D Pozdro.
Napisano 28 Marzec 200519 l Popraw temat bo jest niezgodny z regulaminem. Modele perkusji i jej tekstury są fajnie zrobione, jeszcze troche i będzie realistycznie wyglądało.
Napisano 28 Marzec 200519 l Autor sorka za bledny topic.. juz poprawiony.. :) teraz wrzucam juz wszystkie bebny (2 centrale, 4 tomy + werbel). Pozniej wezme sie za robienie holderow i zawieszenie ISS.
Napisano 28 Marzec 200519 l Autor udalo mi sie wreszcie wymodelowac zawieszenie ISS i czesci kulowych holderow :) prosze o ocene... nastepnie wezme sie za dokonczenie holderow i zamocowanie ich na statywach :)
Napisano 28 Marzec 200519 l Coś chyba jeszcze z oświetleniem bo coś różnice są między obiektem a jego odbiciem. Ale ja się przecież nie znam. Sam model perki ZAJEFAJNY.
Napisano 29 Marzec 200519 l Autor pelen hardware do tomow.. kolejny kroczek ;) prosze o ocene i jakby co.. wskazowki :>
Napisano 29 Marzec 200519 l Dla mnie EKSTRA ale poloz na jednym z Bebnow paleczki perkusyjne, wtedy bedzie to COS :)
Napisano 29 Marzec 200519 l Autor Dla mnie EKSTRA ale poloz na jednym z Bebnow paleczki perkusyjne, wtedy bedzie to COS :) oczywiscie palki tez beda.. cierpliwosci :D
Napisano 30 Marzec 200519 l Autor no przydalby sie jakis update... a oto i on ;] dodalem ramiona pod blachy.. kolejne zadanie jakie mnie czeka.. to stopki i dwa statywy . Ogladajcie .. oceniajcie i.. motywujcie.. :D
Napisano 31 Marzec 200519 l Czy masz moze jakąś referkE?? Jak tak to pokaz ja :) bedzie z czym porownywac :)
Napisano 31 Marzec 200519 l Autor niestety nie mam.. :( do tej pory robilem z pamieci, a modeling na podstawie wlasnie perkusji.. choc znalazlem wlasnie - Perkusja Mapex M Fusion 5225 - http://www.drumcenter.pl/product.php?where[id]=980&ord=cena_dc&how=asc&where[grupa]=64&where[producent]=39&sid=12add3e6f88be734842680ef5c4f3b9a[ Troche dziwnie na tej fotce wyglada.. w rzeczywistosci nie jest taka zolta az.. no ale to jest glowna baza jezeli chodzi o kolorystyke i hardware.. :)
Napisano 2 Kwiecień 200519 l Autor no wreszcie ukonczylem statyw pod werbel.. posiada on dwie regulacje wysokosci.. regulacje kata nachylenia.. wszystko przykrecane motylkami.. i gumowe uszczelki.. PROSZE O OCENE :) // teraz czeka mnie statyw pod Hi-hat i stopki.. a na koniec zestaw talerzy..
Napisano 2 Kwiecień 200519 l To jest świetne, fajnie Ci się chciało modelować. A perkusistę też zriggujesz?? Normalnie respekt
Napisano 2 Kwiecień 200519 l Autor To jest świetne, fajnie Ci się chciało modelować. A perkusistę też zriggujesz?? Normalnie respekt eee.. sorki.. ze wzgledu na to, ze niewiele siedze na forum.. to.. co znaczy "zriggowac" ? :P
Napisano 2 Kwiecień 200519 l Autor nie wiem czy to jest zgodne z regulaminem.. ale to dla Papieza [*] :(
Napisano 3 Kwiecień 200519 l Autor a tu ujecia calosci z innych perspektyw.. teraz czas na hi-hat, stopki.. i krzeselko :) Vorek: A jaki Ty masz instrument ?? :D
Napisano 3 Kwiecień 200519 l bardzo ładna perka, gratulacje hehe, jeszcze troche i będziemy mogli założyć zespolik :) max3d band ;)
Napisano 5 Kwiecień 200519 l Autor Przyszla pora na maly update .. zrobilem juz Stope.. i Hi-hat. Ponizej zamieszam rendera samej stopki - posiada dwie sprezyny, kolce zapobiegajace slizganiu sie, clamp do centrali i bijak dwustrony . Prosze o komentarze i ocene :) P.S. Vorek: a Ty jaki masz instrument ?? :>
Napisano 5 Kwiecień 200519 l Autor no .. wreszcie.. stopki, statywy, bebny zrobione.. teraz juz tylko z gorki :D .. Prosze O OCENE :D
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Autor hmm.. wreszcie wymeczylem jakis material dla talerzy.. nie wiem.. wyglada dosc dobrze ale to wstepne textury.. choc koncowka juz pracy :) PROSZE O RADY i Ocene :)
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Vorek: A jaki Ty masz instrument ?? :D Nie o to mi chodziło, poprostu na forum jest już conajmniej jedna perkusja, kilka gitar i pewnie jeszcze kilka jakichś instrumentów, wychodzi z tego niezła kapelka ;) Perkusja super :)
Napisano 16 Kwiecień 200519 l Autor gotowy model mozna juz ogladac w dziale "Finished Works 3D" zapraszam.. prosze o ocene :)