HEKTOR Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 Witam!. Grafiką to ja się nigdy nie zajmowałem, ale zrobiłem kilka takich pracek sobie. Oto jedna z nich. Kiedyś bawiłem się MAYA 4, ale nie miałem czasu na naukę. Proszę o wytknięcie błędów moich pierwszych prac graficznych. Pozdrawiam i Dziękuję !. P.S. Wiem że wstyd umieszczać takie coś, dlatego proszę o wyrozumiałość dla Laika, jakość też obrazków jest niska!!, bo takie tylko mogłem przesłąć na forum :(.
arcade Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 1) po raz pierwszy widze że ktoś używa czcionki i koloru innego niż standardowy w poście :> Lepiej się czyta biały kolor więc nie wiem czmu tak kombinować :P 2) Nie no, pracki nie są takie tragiczne, widziałem tu już dużo gorsze :> nie jest źle, dawaj dalej :) 3) Możesz załadować większy plik, jak umieścisz go na jakimś innym serwerze (np. na jakimś serwerze bezpłatnym) i załączysz linka :) pozdry.
JunioR Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 W pierwszej pracy czuje fajny tropikalny klimacik ! :) Co do drugiej i trzeciej to sorry ale sie nie wypowiadam :( ale zycze powodzenia i pracuj dalej !
HEKTOR Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Napisano 1 Kwiecień 2005 Dziękuję za pozytywne komentarze!. Nad drugą pracą czyli tą z wilkiem w tle, męczyłem się dość długo, chciałem uzyskać taki mroczny efekt, ale raczej uzyskałem śmieszny, najgorzej było z tym księżycem, jest to zwykła kula, bo inaczej zrobić nie umiałem. No a ta trzecia praca :/ hm… szkoda gadać, jest to pierwsza tak w ogóle moja praca, wyspa jak z porcelany i jakby szpachelką formowana. Teraz wiem, żeby praca miała to coś (oczywiście żadna moja tego nie ma) to potrzebny jest pomysł, a ja jak mam pomysł to coś sknocę przy robocie. Zainspirowany pracą Adama Zimirskiego Underwater, też postaram się stworzyć cos pod wodą, oczywiście o takim poziomie jak ten Pan to ja nawet nie marzę, a te stwory, ja zostanę raczej przy muszelkach. Dziękuję i Pozdrawiam! P.S Nie wiem po co to mówię, ale tak na codzień to jestem Programistą. Tak chciałem coś powiedzieć że każdy może bawić się grafiką, troche lepiej troche gorzej.
Ania Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 czarne pismo na prawie czarnym tle, to niedobrze. Bo wiekszosc uzytkownikow tutaj jest plci meskiej. U mezczyzn slepota kolorow wystepuje czesciej, to znaczy ze 8 % forumowiczow cie nie przeczyta. w pierwszej pracy przeszkadza to ze postac jest nieoteksturowana, i brakuje odblasku od slonca na postaci i innych objektach. dwie nastepne prace stanowczo za ciemne (patrz wyzej, oprocz tego niektorzy maja ciemny monitor). trzecia praca mi sie podoba najbardziej, tylko rozjasnic i troche dopracowac. ostatnia tez w porzadku, ale daj jakies dno (jesli nie dales), zeby miec na glebinach ciemniejszy podklad. oprocz tego tekstura skaly do wymiany, na dole powinna miec odbarwienia od wody.
Kulki Napisano 1 Kwiecień 2005 Napisano 1 Kwiecień 2005 WSZYSCY SA TAK SLODCY, ZE AZ DO ZWYMIOTOWANIA... Cos strasznego. Pozdr.
Leru Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 HEKTOR -> zmień temat wątku na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Idaho Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 Na chwilę odstaw Mayę i zrób to samo w Bryce. Zrobisz to szybciej a na pewno jeszcze lepiej (jeśli chodzi stricte o twoje obrazki). Jest banalny w obsłudze. Nakład wiedzy i pracy do uzyskanych wyników zaskoczy cię. Na tym poziomie umiejętności twoje renderery od razu skojarzyły mi się z tym programem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi