Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Praca na zlecenie, to jest dopiero początek, teksturki będą poprawiane, na razie są robocze. W założeniu ma to być gabinet detektywa z lat trzydziestych. Prohibicja, Capone, te klimaty. Na razie nie ma detali: rewolweru z nabojami, pudełaka na cygara, lampki i papierów na biurku, kosza na śmieci, generalnie - bajzlu. Ale dorobię.

Caly pomysl opiera się o założenie stworzenia gabinetu jedynie w 2/3, reszta, z prawej strony będzie dorysowana, w stylu komiksowym (np. Blacksad), sepią, kreska wyraźnie widoczna. Otóż oba obrazy, render i rysunek odręczny mają się nawzajem przenikać, mniej więcej w połowie, na odcinku od 1/3, do 1/4 szerokości całego obrazu. Czekam na rady i komentarze. :)

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo ciekawy pomysł, jednak (na taki etapie jak jest) wykonanie niezbyt ;/

Jestem ciekaw dlaszych etapow pracy.

Zycze powodzewnia

pzdr

Napisano

Ciekawy musisz ukazac atmosfere niby z filmow. Wiesz pokoj zadymiony od cygar kapelusik na stole i plaszczyk na wieszaku. :)

Napisano
  • Autor

Wszystko będzie, cierpliwości. :) Ale propozycje harakterystycznych przedmiotów mile widziane, zależy mi na klimacie, więc wolałbym niczego nie pominąć. :)

Napisano

okno powinno miec klamke, zebys mogl kogos nastraszyc wywieszajac go glowa w dol przez okno.

moze byc jakas zaschnieta plama krwi na scianie.

na szafce bym postawila zmarniala wyschnieta pelargonie w doniczce.

Napisano
  • Autor

Ania, dzięki, o zielsku zapomniałem. :) zresztą już sobie zrobiłem listę ponad 25 gadżetow, teraz je będę robił i po kolei dodawał. Na pierwszy ogień idą obowiązkowe żaluzje. Co do krwi na ścianie, to bez przesady, to ma być interfejs portalu szkolącego detektywów i ochroniarzy, a nie interfejs modowni. Najbardziej mi tu pasuje klimat z Blacksada (kto czytał, ten czai, a jak ktoś nie czytał, to to jest lektura obowiązkowa. Rosiński się chowa).

Edit: dzisiaj się okazało, ze klient zrezygnował. Ale ja nie zrezygnowałem. A skoro tak, to jednak zrobię z tego lekką mordownię, byle bez przesady. Na razie wrzucam najnowszy update. :)

Napisano

hmm.. ciekawy pomysl.. jednak.. nie pasuje tu ten duzy kontrast swiatel.. za oknem jest baardzo jasno.. jakby srodek dnia.. a w pokoju jakos ciemno.. na biorku moglbys dodac jakies papiery , olowki czy inne przedmioty do papierkowej roboty.. jakas lampa do biorka.. wieszak na plaszczyk.. i oczywiscie palaca sie FAJKA - typowe dla detektywa :P do tego za pusto na suficie.. proponowalbym jakis zyrandol ;) aha i jeszcze jedno.. masz swiatlo z okna.. a gdzie cienie za biorkiem i krzeslami ??

Napisano
  • Autor

Wszystko będzie, spokojnie.

Ipsihonda, po prostu zarówno na dole, jak i na górze uzupełniam update obrazka.

Co do cienia, to ja umieściłem wewnątrz pomieszczenia dodatkowe omni. gdy je wyłączam, to obraz wygląda tak:

Problem polega na tym, ze jeszcze nie umiem tworzyć efektu realistycznych odbić światła w pomieszczeniu, takiego harakterystycznego rozproszenia światła. Ale dojdę. Może Wy mi doradzicie?

A tak swoją drogą, to dodałem żaluzje.