Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 130
  • Wyświetleń 14,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajny modelik ja wlasnie tez pracuje nad fiatem uno po zjechaniu mojego mclarena stwierdzilem ze se wezme cos kanciastego ( za radą reszty) to sem uno wybralem. i mam pytanko jak robicie wciecia (chamfer i extrude potem?) czy jakaś inna magiczną sztuczką??

Napisano

na masce wglebienie daj a nie wybrzuszenie chek this picture :) [piwo][piwo][piwo][piwo][piwo]

Napisano
  Cytat
Originally posted by Nieszpor

na masce wglebienie daj a nie wybrzuszenie chek this picture :) [piwo][piwo][piwo][piwo][piwo]

literowka mnie sie wbila w posta zamiast chek to \"check\" ma byc

Napisano

nad nadkolem ktoś mu z kopa dał [lol2]

masz dzióre w dolnym lewym rogu drzwi

i jakieś pancerna ( strasznie gróbe) uszczelki :)

keep working [piwo]

Napisano
  • Autor

tak z tym kopem sie zgadzam :D (bylo to robione swiezo po dostaniu maxa,pierwszy raz mialem z nim kontakt),ale nie specjalnie chce mi sie to juz poprawiac-chce dokonczyc ten modelik i wziac sie za inny jakis :)

ta dziore poprawie(brak dodatkowej linii i sie za bardzo smoothuje :) ) ,a te uszelikii....ah...pierwszy raz robilem i w sumie nie wiem jaka one powinny miec grubosc ,wiec na oko dalem :P

Postaram sie cos niecos poprawic,ale i tak pewnie nie wszystko :P

Nastepny model mam nadzieje ze wyjdzie lepsiejszy :)

Napisano

ja bym to nadkole jednak poprawil bo tak jak dla mnie to nie bedzie chyba przy nim za wiele roboty :)

Napisano

ważne jest to czego nauczyłeś sie robiąc ten model, nastepna pracka moze być ju tylko lepsza

zresztą ten fiat uno fajny, nie jest to bryka klasy viper i nie wyglada tak efektownie;)

Napisano
  • Autor

ah,straszny len ze mnie :(

to przez to ze tyle ciekawych progsow jest ,a tak malo czasu.....

uczylem sie animacji w maxie tak troszku i flasha sie ucze....jakos tak wyszlo :)

jutro postaram sie cos zrobic :)

PS.jak zrobic lusterka?

przypomnialem sobie ze tez trzeba :D

Napisano

Ten blotkik to wygląda jakby gdzieś przykosił i jakiś kiepski blacharz mu to klepał :D, poza tym słupki krzywe i te chyba uszczelki przy oknach takie jakieś za grube, aha no i wogóle w niektórych miejscach siatka wymaga zagęszczenia, mam na myśli nadkola i dół przedniego zderzaka

Napisano
  • Autor

Proszę o jakieś sznurki do dobrych i fajnych tutkow o robieniu, koła, opony,felgi :)

Z gory thx [piwo]

Napisano
  • Autor

korzystalo :P ,ale spx od czegos trzeba zaczac :)

wlasnie robie wlasna fele :>

Napisano
  • Autor

ale za to tu juz jest fela zrobiona w calosci przezemnie :)

ta blizej ofkors ;)

Napisano

ja tam Uniasza nie widzę ze sportowymi felgami, a już tymbardziej z tymi :| ale rób jak chcesz :]

Napisano
  • Autor

no ja tez go nie widze z nimi :P , szczegolnie ze maja po 110000 poly :D

do uno mam inne koleczka, a tymi to chcialem sie tylko pochwalic :P

Dziekuje wam wszystkim za komentarze :) i czekam na kolejne :)

Napisano

no niestety, ale teraz bardzo dobrze widać, jaki ten model jest pokrzywiony :| keep working :)

Napisano
  • Autor

nom pokrzywiony to on jest, napewno bardziej z przodu bo tam widac jak byk moje poczatki :D

Ale mysle ze to beda finalne rendery juz niedlugo i poprawiac nie bede.

Wezme sie za nastepna rzecz to mam nadzieje ze juz to jakos lepiej bedzie szlo :)

Napisano

czesc

troche krytyki: z karoseria jeszcze wg, mnie oczywiscie musisz duzo zrobic, zakonczenie maski z przodu, chyb amusi byc bardziej \"zdecydowane w srodkowej czesci\", kratka(??), slupek tylny, generalnie wszystkie krawedzie po wygladzaniu mesza :) sa zbyt obłe...

ale jest to moja subiektywna ocena :) no i mysle ze dasz sobie z tym rade :)

keep working & don\'t give up

pozdrawiam

tylko sie nie obraz ja oczekiwalbym takiej samej krytyki od was :)

Napisano
  • Autor

dzieki za C&C :)

licze na taka walsnei krytyke....nie wiem czy bede jeszcze skrobal cos w tym modelu gdyz siatka jest niezle pokomplikowana, prosciej mi chyba by bylo od nowa zrobic...wiadomo nie jest to dokladna kopia uno ,bo jak go zaczynalem to nie mialem pojecia o modelowaniu...mam tylko nadzieje ze choc troche przypomina fiata Uno :)

A tu wersja z innym troche lakierem

Napisano

nie no pewnie ze przypomina :D just kidding jest w sumie ok tylko musialbys zrwacac od poczatku uwage na szczegoly, ale rozumiem twoja frustracje :) ja w pewnym momencie nie moglem patrzec na swoj model :) powodzenia

czesc