Marvey Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 Więc robie samolot. Czekam na wszelkie uwagi.
DraB Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 Narazie malo do oceny :P wydaje mi sie ze to oteksturowane na czerwono powinno byc trochę grubsze PS: Nie baw sie w teksturki, pracuj nad modelem :>
Marvey Napisano 2 Kwiecień 2005 Autor Napisano 2 Kwiecień 2005 Według blueprintu wszystko ok nie ma na raze tych sterów na ogone więc dlatego wygląda na małe(chyba). Jeszcze nic nie teksturowałem. Mały updatek.
DraB Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 Jak zrobiles to m\lynne laczenie skrzydla z cialem??
mr.funky Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 sprawdz czy wszystko jest wporzadku ze skrzydlami ( dokladnie chodzi o krawedz "natarcia" :P ) bo wydaja mi sie nieco pofalowane - oprocz tego to ok :) Pozdrawiam
lpshinoda Napisano 2 Kwiecień 2005 Napisano 2 Kwiecień 2005 jak na razie nie mam zastrzeżeń, model boing'a wydaje się ciekawy, tylko ciekawi mnie też kwestia wykonania, no cóż, zobaczymy za jakiś czas pozdro
Marvey Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Napisano 3 Kwiecień 2005 DraB -> najpierw zrobiłem osobno główną część i skrzydło skonwertowałem na editable poly i pobawiłem się wierzchołkani a potem bolean i połączenie wierzchołków mr.funky-> wiem godzine już nad tym pracuje
rafal111 Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 Zaczniesz Elu??NIe??To ja zaczne.Jestem na nie.Twoja praca nie przypomina mi samoloty.Pracuj nad nia i moze nie przesadz z MS.
lpshinoda Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 moim zdaniem MS nie jest przesadzony, ale trzeba jeszcze dużo pracuj, właduj apdejt ze statecznikami, no i pomyśl o jakiś silnikach
Pinki Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 hmm.. wedlug mnie.. na ostatnim renderze ten samolot wyglada jakby byl z plasteliny.. :/ proponowalbym zrobic na poczatku kadlub i osobno skrzydla.. dopiero pozniej to laczyc.. jezeli sklejales modele plastikowe kiedys to bedziesz wiedzial o co chodzi.. pracuj dalej.. proponuje wejsc do 3Ds Max User Reference, ktory jest w katalogu z maxem.. i wyszukaj "Loft Surface" - jest tam pokazany w polowie wymodelowany samolocik pasazerski :) Pozdrawiam
Marvey Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 dzięki pinki robie ja powiedziałeś to daje dużo lepsze efekty
lpshinoda Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 dawajcie jakieś aktualizacje, bo się zaczynam nudzić w tym wątku, a miało być tak pięknie
luisam Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 mam nadzieje ze wiesz co robisz, żeby to jakoś wygladało będziesz musiał pobawić sie w szczegółach, z własnego doświadczenia wiem że prosty modelik i nawet bardzo dobra tekstura nie wystarcząw przypadku takich maszyn
Marvey Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 będzie pięknie ... od niedzieli :] na razie zostałem odcięty od kompa (to sie nazywa szlaban) sorki za tą przerwe ale rozumiecie siła bardzo wyższa.
lpshinoda Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 dobra, czekamy na powrót Jedi.....:) pozdro
Marvey Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 Dżedaj wrócił wcześniej (jestem na warunkowym :]) Najnowsze renderki. Jak zrobić to łączenie skrzydła i kadłuba ?? pozdro
slayer2004 Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 Jak narazie to średnio. Czekam na silniki.
lpshinoda Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 chyba zweldować wierzchołki, ale jak coś to ja nic nie mówiłem
Marvey Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 apropos silników nigdzie nie mogę znaleźć fajnych blueprintów albo zdjęć :( weldowanie będzie tylko na razie robie na połowie z mirrorem
Marvey Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 update znalazłem silniki zabieram się za ich modeling
Pinki Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 juz wyglada lepiej.. :) jednak musisz jeszcze poprawic dziob.. i skrzydla te duze :D ..
Marvey Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 wiem na dziobie będzie sferka a skrzydła wyglądają na za duże przec kamerę (chyba)
lpshinoda Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 popieram poprzednika, nie mam nic do dodania, skrzydła ładnie wyglądają, połączenie może jeszcze nie jest najlepsze, ale jezeli troche nad tym popracujesz to będzie całkiem dobrze pozdro
Marvey Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 nad połączeniem jeszcze wogóle nie pracowałem... no może 5 minut
Marvey Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Napisano 10 Kwiecień 2005 Na razie proste silniki, ale b. zaawansowane już w drodze
Pinki Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Marvey: skorzystaj z User Reference z Maxa.. tam jest opisany modifikator "Lathe" dzieki ktoremu bdziesz mogl ladnie wymodelowac obudowe silnika.. bo te silniki ktore pokazales.. no niezbyt wygladaja :P Na jakiej podstawie robiles je? Mam przed soba taka fajna encyklopedie "SAMOLOTY - Najwazniejsze Typy i Konstrukcje", w ktorej silniki Boeinga 747 roznia sie od Twoich :) Musisz takze poprawic areodynamicznosc calego kadluba :) a tak wogole to maly prezent :) : http://www.photovault.com/Link/Technology/Aviation/FlightCommercial/Aircraft/Boeing747.html Tu znajdziesz Boeing 747 z kazdej strony (fotki). Czekamy na kolejne update'y :D
lpshinoda Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 troche powykrzywiane te silniki, za dużo mesh'a pozdro
SimeN Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Jak sie patrze na miniaturke obrazka to nawet fajnie to wyglada. Silniki troche malo szczegolowo, ale na pewno dodasz jakeis szczegoly. Skrzydla sa juz o wiele lepsze. Powodzenia zycze :)
Marvey Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Napisano 11 Kwiecień 2005 Pinki WWIIEELLKKIIEE dzięki za stronke użyje jednak lathe te są okropne; i... mógłbyś podesłać zdjęcie silnika z tej encyklopedii?? jak zrobię silniki będzie updejt
Pinki Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 hehe z checia bym to zrobil.. jednak to nie jest encyklopedia na kompie.. a ksiazka :D musisz sobie juz sam w tym poradzic :) ale.. tam na tej stronce co Ci podalem.. sa fotki silnikow z bliska.. nawet bez pokryw.. poszukaj dobrze :)
Marvey Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 najnowsze silniki jeszcze nad tyłem musze popracować bo wygląda okropnie
SimeN Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Nom, troszke za malo szczegolowo Ci wyszly. Wlasciwie to ksztalt nie ten ;) pracuj powoli, bez pospiechu :) pozdro
Pinki Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 hmm.. a tak wogole to jakiego masz kompa.. silniki juz troche lepiej.. ale przy zblizeniach widac.. ze jakos boisz sie gestrzej siatki.. masz troche te silniki kanciaste.. jak wyzej: powoli ale silna reka :P
lpshinoda Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 silniki do remontu, tylko tyle no i zmień trochę "dziób" pozdro
Marvey Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Napisano 13 Kwiecień 2005 pinki->atlon 1700+ palnomino 256 ramu geforce MX 440 lpshinoda->dziób to połówka sferki troche rozciągnięta jest jeszcze nie połączona i dlatego tak wygląda
Pinki Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Marvey: z takim kompem spokojnie mozesz sie pobawic w szczegoly.. i gestrza siatke na kadlubie :)
misiold Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 kurcze to ja ze swoim 1 GB/512 MB ramu semprom 2600+ I rodeonem 9600(shapire) pro szału dostaje...ale i tak mugłbyś troche poprawić silniki, zwłascza ten wylot z tyłu jakiś taki... końscówki skrzydeł, ten mash smooth chyba "jeszcze" nie potrzebny ale spoko spoko pracuj może wyść cudo...pozdro i powodzenia bo akoś tak to ciągniesz i ciągniesz a właściwie to ja też powooli wszystko robie więc i tobie można :)
Marvey Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Napisano 13 Kwiecień 2005 początki materiałów, co nie znaczy że mie będę jeshcze modelował jak widzicie te silniki (tył będzie jeszcze wysmothowany)??
lpshinoda Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 no w sumie to nie jest tak najgorzej, ale jednak ja bym to poprawił pozdro
Pinki Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 no juz coraz lepiej :) silniki takze lepiej sie prezentuja.. musisz jednak troszke pogrubic obudowe silnika bo jest po prostu za cienka. Na renderach glowne skrzydelka nosne sa jeszcze kanciaste przy laczeniu z kadlubem. Popraw ten dziobek ;]
SimeN Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 W bialym mu do twarzy ;] Tak jak wyzej - dziobek do poprawy. Wogole ta przednia czesc kadlubu powinna byc bardziej hmm... wydeta?:P Pewnie wiesz o co chodzi :D Moze takie ujecie, ale ten samolot nie jest za chudy? Jak mozesz to dawaj jasniejsze rendereki. Pozdro :)
Marvey Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 silniki i dzióbeczek poprawione jak to teraz wygląda?? (wiem że prześwietlone)
lpshinoda Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 no w sumie model robi się coraz bardziej poprawny, podtrzymuje to co poprzednicy pozdro
SimeN Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Srodkowy render jest masowy :D juz widze caly model, otexturowany, w dole ziemia, lekki blur :D masa :) model coraz lepszy. Dziob troszki kanciasty ale jak sie da texturke moze bedzie lepiej. bedziesz robil okienka osobno czy tex? :> pozdro
Marvey Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 simen prawdopodobnie texturka tylko z fajnym bumpem a dziób jeszcze wysmothuje jutro wrzuce wypieszczone silniki
Webmaster Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 Mi się to podoba :) Marvey ... czemu nie podałeś linku do krótkiego filmu silników... :) to ja podam http://www.republika.pl/marvey/aa.avi
Marvey Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Napisano 15 Kwiecień 2005 jak obiecałem to nove poprawione silniki webmaster to było tylko dla ciebie poza tym to była robocza wersja
lpshinoda Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 Marvey, wygląda to coraz lepiej, rzeczywiście będzie z tego fajny modelik, tylko nie zwal tekstur, bo to też ma znaczenie, elo pozdro
Rekomendowane odpowiedzi