docxxx Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Jak w tytule. Mam obiekt na podlozu i 3 zrodla swiata (omni i 2 targety), ale cienie wychodza strasznie 'twarde'. W jaki sposob uzyskac miekkie cienie? Pzdr, Wojtek
AGmakonts Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Zależy jaki render jeśli Mental to użyj świateł MRareaOmni a jeśli vray to włącz Area shadows
docxxx Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 A jesli to zwykly renderer z 3ds maxie (scanline)???
SansSerif Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 shadow map param. size - zmniejszaj. sample range - zwiekszaj
kozioo Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 scanline obsluguje cienie typu area shadows. Liczą sie wolniej od shadowmap, ale lepiej wyglądają.
docxxx Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 shadow map param. size - zmniejszaj. sample range - zwiekszaj Nie moge znalezc tej opcji. Wpisalem to nawet w pomocy i mam 'sample range (glosary)' ale lipa. Albo ja ciemny jestem albo te cienie:)
docxxx Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Juz mam. Sory za takie poszczatkowane posty.
Rekomendowane odpowiedzi