MarDolF Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Hej tu znowu ja trochę czasu się nie odzywałem na Forum ale w końcu wróciłem i mam do zaprezentowania prawie gotowa Scenę, oceńcie i powiedzcie co jest nie tak to poprawie. Jak będziecie chcieć jakieś renderki to mówcie pozdro =)
Marvey Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 no fajnie... tylko trawka by się przydała a nie sama textura drzewko to plugin czy sam modelowałeś??
MarDolF Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 Drzewko to światłem rzucone modelowanie drzewka na sam cień nie ma sensu przynajmniej moim zdaniem a co do trawki myślałem już i prawdopodobne ze ja zrobię
xeav Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Jeśli trwawka to nie tekstura, a jeśli musi być tekstura to kafelki;)
MarDolF Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Napisano 14 Kwiecień 2005 Zostawię Texture i wymodeluje gdzie niegdzie kępki jakiejś trawki. Ale na pewno trawka (krzaczek) nie biedzie robiona mapa przezezroczystości, bo to za proste.
JunioR Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 witam, modelik rakiety spoko, owiele gorzej z trawka i cieniem drzewa wydaje mi sie ze jest on zbedny. Zamiast tego cienia zrob jaka fajna trawe. pozdro !
JohnZi Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 mi sie ta siateczka, czy jak to sie nazywa inaczej, nie podoba. A ten cien to jakis nienaturalny, jakis taki za dokladny.
zipper Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 poza tym malo adekwatny ;] lato ... tenis ... ostre slonce (bo ostre cienie) i drzewko bez listkow :)
hcpiter Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 No modelik rakety średni cos mi sie wydaje ze ta rakieta była by bardzo cięzka no i siatka cos krzywo ustawona, trawka by sie jakas przydała, bump na rączke czyli tam gdzie sie ja trzyma aby sie nie slizgała, troszke rozmyty cien i bedzie lux ! Powodzienia !
Baton Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 Ojoj, poniewaz sam gram w tennisa to model mnie kole w oczy :) - Po pierwsze to rama jest za gruba i to duzo. Najbardziej widac to w okolicach szyjki. Musisz koniecznie ja wychudzic. - Naciag (siatka :P) powinien byc przeplatany, poza tym jest krzywo ustawiona :P - Nie moge sie doszukac owijki na raczce. Powinny tam byc raczej wyrazne pasy a wyglada to jak lity material. - Brakuje antywibratora (:P) drgan. To najczesciej taka mala gumeczka ktora sie zaklada na naciag zeby rakieta nie drgala przy uderzeniach. - Dorobilbym jeszcze jakies napisy na samej rakiecie, albo dorobil ladnego gradienta :) - Jakby ci sie nudzilo to walnolbys jeszcze jakies logo na naciag, na przyklad Wilsona. To tyle odemnie, powodzenia w dalszej pracy.
MarDolF Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Napisano 15 Kwiecień 2005 Ok pora się wytłumaczy z większości problemów. Najpierw odpowiem na pytanie "hcpiter666" i "Batona" zarazem, czemu siatka jest krzywo w mojej rakiecie ostatnie linki naciągu są krzywe tak jak na tej rakiecie. co do trawy to nad nią pracuje pewno niebawem ujrzycie jakieś efekty. a teraz poświęcę chwile by powiedzieć parę słów Batonowi =)) co do znaku Wilsona to fajny pomysł i dzięki za podsuniecie, antywibratora drgań to chyba lekka przesada :] jeśli mam już robić takie rzeczy to powiem ci w sekrecie ze w tej rakiecie nie ma otworów na naciąg =) a co do Gripa Faktycznie nie zrobiłem jeszcze taśmy ale wybaczcie poprawie się :P Ale ogólnie dzięki za twoje rady Puzdro All
Rekomendowane odpowiedzi