Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej tu znowu ja trochę czasu się nie odzywałem na Forum ale

w końcu wróciłem

i mam do zaprezentowania prawie gotowa Scenę,

oceńcie i powiedzcie co jest nie tak to poprawie.

Jak będziecie chcieć jakieś renderki to mówcie pozdro =)

001.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no fajnie... tylko trawka by się przydała a nie sama textura

drzewko to plugin czy sam modelowałeś??

Napisano
  • Autor

Drzewko to światłem rzucone modelowanie drzewka na sam cień nie ma sensu przynajmniej moim zdaniem a co do trawki myślałem już i prawdopodobne ze ja zrobię

Napisano

Jeśli trwawka to nie tekstura, a jeśli musi być tekstura to kafelki;)

Napisano
  • Autor

Zostawię Texture i wymodeluje gdzie niegdzie kępki jakiejś trawki. Ale na pewno trawka (krzaczek) nie biedzie robiona mapa przezezroczystości, bo to za proste.

Napisano

witam,

modelik rakiety spoko, owiele gorzej z trawka i cieniem drzewa wydaje mi sie ze jest on zbedny. Zamiast tego cienia zrob jaka fajna trawe.

pozdro !

Napisano

mi sie ta siateczka, czy jak to sie nazywa inaczej, nie podoba. A ten cien to jakis nienaturalny, jakis taki za dokladny.

Napisano

poza tym malo adekwatny ;] lato ... tenis ... ostre slonce (bo ostre cienie) i drzewko bez listkow :)

Napisano

No modelik rakety średni cos mi sie wydaje ze ta rakieta była by bardzo cięzka no i siatka cos krzywo ustawona, trawka by sie jakas przydała, bump na rączke czyli tam gdzie sie ja trzyma aby sie nie slizgała, troszke rozmyty cien i bedzie lux !

Powodzienia !

Napisano

Ojoj, poniewaz sam gram w tennisa to model mnie kole w oczy :)

- Po pierwsze to rama jest za gruba i to duzo. Najbardziej widac to w okolicach szyjki. Musisz koniecznie ja wychudzic.

- Naciag (siatka :P) powinien byc przeplatany, poza tym jest krzywo ustawiona :P

- Nie moge sie doszukac owijki na raczce. Powinny tam byc raczej wyrazne pasy a wyglada to jak lity material.

- Brakuje antywibratora (:P) drgan. To najczesciej taka mala gumeczka ktora sie zaklada na naciag zeby rakieta nie drgala przy uderzeniach.

- Dorobilbym jeszcze jakies napisy na samej rakiecie, albo dorobil ladnego gradienta :)

- Jakby ci sie nudzilo to walnolbys jeszcze jakies logo na naciag, na przyklad Wilsona.

To tyle odemnie, powodzenia w dalszej pracy.

Napisano
  • Autor

Ok pora się wytłumaczy z większości problemów. Najpierw odpowiem na pytanie

"hcpiter666" i "Batona" zarazem, czemu siatka jest krzywo w mojej rakiecie ostatnie linki naciągu są krzywe tak jak na tej rakiecie.

co do trawy to nad nią pracuje pewno niebawem ujrzycie jakieś efekty. a teraz poświęcę chwile by powiedzieć parę słów Batonowi =)) co do znaku Wilsona to fajny pomysł i dzięki za podsuniecie, antywibratora drgań to chyba lekka przesada :] jeśli mam już robić takie rzeczy to powiem ci w sekrecie ze w tej rakiecie nie ma otworów na naciąg =) a co do Gripa Faktycznie nie zrobiłem jeszcze taśmy ale wybaczcie poprawie się :P Ale ogólnie dzięki za twoje rady Puzdro All

002.jpg