3dsmaxman Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 sciagnalem, zainstalowalem, przeczytalem helpa i nie wiem jak uruchomic v-ray w maxie? uruchamianie jakiegos specjalnego pliku? przycisk? oswieccie mnie...
Jacob B Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 F10 i na dole zmieniasz w takiej zakladce na V-raya
streaker Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Assign render w oknie rendere, tylko nie zapomnij uruchomić VRLSerwer, bo czeka cie restart maxa :P
victor5000 Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 a skad sciagnełes ?????????? daj mi linka :)
3dsmaxman Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Napisano 15 Kwiecień 2005 to zmiemnilem production i material editor na v-ray ale jak renderuje to wyswietla komynikaty v-raya, a jak otwieram material editor, to wyglad okna jest taki sam jak w standardowym edytorze no i gdzie sie uruchamia ten serwer?
hcpiter Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 Nie rozumie o co chodzi mowiac ze wyglada jak w standardowym edytorze ? A jak ma wygladac? A serwer jezeli sie nie myle to tam gdzie masz max`a ale to jeszcze zalezy od wersji (free tego nie ma )
Tom Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 1. Którą masz wersję vraya? 2. Wygląd edytora materiałów nie zmienia się po zainstalowaniu vraya :) 3. Zassij biblioteki materiałów vrayowych (np. z evermotion.org) 4. Zmień defaultowego rendera na vraya (F10, Render/Assign Render) 5. W panelu Renderer ustawiasz wszelkie parametry renderingu (GI, itp..) 6. Serwer odpalasz za pomocą VRLSerwer.exe (katalog główny 3dmax)... ale to już inna historia... :)
Rekomendowane odpowiedzi