MohSETH Napisano 17 Kwiecień 2005 Napisano 17 Kwiecień 2005 W jaki sposob w shaded viewport moge nadac jakiemus elementowy transparency? ale tylko jednej powierzchni nie przez ghosted display... POZDRAWIAM
zipper Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 mhm ... a po co ? :) szczerze powiem ze nigdy nie probowalem wiec ci nie powiem ... dalej nie wiem po co bym mogl chciec :) pozdrawiam
SansSerif Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 mozesz dany obiekt zaladowac na oddzielna warstwe i zablokowac ja (ta warstwe) ikona klodki. nie bedziesz mogl jednak jej edytowac.
Bzyku Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 rownie dobrze mozesz zrobic "lock" dla obiektu ale tez go niemozesz edytowac :D... ale tez jestem ciekawy poco ci to a transparency dziala w "render display" czyli ctrl+alt+R alb tez a w shade z displaymode= render jedyne mozliwosci
Conrad Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 może chodzi o oto, że obiekt masz przezroczysty na blueprincie?
MohSETH Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 Chodzi o to ze mam np obiekt w viewporcie... ale w nim jest jeszcze jeden obiekt, ktory chcialbym aby byl widoczny... np jak mam perfume to w niej jest rurka i chcialbym aby byla widoczna w shaded vieport:) POZDRAWIAM
Rekomendowane odpowiedzi