RA Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Hmmm... ja tam widze pare fal, ktore mnie wkurzaja. :) Pozatym musze jeszcze poprawic jedna rzecz - umiejscowienie otworu na zatrzask u gory obudowy. Musze go przestawic lekko. :/ Siatke dam jak skoncze model. :) Tak wogole, to siatka jest tak zrobiona, aby bylo (w miare) gladko, wiec zbyt efektowna nie jest. :P Dzieki za mile komentarze. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 ja dalej powolutku sobie walcze ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 no fajnie :) troche od dupy strony zaczynasz :) nie lepiej najpierw zbudowac bryłe a dopiero pozniej sie bawic w przyciski? bo jak teraz cos zchrzanisz to juz tego nie cofniesz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 kome beeper ma racje zamias robic ksztalt bawisz sie w pierdoly filety filleciki a to zle bardzo zle bo : 1. mniejsza przejrzystosc siatki co bedzie ci przeszkadzac. 2.robisz naj mniej wazne rzeczy na tym etapie co wogole niama sensu skoro niewiesz czy bedzie dobrze. 3.zreszta rob jak chcesz byle wogole mozna bylo zobaczyc cos przez ciebie skonczonego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2005 Nie znam sie na nurbsach, ale wyglada na to, ze Panowie przedmowcy maja racje. :) Nie umniejsza to jednak faktu, iz bardzo dobrze to wyglada. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 http://www.nokia.com/nokia/0,8764,2277,00.html# goraco polecam jak ktos jeszcze nie widzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 no to specjalnie dla czepialskich :P wszystko jakims cudem (:D) pasuje. filety boczne prawie skonczone, ale taka ladna pogoda ze lece na deske :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 Bardzo ladnie. Nie mam zastrzezen... narazie... mam nadzieje. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 Uporalem sie z filletami tu uklon w strone kome:) mam nadzieje ze sie podoba... bo ja jestem z nich dumny:0 siedzialem nad nimi w nocy 5h i teraz pol dnia i wyszlo... mam nadzieje ze dobrze:) PS. Kome zabojcza jest ta Twoja nokia:) Siatka bardziej mi sie podoba niz te moxowskie:) PS.2 Gonie was chlopaki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 no widze ze nauka nie poszla na marne ;) gratuluje i ciesze sie razem z toba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 MohSETH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 RA --> To jest tylko prowizorka:) zeby cos bylo:)... masz racje jest za duze:) POZDRIAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 no uporalem sie z tymi filletami ;) nie bylo latwo ale sie udalo, mam nadzieje ze jest prawidlowo. trzeba dokonczyc przyciski i wziasc sie za ciecie tylniego panelu.. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 kome -->> Ladnie, nawet bardzo:) jedyne czego moge sie przyczepic to tego ze nie sa zjoinowane:P RA -- >> Twoj model jak narazie tez jest Sliczny:) gdyby chodzilo tylko o modeling to mialbys szanse na 1st place:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 Ha! kome, cos mi niepasuje w twoim modelu. :) Obrazek wszystko wyjasnia. :D MohSETH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 RA -->> nie patrz na shaded viwport bo to jest takie dziwne... nie ma AA itp... popatrz na siatke a wedlug mnie jest ona ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 Ja wciaz nie jestem pewien. :) kome, moze maly exporcik i renderek? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 mozliwe ze brakuje jednego profilu filleta wlasnie w tym samym miejscu gdzie pokazujesz aczkolwiek nie wiem dokladnie co masz na mysli ;) potem go poprawie, a te screeny niedokladne som bo niska jakosc mesha dalem. nastepny eksport jak skoncze przyciski, poza tym i tak teraz sie renderuje co innego to nie mam jak :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 Taki maly update:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 AAAAAAAAa teeeeeeerrrrrraaaaazzzzzz KOME , Ra bojcie sie jutro ujzycie moj model, bo dzisiaj postanowilem sie przylaczyc :) :P Bedzie sie wreszcie z czego smaic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 kolejny skromny update z mojej strony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 MohSETH Marcin_ps Tu tu ru ru... Skonczylem modelowanie... tak mi sie wydaje. :P Wprawdzie fale Dunaju wciaz sa, ale nie mam juz do nich zdrowia. :/ Dalem prowizoryczne kolorki, zeby bylo ciekawiej. :D Teraz "TYLKO" materialy i Nokia gotowa. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 no brawo brawo ;) zazdroszcze ze juz masz gotowy model, tez juz bym chetnie porenderowal sobie :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 hehe... Ja bym najchetniej zaczal kolejny model. :P A juz wiem nawet co. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 fale dunaju ;) popraw to i shaderek na obiektywie kamery i będzie super realistycznie ;) ps Ja bym najchetniej zaczal kolejny model. :P A juz wiem nawet co. :D btw jaki model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Hindus no coty przeciez tam wszystko gra, to kancjaste to wejscie na zlacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 witam !! troche późno sieę dołączam :) ale cóź czasu ni e miałem .. postaram sie podgonic :) robie przerwe od statku kosmicznego i rysuje coś bardziej przyziemnego :)) naraazie mam tyle :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 technoon -->> troszke dziwnie krzywe sa Twoje przyciski i miesce na wyswietlacz - gorne rogi powinny byc zaokraglone... to jest poly, prawda?:) POZDRAWIAM i zycze powidzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Hindus no coty przeciez tam wszystko gra, to kancjaste to wejscie na zlacza a jak tak to przepraszamy ;) nie wiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 No, wlasnei sie zabralem za modeling. Wlaczam sie do zastepow POLY. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Zamieszczam tu swoj pierwszy renderek tej NOKII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 hehe ale was sie tutaj uzbieralo :) RA--> narazie pieknie to wyglada ale gdzie ta siatka upragniona........;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 RA, mój ty poly-guru, teraz jeszcze się okazuje, że jesteś również mistrzem estetyki, fajny podpis i kolorki ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 no no RA zabil wszystkich modelem teraz ladne odbicia ladne shaderki i sliczny siwiecący monitorek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Dobra, dobra koneic słodzenai RA, poczekajcie pare dni i moj model przebije jego :P (daj Boże) :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 ultima8 pokaz wire :) jak bedzie tak jak ra albo lepiej tobie bedziemy slodzic ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Malutki progress... powiem szczerze ze zaczyna mnie ta Nokia nudzic:) Ultima8 -->> Oj jak nie poprawisz tego co do tej pory zrobiles to Ciezko widze Twoja rewalizacje z RA;) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Dobra wrzucam kolejny progresik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 A tu taki maly renderek:P Ultima8 -->> popraw go troszke bo ja osobiscie nie widze miejsca gdzie nie bylby krzywy:P POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Maj 2005 Autor Share Napisano 2 Maj 2005 Sorki, ze tak pozno, ale znow problemy techniczne... tak to jest jak sie ma nieodkonca "uporzadkowane" podworko w nowym domu. :P hindus technoon ultima8 nielot007 Loozack Bzyku MohSETH pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 RA -->> a juz myslalem ze sie wycofales i juz mialem cicha nadzieje na wygrana;) Nie mam pojecia jak ustawic DoFa czego bym nie ustawial to i tak nic a nic na renderze sie nie zmienia... wie ktos o co chodzi?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 coś długo wam schodzi jak na rhino chłopaki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 hidus -->> model i tak mi szybko idzie zwarz(z:P)ywszy na moja ilosc czasu na NURBs;) a duzo tez bawie sie exportem do maxa i samym renderingiem:) bo to sa moje jedne z pierwszych ustawien:) jakie sam wykombinowalem:) a moze Ty sie do bitwy przylaczysz co?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 hindus, bo to surfacing a nie solidy >:P niedlugo cos wrzuce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Maj 2005 Autor Share Napisano 2 Maj 2005 MohSETH ehhh... teraz robie mapki alpha i zwykle mapki do guzikow... i juz wiem, ze bede je troche robil. :/ Aaaa... hindus, pytales sie jaki model... zgadnij... Nokie 6600. :) Tak na szybko zamierzam ja zrobic, o ile shaderki w 3650 mi sie udadza. A z tym moga byc klopoty. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Nooooo to sie ciekawie zrobilo :>. Dawac, dawac ;). Pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 witam!! dpokazuje siatki... (tylko po co siatki jak model wyglada dbrze?? to chyba nie zazne ze siatka skopan a:)) DOSTAŁEM POCHWAŁE ON MISTRZA!!! PRZECZYTAJCIE KILKA POSTÓW WYZEJ :P próbowałem sie przesiąść na rhino al enie daję rady..:/ ewszyscy mówią ze w maxie ccieżej sie robi takie rzeczy a mi jakoś nie .. nie potrafie czegoś takiedo zrobić w rhino.. a przeglądnąłem juz pomoc i samouczki :) no jeszcze popatrze:)) narazie siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Maj 2005 Autor Share Napisano 2 Maj 2005 technoon Mam dla ciebie specjalnie tutorial o robieniu siatki modelu. :) Nie wiem czy traktuje on o najwlasciwszym sposobie na uzyskanie efektu siatki, ale do tego dolazlem sam. :P Gdyby cos bylo nieczytelne, to piszcie... Obiecane siateczki ( z dedykacja dla nielota): :D Nie dalem przodu, ale w nim sie nic nie zmienilo, wiec mozna jego siatke zobaczyc kilkadziesiat postow wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 piekne siatki RA! poly masta :) ja tu mam tyle ale musze glowne przycisku i ten okragly panelek jeszcze raz zrobic, jak zrobie to eksporcik i render jakis walne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Nie chce mi sie juz dzisiaj bawic w modelowanie wiec bawie sie w rendering:) Technoon -- >> kto ci powiedzial ze Poly jest latwiejsze? wedlug mnie jest odwrotnie... Rhino jest o wiele trudniejsze:) oczywiscie tym twierdzeniem nie chce wywolac jakies wojny... to jest tylko subiektywne odczucie usera ktory kiedys probowal z poly;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi