Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam zamiar zrobic scenke w ktorej czlowiek spragniony zmierzal do studni...jednak do niej nie dotarł, choć była na wyciagniecie reki....Pragnienie go zabilo....Jedyny slad jaki po nim pozostal to jego kosci i studnia w ktorej wciaz jest woda

i taki szybki renderek :-) narazie malo detali i szkielet niezabardzo ale to w koncu WIP

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Cze !

bardzo malo, ale wydaje mi sie ze ta studnia powinna byc bardzo zniszczona jezeli ten czlowiek tak długo tam lezy, ze tylko kosci zostały.

Napisano
  • Autor

caly czas nad tym pracuje :P narazie mecze szkilet. studnia zajme sie potem. mysle ze zmienie wiadro z metalowego na takie stare drewniane juz pekniete itp.

Napisano

hehe fajne :) . tylko na tym obrazku ostatnim scena jest chyba troszke przeswietlona :P albo mi sie zdaje ;)

Napisano
  • Autor

masz racje. swiatlo jest za mocne. w sumie to dalem takie bylejakie w Vray. Narazie modeluje i uzbarajam pracke w detale. potem zabawie sie oswietleniem i .....texturami :/ a z tym bedzie ciezko, ma ktos moze pomysl jak zrobic piasek ? taki realistyczny? moze jakis DARMOWY plugin ?

Napisano

Moze to detal ale lepiej by to wgladalo gdybys przysypal kosci i czaszke;) piachem... a sama czaszke polazyl na prawym policzku o wiele lepiej bo to wygladalo:)

POZDRAWIAM

Napisano
  • Autor

mozliwe ze lepiej by to wygladalo ale chodzi mi o pokazanie tego jak przed smiercia ten czlowiek pragnal wody....dlatego szkielet jest odsloniety aby bylo widac jego pozycje

Napisano

pustynia ma to do siebie, że jest dosyć wietrzna :D to może studnia powinna być choc troche tym piaskiem przysypana.może zrób bardziej step, niż pustynię. wiesz, więcej kamieni niż piasku i częstsza roślinność. przynajmniej nikt się nie będzie czepiał, gdzie na pustyni widziałeś studnię?..

Napisano
  • Autor

o sep to ciekawy pomysl :D dzieki :D narazie kombinuje z materialem pisku ale cos mi nie idzie :/

Napisano

hihi... ten koles pod studnia to dopiero mial pecha... :>

Praca caliem dobra, ale jak to juz ktos mowil: przeswietlona (pustynia niby jest, a jednak jej niewidac) i zniczszenia studni male sa. I wydaje mi sie, ze glowa jest troche nieproporcjonalna...

I jeszcze jedno: wyglad tej studni nie podchodzi mi pod zadna architekture krajow pustynnych jakie znam... chyba ze to pustynia Bledowska czy jak jej tam idzie, ale wtedy cala scena nie miala by sensu, a na zbyt zartobliwa nie wyglada.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

wyglad stutni nie przypomina ci RA nic bo...sam ja wymyslilem. tak poprostu :-) niewzorowalem sie na niczym dlatego wszelkie skojarzenia sa przypadkowe (albo ich brak) A nad pustynia nadal pracuje :P ciagle siedze i kombinuje ze swiatlem i texturami :/

Napisano
  • Autor

kolejny update.....z texturami wyglada to gorzej niz bez :/ niemoge znalez zanych odpowiedznich do tej sceny. moze ktos mi cos podopowie ?

ps. to cos czerwone w krzaku na dole to niewiem z kad sie to wzielo...jakis blad rendera chyba

Napisano

jak masz kase albo znajomych ktorzy moga ci to pozyczyc to polecam total texture(3dtotal.com). a pozatym pracka ok, mily czarny humor :)

Napisano
  • Autor

kasy niemam no ale pokombinuje, moze znajde cos ciekawego w sieci albo zrobie wlasne texturki

Napisano

dopiero po nalozeniu widac jak identyczne sa te wydmy, niezbyt ciekawie to wyglada.

Hmmm... a to w krzkach to moze jakis krab albo inne badziewie.

Napisano

No z texturami troche gozej niz bez. Może zrób wieksze zblizenie bo malo detali widac.