Napisano 4 Maj 200519 l Czesc. Mam problem, po nadanium na model meshsmooth-a, model tak jakby opada. Nie umiem tego opisac ale skriny przedsawiaja cala sytuacje. :) 3 pierwsze obrazki pokazuja siatke, natomiast ostatni model po nadanium meshsmooth-a. jak ktos ma jakis pomysl co z tym mozna zrobic to prosze o pomoc. PS: VGT - przepraszam za zle nazewnictwo. Juz sie poprawilem. :) to sie robi :(, czemu
Napisano 4 Maj 200519 l Pojedź chamferem po całej tej krawędzi która prowadzi od dziury na szybe aż do drzwi
Napisano 4 Maj 200519 l Autor o to chodzi ? (zielona linia), bo jak tak to to juz probowalem, dziala, ale nie moge tego uzyc, bo musze miec ladny owal na slupku, a jak zchampferuje to bede mial kant :(
Napisano 4 Maj 200519 l hehe mesh smooth to shit :) od dawna to wiedziałem :] niektórych rzeczy po prostu nieda się z jego użyciem zrobić :(
Napisano 4 Maj 200519 l tak chodziło o to. możesz rozwiązać to robiąc tak jak napisałem + zagęszczając siatke tak z 4 razy i odpowiednio ją układającwtedy więcej do gadania będzia miał kształe mesh'a a mnie smooth
Napisano 4 Maj 200519 l A może zrób tak, że tam gdzie na 3 screenie masz ten róg, to s'cut'uj od tego vertexa badziej po lewej w prawą stronę ekranu równolegle do już istniejącej krawędzi. ....eeee...skumał ktoś, co napisałem? ;)
Napisano 4 Maj 200519 l Ja zrozumiałem tyle że to taki alias dla mojego sposobu aczkolwiek moge się mylić (jest to wielce prawdopodobne)
Napisano 4 Maj 200519 l No tak, tylko chyba nawet nie potrzeba robić 4 i więcej, bo zdaje mi się, że to przez tego pięciokąta...
Napisano 6 Maj 200519 l hmmm, ja smiem za to powiedziec ze ten watek raczej nie powinien miec miejsca, bo ten slupek troche inaczej chyba wyglada :)