Gość Spy.PL Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Witam. Jezeli wybralem zly dzial, to srry i przniescie ;). Mam maly problem, otóż: Robię flasha o CSie, mam juz kilkaset klatek [ nawet ladnie wyszlo ] :), ale chciałbym zanimować moj obrazek, tak zeby wygladalo jak to [nie patrzcie na ludzika]: http://dominik.my-board4all.de/pics/sonstiges/cs-terrorist.jpg
SUPER_OkO Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 pytanie ktore zadales jest zawikle i skaplikowane bo nie kapuje ... w czym tak naprawde trzeba ci pomoc..jak juz zanimowales sobie ludzika..to z tlem tez sobie jakos poradzisz..
Gość Spy.PL Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 nie zanimowalem nic :/. Napisze jescze raz: Mam obrazek i chciałbym go zanimowac :P, ale nie wiem jakiego programu użyć [jeżeli jakiś istnieje]
sauax Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 mam juz kilkaset klatek [ nawet ladnie wyszlo ] :), ale chciałbym zanimować moj obrazek, tak zeby wygladalo jak to [nie patrzcie na ludzika]: http://dominik.my-board4all.de/pics/sonstiges/cs-terrorist.jpg masz kilkaset klatek..w czym???, dlaczego mamy nie patrzec na ludzika??.. w czym robiles ten obrazek? napisz cos wiecej bo narazie to jakies x-files
Gość Spy.PL Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Mam screena z csa i chcialem go zanimowac. 3ds max i CAT poradza sobie?
sauax Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 chcesz animowac obrazek 3D maxem i CATEm???domyslam sie ze nie masz wogole zielonego pojecia do czego sluza te programy.. sam max to maszyna do tworzenia grafiki i glownie animacji 3D ale nie takiej o jakiej myslisz.. ten obrazek to mozesz tylko jako teksture na jakiegos boxa wrzucic a animacja obrazka w taki sposob jak mi sie wydaje ze myslisz jest w jakis sposob mozliwa ale od razu mozesz o tym zapomniec. Jezeli robiles to we flashu to animuj we flashu, CAT z kolei to skrot od Character Animation Toolki, plugin do 3Dmaxa wspomagajacy animacje rigu i w zaden sposob nie moglbys go wykorzystac.. 3D max jak sama nazwa wskazuje jest do grafiki 3D a ty potrzebujesz czegos do grafiki wektorowej 2D.. wiec np cos z prduktow Macromedii.pozdrufki
SUPER_OkO Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 ciezko sie z toba porozumiec...moze powinienes zrobic to tak..nagrac sobie filmik w cs bo sie jakos da tak zrobic..czyli np wlanczas sobie lana..kierujesz hipem tak jak chcesz filmik ci sie nagrywa..pozniej wrzucasz go do flesha i konwerujesz na grafie wektorowa..i w ten sposob masz piekna plynna animacje...bo tak piszesz do okola ..mam obrazek i chce go zanimowac ..moze naucz sie obslugiwac jakiegos programu..poczytaj sobie jakies tutki..i jak czegos nie bedziesz potrafil zrobic wtedy zadaj jakies pytanie na forum..bo to nie ma sensu sie zastanawiac czy sobie poradzisz...jak nie masz pojecia o zadnym z tych programow - to sobie nie poradzisz :D
bukovsky Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Jak chcesz takiego ludzika albo tło animować w MAXie albo CAT to raczej najpierw musisz stworzyć geometrię, system kości albo inne działające metody animacji , jakieś texturki by się przydały itd. Nie określiłeś nawet jaka to ma być animacja (czy ludzik obraca się w 3D, czy może po prostu się powiększa, albo może tło się przesuwa). Z tego co widziałem na załączonym obrazku oraz z twoich mniej lub bardziej zagmatwanych wypowiedzi wynika, że z palcem w przysłowiowej ..... możesz to zrobić in da flash. Jak byś się uparł to możesz nawet zrobić poklatkową animację w Corel PhotoPaint ;) Proponuję otworzyć specjalne forum na pytania dla mocno niezorientowanych albo nietrzeźwych. Mogłoby się nazywać na przykład, "PYTANIA MISTYCZNE" albo jakoś tak. Pozdro
Kris_R Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Obrazka jpg.. takiego screenshota z cs'a nie zanimujesz w 3d. W plikach jpg zapisywany jest tylko kolor a nie dane odnośnie obiektow i przestrzennego ich rozmieszczenia. Jeśli chciałbyś zanimować scenę rodem z cs'a musiałbyś stworzyć wszsytko od zera.. postacie i lokacje w 3d.
GrafMax Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 wow, jestem pod wrazeniem tego pytania, na prawde! koledzy oczywiście używają maxa po bożemu, więc nie jest dla nich możliwe zrobienie tego w 3ds max, ale da się. możesz stworzyć sobie płaskie obiekty i otekstórować je fragmentami ludzika z obrazka, wiesz płaszczyzna dla ramienia z kanałem alpha, dla przedramienia z kanałem alpha itd, a potem po ustawieniu punktórw obrotu animujesz jak 2d tylko, że w 3d :D niezła zabawa
Bacry Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 Grafmax to się nazywa nadinterpretacja. nie sądze żeby o to chodziło. Słyszałem już różne dziwne pytania. Jedno z nich dotyczyło obrazka (jpg): gość chciał go spobie poobracać, żeby zobaczyć jak kuchnia wygląda z drugiej strony, jak się okazało, że nie da rady to spytał się czy mógłbym teraz zrobić bez zapalonych świateł. (wszystko na 'żywym' jpg) pozdrawiam B.
sauax Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 animacja obrazka w taki sposob jak mi sie wydaje ze myslisz jest w jakis sposob mozliwa ale od razu mozesz o tym zapomniec. Kris ma racje, a Spy.PL to zapewne wlasnie jeden z takich ludzi o ktorych Kris wspomnial
GrafMax Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 no nie wiem Bracy czy nadinterpretacja, czy nie. Wspomniałem tylko, że można by sie pokusić o prostą animacje na bazie tego jpg'a. Ale niech kolega Spy.PL sie wypowie i zdradzi o co konkretnie mu chodzi, bo narazie jest strasznie enigmatyczny. P.S. a z tą kuchnią to niezły numer :D
Rekomendowane odpowiedzi