bartii_mario Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 jestem nowy używam program 3ds max 7 i niewiem jak 1.Ustawić jakiś obrazek na tło. 2.Przybliżać oddalać okienka.
xeav Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 ad 1. View> Background lub F1 ad2. Południowy-wschód lupa lub F1
polka dot Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 wcisnij F1 i zapoznaj sie z helpem. masz wszysciutko dokladnie i z obrazkami opisane. tyle ze po angielsku, ale z obrazkow mozna wsztystko zrozumiec
GRiPi Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 a netowym slownikiem to juz w ogole, i englisha podlapiesz, podwojna korzysc :D
bartii_mario Napisano 9 Maj 2005 Autor Napisano 9 Maj 2005 Mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić aby tak były zdjęcia jak na tym zdjęciu :D I jeszcze drugie podstawowe jak przesuwać posczegulne vertexy oraz jak nałożyć teksturę.
javor Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 boże człowieku .......... czy ty czytać nie potrafisz ???? przecież w tym tutorialu squira z którego pokazujesz screena wszystko jest łopatologicznie wyjaśnione - jeśli z niego nie jesteś w stanie ustawić blueprintów to już chyba nic ci nie pomoże :/
Roberto Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Racja........................................................ Don't break my heart............................................
xeav Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 znajdź dwie kulki nad którymi będą kolejne dwie, które z kolei tworzą ikonkę lub na skróty "M" (to litera na klawiaturze)- tam nałożysz (?) texturę
slate Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 Witam, a może przerobiłbyś jakieś tutoriale ? Np. te z max3d.pl, są po polsku i można się z nich dowiedzieć jak przesuwać poszczególne wierzchołki i wielu innych ciekawych i pożytecznych rzeczy :P Jakaś książka też nie byłaby bez sensu, np. "3ds max 5. Projekty i Rozwiązania". No ale jedno trzeba Ci przyznać, ambitny jesteś, że tak na początek "łapiesz się" za modelowanie samochodu. Pozdrawiam P.S. Skoro masz 3ds max 7 to dysponujesz zapewne i tutorialami wraz z przykładowymi scenami, które to znajdują się nadrugiej płycie dystrybucji. Przerób je, naprawdę dużo się można z nich nauczyć.
JunioR Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 nierozumie ludzi, ktorzy instaluja 3ds max lub inny program i chcą w nim odrazu robic "cuda" !!! Przez to szybko sie zniechęcają do programu i grafiki. Proponuje poczytac tutoriale dla początkujących i pooglądac videotutoriale, dzieki czemu mozna sie duzo nauczyc a pozniej zabierac sie za modelowanie aut, ludzi, itp.
oizo Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 ja poroponuje kupic ksiazke! moze duzo z niej sie nie nauczysz ale napevno podstaw co i gdzie sie znajduje i do czego sluzy :-)
bartii_mario Napisano 10 Maj 2005 Autor Napisano 10 Maj 2005 Te żeczy o które pytałem to już wszystko wiem.
JunioR Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 nie mam 2 płyty ponieważ mam wersje trial.I mam zainstalowanego cracka. wow, to chyba piractwo sie klania, widac ze jestes początkujący jak i w 3ds max`ie i na forum :(
batonx Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 JunioR nie sadze ze ty pracujesz w oryginale.... u ciebie tez sie chyba piractwo klania nie.......?
blood_brother Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 Nie chodzi tu o to kto na jakim sofcie pracuje tylko o to ze na forum panuje zasada ze nie mowi sie o piractwie.
bartii_mario Napisano 10 Maj 2005 Autor Napisano 10 Maj 2005 A gdzie mogę jeszcze znaleść więcej tutrioali oprucz http://www.max3d.pl ??
JunioR Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 Nie chodzi mi na jakim kto programi robi, czy piracie, czy orginale. Zasady na forum sa jasno napisane( nie tylko na tym forum, piractwo jest zakazane) !!! A co do stron z tutorialami to te które znam i polecam: http://www.evermotion.org http://www.3dtotal.com http://www.3d-palace.com/pogshop.php
xeav Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 z pewnością wiekszość użytkowników max.pl forum używa softu nielegalnego- bo kogo stać na maxa za 4000$ lub takiego xsi za 9999$ ? - została przyjęta zasada, iż o tym się nie mówi... a wersje lite tj. Gmax czy MayaPLE można między bajki wsadzić
batonx Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 heh oki oki ale to jest bardzo smieszne...moze z 20% tego forum pracuje w oryginalkach, a jak ktos tylko powie jedno slowo, ktore kojarzy sie z piractwem to nie wiadomo co by zrobil. A jak sobie bedziemy gadac o piratach to co? I tak, jakby komus zalezalo, zeby wsadzic kogos to z tym nie ma problemu, po kilku dniach udawania dobrego kumpla 50% poda ci swoj adres zamieszkania, nie mówiąc juz o namierzeniu kompa... no ale coz, wszystko w tym naszym kraju jest klamstwem i pewnie juz tak zostanie:P:P tak czy owak regulaminu nalezy przestrzegac!!!! ;););)
slate Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Nie chodzi o gadanie o piratach, tylko o to, żeby ludzie uświadomili sobie, że kradzież programu jest takim samym przestępstwem jak np. samochodu. I nie mówię tu tylko o dzieciakach/nastolatkach, ale i o rodzicach nie widzących nic złego w fakcie, iż ich pociecha kopiuje sobie gry/programy od kolegów. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi