Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ad 1. View> Background lub F1

ad2. Południowy-wschód lupa lub F1

Napisano

wcisnij F1 i zapoznaj sie z helpem. masz wszysciutko dokladnie i z obrazkami opisane. tyle ze po angielsku, ale z obrazkow mozna wsztystko zrozumiec

Napisano

a netowym slownikiem to juz w ogole, i englisha podlapiesz, podwojna korzysc :D

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić aby tak były zdjęcia jak na tym zdjęciu :D I jeszcze drugie podstawowe jak przesuwać posczegulne vertexy oraz jak nałożyć teksturę.

Image3.jpg

Napisano

boże człowieku .......... czy ty czytać nie potrafisz ???? przecież w tym tutorialu squira z którego pokazujesz screena wszystko jest łopatologicznie wyjaśnione - jeśli z niego nie jesteś w stanie ustawić blueprintów to już chyba nic ci nie pomoże :/

Napisano

Racja........................................................

Don't break my heart............................................

Napisano

znajdź dwie kulki nad którymi będą kolejne dwie, które z kolei tworzą ikonkę lub na skróty "M" (to litera na klawiaturze)- tam nałożysz (?) texturę

Napisano

Witam,

a może przerobiłbyś jakieś tutoriale ? Np. te z max3d.pl, są po polsku i można się z nich dowiedzieć jak przesuwać poszczególne wierzchołki i wielu innych ciekawych i pożytecznych rzeczy :P Jakaś książka też nie byłaby bez sensu, np. "3ds max 5. Projekty i Rozwiązania". No ale jedno trzeba Ci przyznać, ambitny jesteś, że tak na początek "łapiesz się" za modelowanie samochodu.

Pozdrawiam

P.S. Skoro masz 3ds max 7 to dysponujesz zapewne i tutorialami wraz z przykładowymi scenami, które to znajdują się nadrugiej płycie dystrybucji. Przerób je, naprawdę dużo się można z nich nauczyć.

Napisano

nierozumie ludzi, ktorzy instaluja 3ds max lub inny program i chcą w nim odrazu robic "cuda" !!! Przez to szybko sie zniechęcają do programu i grafiki.

Proponuje poczytac tutoriale dla początkujących i pooglądac videotutoriale, dzieki czemu mozna sie duzo nauczyc a pozniej zabierac sie za modelowanie aut, ludzi, itp.

Napisano

ja poroponuje kupic ksiazke! moze duzo z niej sie nie nauczysz ale napevno podstaw co i gdzie sie znajduje i do czego sluzy :-)

Napisano
nie mam 2 płyty ponieważ mam wersje trial.I mam zainstalowanego cracka.

wow, to chyba piractwo sie klania, widac ze jestes początkujący jak i w 3ds max`ie i na forum :(

Napisano

JunioR nie sadze ze ty pracujesz w oryginale.... u ciebie tez sie chyba piractwo klania nie.......?

Napisano

z pewnością wiekszość użytkowników max.pl forum używa softu nielegalnego- bo kogo stać na maxa za 4000$ lub takiego xsi za 9999$ ? - została przyjęta zasada, iż o tym się nie mówi... a wersje lite tj. Gmax czy MayaPLE można między bajki wsadzić

Napisano

heh oki oki ale to jest bardzo smieszne...moze z 20% tego forum pracuje w oryginalkach, a jak ktos tylko powie jedno slowo, ktore kojarzy sie z piractwem to nie wiadomo co by zrobil. A jak sobie bedziemy gadac o piratach to co? I tak, jakby komus zalezalo, zeby wsadzic kogos to z tym nie ma problemu, po kilku dniach udawania dobrego kumpla 50% poda ci swoj adres zamieszkania, nie mówiąc juz o namierzeniu kompa... no ale coz, wszystko w tym naszym kraju jest klamstwem i pewnie juz tak zostanie:P:P

tak czy owak regulaminu nalezy przestrzegac!!!! ;););)

Napisano

Nie chodzi o gadanie o piratach, tylko o to, żeby ludzie uświadomili sobie, że kradzież programu jest takim samym przestępstwem jak np. samochodu. I nie mówię tu tylko o dzieciakach/nastolatkach, ale i o rodzicach nie widzących nic złego w fakcie, iż ich pociecha kopiuje sobie gry/programy od kolegów.

Pozdrawiam