KamillM Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 Witam ;) Postanowiłem rozpocząć kolejne autko - tym razem BMW 1 :D Wiem, że nie ma zbyt dużo do oceniania, ale już nie mogłem wytrzymać, żeby pokazać :P Update'y nie będą zbyt często - raz, że nie mam zbytnio czasu, a dwa, że chcę robić to dokładnie ;) Czekam na oceny i komentarze :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Widzę, że temat jest okropnie popularny :D Dorzucam referke i siatke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 skoro nalegasz ;) troche trójkątów jest i to widać :P wywal ten gril czy jak to w bumach sie zwie bo mało widać z tej siatki, okolice łączenia błotnika i maski to poraszka..ale pracuj pracuj..pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Thx za komenta ;P No z tym łączeniem to rzeczywiście nie za ładnie to wyszło, ale pracuję nad tym... Załączam siatkę bez grilla: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 między innymi popraw prawy górny róg koło lamp (przypatrz sie dokładnie widać troszke) a jak mozesz to zapodaj render z lakierem + odbicia to zobaczymy gdzie jest naprawde krzywo ;) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 na referku niektore zagiecia sa wyraznie ostre, u ciebie zbytnio zaokraglone... popracuj nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 hindus -> na Twoja prośbę render z lakierem ;) lonek16 -> masz rację - niektóre zagięcia są zbyt 'miękkie', poprawię je ;) Aha, przy okazji poprawiłem to w rogu świateł i łączenie między błotnikiem, a nadkolem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 trochę ciężko połapać się w tej Twojej siatce, ale na razie dajesz rade pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 między innymi popraw prawy górny róg koło lamp (przypatrz sie dokładnie widać troszke) a jak mozesz to zapodaj render z lakierem + odbicia zapodaj tam jakieś pożddne hdrii bo mało co widać odbicia :/ i daj ujęcie z ukosa żeby więcej reszty samochodu było widać bo tu tylko maske widać:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 No to zapodaję render z hdri. Pierwszy raz robiłem takowe coś i nie wiem czy mi to dobrze wyszło ;) Chyba trochę za ciemno... no, ale sami oceńcie ;P LINK - render w *.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 no i widać choćby to że na samym środku zderzaka jak idzie ta półeczka to odbicie sie załamuje - n asamym środku verteź jest za wysoko chyba ;) przyjrzyj sie pod tym słupkiem na środku - jest też wiele innych ;) wiesz o co mi chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Nom, już wiem, dzięki ;) A ten render z hdri jak wyszedł? Może być czy za ciemny? :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 no wiesz to hdrii to tylko tak na chwile żeby zobaczyć gładkośc powierzchni ;) możesz dodać pare boxów następnym razem białych żeby zoaczyć jak to wygląda po odbiciu ;) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Mały upik ;) LINK - png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 png możesz nie wrzucać ;) wystarczy nam jpg :P coś tam czarny pkt widać w rogu maski co to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Bug :P Właśnie muszę popracować nad wykończeniem tej maski :\ ||edit: Dodałem kilka rzeczy w wozie... Nie wiem tylko skąd się wziął ten biały prostotącik w lewym dolnym rogu :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Ostatni dzisiaj update... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 na przeszłośc edytuj posty a nie walisz jeden pod druim :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 widze, że auto coraz bardziej nabiera kształtów, fajnie się zapowiada, kiedyś sam zacząłem BMW, ale nigdy go nie skończyłem...... szkoda tylko, że takie nikłe zainteresowanie tym wątkiem pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 22 Maj 2005 Autor Share Napisano 22 Maj 2005 Ano szkoda, że małe zainteresowanie ;( :P Zaczynam już ciąć przedni zderzak, więc może dziś będą jakieś update'y ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 i dawaj rendery bez lakieru!!!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 Mi sie podoba;) Chcialbym zobaczyc siateczke bo nigdy nie wychodzily mi samochody w poly:) hindus -->> wedlug mnie jak ktos daje updata:P to nie powinien edytowac postu gdyz nie pojawi sie on na samje gorze i nikt nie bedzie wiedziec o tym ze jest tu cos nowego:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 22 Maj 2005 Autor Share Napisano 22 Maj 2005 Chcialbym zobaczyc siateczke Mówisz - masz ;) Właśnie się renderuje BMW, więc wkrótce pojawi się updacik :P || edit: Już jest update ;) Czekam na komenty... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 hindus -->> wedlug mnie jak ktos daje updata:P to nie powinien edytowac postu gdyz nie pojawi sie on na samje gorze i nikt nie bedzie wiedziec o tym ze jest tu cos nowego:) tylko że jak ostatni post należy do niego a on pod spodem wstawia jeszcze dwa to właśnie tak to wygląda jakby chciał żeby jego wątek był zauważony :P a jak nei napisali po jego jednym poście to jak jeszcze 2 to nie wydaje mi sie żeby to coś zmieniło :P jak możesz to te siatki to ty m inie renderuj tylko daj screenshoota z viewporta :P tak będzie najlpiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 22 Maj 2005 Autor Share Napisano 22 Maj 2005 Proszę bardzo - LINK ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 całkiem przyzwoicie :) keep working ps: musiałeś wybierać najbrzydszy z obecnie produkowanych BMW ??? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 22 Maj 2005 Autor Share Napisano 22 Maj 2005 Hmm no mi tam się nawet podoba ta 'jedynka' ;) Zresztą dużo jest do niej materiałów, no i ładne szkice były :P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 no to na przyszłośc ci powiem że nie daje sie prześwitujących siatek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 cos ty fallofa dal na ta siatke?? a modelik "so far" wporzadku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 nieźle, coraz jepiej wygląda ta Bejka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Dzięki :D Tak się zastanawiam jak zrobić tą siatkę w 'dolnym grilu' :\ Czy za pomocą textury, czy wymodelować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 wymodeluj, przyniesie ci to więcej satysfakcji po skończeniu całości projektu, poza tym moim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie, może nie łatwiejsze, ale jak dla mnie..... powiedziałbym bardziej sportowe, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Hm no może i masz rację ;] Muszę tylko jakiś prosty sposób wymyśleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Mam nadzieję, że mi wybaczycie drugiego posta z rzędu :P Mały update... Czekam na komenty ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 jesus pokazuj screeny bez renderku tzn z viewporta najlepiej a jak juz renderujesz to bez lakieru i nie przepalone - tak mnie nauczyli na forum :P i rzeczywiście tak jest lepiej, raz od świeta z lakierem ale nie cały czas, i cześciej siatke ale nie reoderowaną tylko z viewporta :/ arghh bo ostatno nam zapodajesz renderowane ;) a tego posta z rzędu to ci nigdy nie wybacze :P powstała skaza na sercu i już zawsze będe pamiętał :P cos mi ten zderzak jakoś dziwnie wygląda. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 23 Maj 2005 Autor Share Napisano 23 Maj 2005 Bez lakieru - proszę bardzo ;) Siatke dam jutro, bo już dzisiaj mi się nie chce :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 tak jakby wgnieciony był trochę na drzwiach, a zderzak wygląda chyba ok pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 24 Maj 2005 Autor Share Napisano 24 Maj 2005 lpshinoda -> nie ja projektowałem to autko ;PP Kolejny update... Już widzę trochę bugów, które muszę poprawić :\ W tym min. miejsce koło światła przeciwmgielnego przedniego, boczną szybę przednią oraz listwę dookoła niej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 25 Maj 2005 Autor Share Napisano 25 Maj 2005 Nie miejcie mi za złe za drugiego z rzędu posta :P ale jutro wyjeżdżam i nie będzie mnie (i zarazem update'ów) aż do niedzieli ;) Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Ups... trzeci post pod rząd ^^ Po dłuuugiej przerwie wróciłem :D Wróciłem razem z 'tyłkiem' BMW :D Widzę już parę niedociągnięć, ale to się poprawi później ;) Dzisiaj może jeszcze zapodam screen z lakierem (i może hdri)... Czekam tymczasem na oceny/komentarze :D || edit: Jest już lakier, na razie bez hdri... || edit nr2: Jest też lakier z hdri, siatkę zapodam jutro :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 14 Czerwiec 2005 Share Napisano 14 Czerwiec 2005 nie wiem czy tak ma być, ale dziwnie wygląda ta lewa dolna krawędź zderzaka tylnego, ogólnie nie widze błędów, ładnie wygląda z HDRI, dawaj siateczke, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Thx za komenta :] Co do tego zderzaka to starałem się jak najlepiej to zrobić, i wyszło wg. mnie nawet dobrze ;) Zapodaję siatkę... Nie jest za piękna, ale przynajmniej nie ma bugów jako takich ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 jesli moge sie czepic sitaki to nie ktore vertexy, edgy sa nie potrzbene bez pomyslu i wogole najgorzej jest kolo nadkola i swiatla (tylniego) :) aha i jeszcze rowki psuja caly efekt bo samochod nawet nawet:):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Aaa... znowu te rowki :P Co w tych rowach takiego złego?? ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 sa takiwe dziwne za szerokie i chyba za malo ostre:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 eee tam nielot jakby nie te edgesy to by nie bylo tak gladko :) http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=17410 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Heh... w moim Audi A3 też wiele osób narzekało na rowki :P Ale ja już sam nie wiem jak to jest z nimi, czy są dobre czy złe... :P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 za mały chamfer na tych rowkach , tak mi sie wydaje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 kome--> eee tam bylo by bylo (gladko):) hindus--:jak za maly chyba za duzy:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Hmm w niektórych miejscach dawalem chamfer nawet na 0,001 do 0,003, więc chyba dosyć mały? :P Malusieńki update - klosze świateł przednich... Zabieram się chyba powoli za modelowanie świateł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi