Napisano 21 Maj 200519 l Mój nowy WIP: Kitchen Dotychczas wymodelowałem meble, poustawiałem światła. Moim zamiarem jest wyrenderowanie jak najbardziej realistycznej kuchni. Render w Vray 1.09 edit: zmiana obrazka na jaśniejszy
Napisano 21 Maj 200519 l jest strasznie ciemna, a poza tym po lewej stronie też powinieneś dodać światła, np. padające z okna...
Napisano 21 Maj 200519 l oj jak naraz to b. słabo :( Oświetlenie, render, to co prawie najwazniejsze ! Przeciez na tu na forum jest watek poswiecony oswietleniu i renderze. Ale zycze powodzenia !
Napisano 21 Maj 200519 l cos w tym jest, tak duchota. Ja bym zrobil z tego shoot ze snu o braku powietrza powodzenia
Napisano 21 Maj 200519 l Autor Co do światła to z lewj strony w oknie jest Vray light, 3 area light są zaraz pod halogenami, i jeszcze jedno Vray light na środku sceny, mniej więcej w miejscy lampy. Do tego jeszcze GI. Wiem, muszę trochę zmniejszyć glow dla area. Przydałby mi się jakiś tutek do indoor lighting, może ma ktoś linka?
Napisano 21 Maj 200519 l no już o wiele lepjej, ale dalej coś tak nieprzyjemni - ciemno i te materiały trochę nie tak :)
Napisano 22 Maj 200519 l O wiele ładniej, tylko blat mi nie pasuje no i na podlodze jakies kafelki lub fajny dywnik, ale jest to WIP to napewno o tym pomyslisz :)
Napisano 24 Maj 200519 l Autor Trochę inne ujęcie no i update ;) Jak to bardziej rozjaśnić (bez zmiany wartości świateł i GI) i bardziej rozmyć to światło na podłodze?
Napisano 24 Maj 200519 l Teraz to dopiero jest ciemno ! A rozjasnic mozesz poprzez zwiększenie multiply lub dodania dodatkowego światła.
Napisano 25 Maj 200519 l a wstawiales vraylighty w oknach? to by "symulowalo" swiatlo z zewnatrz poaza sloncem... a rozmycie swiatla(a raczej cienia :P)uzyskasz przez cienie area.
Napisano 27 Maj 200519 l Autor Update: P.S. Wiem że kolor ścian trochę taki..hm..dziwny, ale zauważyłem to dopiero po skończeniu rendera i nie chciało mi się znowu czekać...
Napisano 27 Maj 200519 l hmmmm nad oświetleniem musisz trochę jeszcze popracować (lepiej wygląda 2 render z tego wątku ... w poście #6 niż ostatni) ale najbardziej to mi się nie podobają proporcje: okno masz chyba za niskie grzenik to masz jakiś kosmiczny :] nigdy takiego nie widziałem ... i jego proporcje :/ blat regału też jest chyba troszkę za wysoko albo się myle albo powinieneś wziąć miarkę w obroty :]