Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Oto kilka screenow z wioski w/g mojego pomyslu. Oczywiscie textury jak najbardziej do wymiany, jesli juz jakies beda. Prosze o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Drozka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 I jeszcze raz drozka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 o jaki ładny kursor :P coś tu pusto jeszcze :) no ale graficy 3D śpią :P pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Cos mi sie wydaje ze zbyt regularne ksztalty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Originally posted by Phantom o jaki ładny kursor :P coś tu pusto jeszcze :) no ale graficy 3D śpią :P pozdro... Kursorek w rzeczy samej wypasiony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 ale coś źle wycięty chyba...bo wokół niego są jakieś śmiecie?? da się to poprawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Originally posted by Phantom ale coś źle wycięty chyba...bo wokół niego są jakieś śmiecie?? da się to poprawić?? Spoko luz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Kto sie zajmuje teksturami?????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 no tak.. kursor jest dziwnie wyciety... ale tak fajnie fajnie... co do tych teksturek to lepiej by wygladaly puste teksturki... np. zielona to trawa... brozowy to drzewka itd. :)... a ztakimi teksturami to trudno ocenic poprawnosc bryl :P. a pozatym wygladaja strasznie kiczowato, nawet jak na test [lol]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Najgorsze jest to ze nie mam planu wioski:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Proponuje potworzyc male kepki trawy (LO-POLY) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 a o jakiej wiosce gadamY? bo z tego co mi wiadomo, to ma byc tawerna :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Originally posted by darkelf a o jakiej wiosce gadamY? bo z tego co mi wiadomo, to ma byc tawerna :P. No tak, ale przeciez gdzies ta tawerna musi byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 29 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2003 Originally posted by Phantom o jaki ładny kursor :P coś tu pusto jeszcze :) no ale graficy 3D śpią :P pozdro... Tam jest moja tawerna :cool: jeszczę bez dzwi i okien :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 29 Czerwiec 2003 Share Napisano 29 Czerwiec 2003 a po co kursor ??? jak to ma byc z 1 osoby :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 29 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2003 [align=center]MUZYKA[/align] Nie poruszaliśmy jeszczę tematu oprawy muzycznej w grzę. Proponuję siebie i Sylwiusza jako ludzików od spraw muzycznych co wy na to ?? Prócz naszych autorskich kompozycji będziemy dobierać również klimatyczne MP3 z netu jak Howard Shore, Rossini czy Enigma. W sumię powiniem to wam okazać wcześniej ale się wstydziłem [gafa] [lol] to są \"muzyczki\", które stworzyłem kiedyś na potrzeby gry a możecie je ściągnąć z tąd http://republika.pl/krysztalylorien/ ps. Może to nie miejsce na takiego posta ale nie wiedziałem gdzie to wsadzić a nie chciałem nowego TOPICA zakładać i tu chyba wszyscy bywają ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Originally posted by dawid a po co kursor ??? jak to ma byc z 1 osoby :o Hmmmmmm... moze jestem jakis nie doinformowany, dziwny, albo czegos nie rozumiem, ale jeszcze w zyciu nie widzialem RPGa z rozbudowanym interfejsem, w ktorym nie uzywa sie myszki(nie liczac mud\'ow i rouge like) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 hmm w sumie to mp3 sa zle :P. Fajne jest kiklaska... ale trzeba popracowac nad melodia... A reszta taka pusta... ciagle ten sam motyw :). Ale popracuj nad nimi... moze cos wyjdzie... Ja czekajac na odpowiedz w animacji i rigggowaniu tez moze cos zmontuje. PS. Na czym to robiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasqoc Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Zrobilem lyzki:P Ale sa tragiczne:P Te na gorze maja 104 facy Te na dole 122 ktore wybrac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Sasq- a uzywales Smoothing Group??? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasqoc Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 smothing grup nie:P to niema wogule smotha poiczatkwo zrobilem l\\yche 250 facow i wygaldala calkeim przyzwoicie:P ale radX powiedzial ze stanowczo zaduzo i mowil cos o 20 facach!!! powiedzmy ze przy 20 to lyzki by nieprzypominalo:P zostane hyba przy 122 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 A może taki drwal, co????? Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasqoc Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Hehe spoko drwalik i siekiera w miare normalna juz ma:) Giorgion naucz mnie rysowac:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 no ten drwal jest glancy... fajny fajny... a co do lyzki to daj jej meshsmooth :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Zaden Mesh Smooth !! tylko uzywajcie Smoothing Group ktory znajduje sie w Editable Mesh lub Poly.... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasqoc Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Zrobilem miche:) 130 facow strasznie kanciasta:P Pablo niemozna dawac smotha bo gra sobie nieporadzi zle wyswietlki model. Co z tego ze ladnie na rendeze bedzie wygladac:P A tak pozatym do tego jest oddzielna modyfikacja i zwie sie Smoth. Prucz tego oczywisie znajdziesz opcie smothowania w ronych miejscach(modyfikacjach przy tworzeniu prymitywow itd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasqoc Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Ta sama micha tylko ze smothem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasqoc Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 I lyzki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Originally posted by sasqoc Zrobilem miche:) 130 facow strasznie kanciasta:P Pablo niemozna dawac smotha bo gra sobie nieporadzi zle wyswietlki model. Co z tego ze ladnie na rendeze bedzie wygladac:P A tak pozatym do tego jest oddzielna modyfikacja i zwie sie Smoth. Prucz tego oczywisie znajdziesz opcie smothowania w ronych miejscach(modyfikacjach przy tworzeniu prymitywow itd). a skad wiesz ze nie zadziala??? jakos wszyscy smoothing groupa uzywaja... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasqoc Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Hm... Sprawdzilem 3d explorerem i... On zle wyswietla modle ze smothem. Ale jak mu dalem modle bez smotha to program ma opcje autro smoth i wtedy modele dobze wygladaja. Mysle ze my tak samo powinnismy zrobic modele bez smotha gra sama juz da smotha. PS.Ale ja sie nieznam ja nie Koder:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 tak jak mowisz nie jestes koderem...wiec robmy na razie z tym smothing group...i niech sie koder wypowie... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 czesc! no wiec... zamieszczam owoce mojej dotychczasowej pracy - kupiec zriggowany i z pozami :P. jeszczee jest pare bledow... ale chcialem wyslac, eby nie bylo ze sie obijam [lol]. Bo tutaj juz phantomowi przychodzi, ze graficy 3d spia :cool: a co do wyowiedzi sasquacza i pabla: mysle ze jebal pies czy to smoothing groups czy meshsmooth, chyba robi to samo :P. Przeciez przestawic to 5min roboty :P... No chyba ze sie myle :D. A tak nawiasem... to wie ktos czy da sie edytowac mesha po nalozeniu na niego physique? Bo widze podczas animacji pare bledow i bym to przestawil, ale nie chce mi sie od poczatku riggowac :>. Bylbym wdzieczny za odp. bo w dziale rigowanie i animacja nikt nie chce odwiedzic :P mojego threada. a i jeszcze: sasquacz fajne modeliki, tylko nie wiem czy nie za duzo faceow maja... mysle ze np. ten talezyk jest 12 scienny... a moglby chyba spokojnie byc 8 albo nawet 6(no przesadzilem :P). Te przedmioty chyba nie musa byc takie fotorealystyczne... w koncu pewnie nikt na nie nie bedzie patrzl/zwracal tak duzej uwagi - ot, lyzka... :). No ale ostatecznie decyzja nalezy do sylwiusza :D i Pabla :D. Wiec ja siedze cicho :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Bardzo fajny kupiec - tylko chyba troszkę za wysoki - ogólnie super.[spox][spox][spox][spox] Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 30 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Originally posted by darkelf hmm w sumie to mp3 sa zle :P. Fajne jest kiklaska... ale trzeba popracowac nad melodia... A reszta taka pusta... ciagle ten sam motyw :). Ale popracuj nad nimi... moze cos wyjdzie... Ja czekajac na odpowiedz w animacji i rigggowaniu tez moze cos zmontuje. PS. Na czym to robiles? Łoł jesteś 1 osobą, której się to nie podoba !! Melodia ?? chyba się źle zrozumieliśmy to jest muzyka w grze (jak filmowa) z założenia nie może być wyraźnej lini melodycznej. Te MP3 mają na celu spotęgowanie jakiś konkretnych odczuć (strach,trwoga) związanych z miejcem np. ciemna jaskinia w górach chodzi o spotęgowanie klimatu i nie może zbytnio odwracać uwagi gracza. One są skończonę i nie mam zamiaru (ani możliwości :P) ich zmieniać. Postaram się teraz zrobić coś ostrzejszego do walki a Sylwiusz powiedział, że zajmnię się tym co mi nie wychodzi czyli bardziej sielską muzyką. Ciekaw jestem co inni sądzą ? Przypominam adresik: http://www.republika.pl/krysztalylorien I tu największy dowcip robiłem je tylko przy pomocy oprogramowania dostarczanego z SB Live 5.1 :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 hmm radx... no wiec tak: jeezeli to jest gra do gry... to chyba nie taka, ktora ma mu towarzyszyc caly czas... tylko przy jakis okreslonych akcjach? No wiec moze nie musi byc lini melodycznej... ale np podczas walki... jakeis gongi, wardrumy itd to by bylo dobre :). No nic... zobaczymy jak to sie sprawdzi w praniu... ale i tak mysle ze np. nie powinienes 2x powtarzac tego samego... tylko jezeli chodzi o jakies uczucie wtedy... tu tu tutTUTU. i koniec, a nie tu tu tutTUTU tu tu tutTUTU :). Tak mi sei wydaje :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylwiusz Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Sie wzialem za lzejsze klimaty... tzn jakies skoczne muzyczki, albo takie bardziej orkiestrowe. Ogolnie wszystko utrzymane w klimatach sredniowiecznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 30 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Originally posted by darkelf hmm radx... no wiec tak: jeezeli to jest gra do gry... to chyba nie taka, ktora ma mu towarzyszyc caly czas... tylko przy jakis okreslonych akcjach? No wiec moze nie musi byc lini melodycznej... ale np podczas walki... jakeis gongi, wardrumy itd to by bylo dobre :). No nic... zobaczymy jak to sie sprawdzi w praniu... ale i tak mysle ze np. nie powinienes 2x powtarzac tego samego... tylko jezeli chodzi o jakies uczucie wtedy... tu tu tutTUTU. i koniec, a nie tu tu tutTUTU tu tu tutTUTU :). Tak mi sei wydaje :D. 1połowa dokładnie tak 2połowa nie za bardzo złapałem z tym tuTU ale chyba też tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 30 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2003 zapomniałem przy walcę chcę zrobić coś ostrzejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 i prosze o komentowanie tego pieprzonego krasnala ;);):cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 z tym tutu mi chodzi o... o napiecie... czyli: jakis sekwens organow z tendencja rosnaca: [legenda 1-najnizszy, 6-najwyzszy dzwiek] 132546 a ty robisz tak: 132546(tutaj nastepuje zenit zdziwienia, smierci, trwogi czegokolwiek :P)i jeszcze raz 132546... co juz jest mniej chwalebne :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 co do krasnala....moze nbawet byc tylko troche pomniejsz go tzn jego wzrost....oraz chyba cale dlonie sa ciut za dlugie jakos dziwnie wygladja...poza tym moze byc :)) teraz czekam na texturki pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 dark jedno ci powiem nie umiesz albo nie kcesz raczej zrobić grubej postaci...nie wychodzi ci ona :P ale w sumie kupiec jest dobry...hihihi :] a ja mam pytanie swoją drogą czy w grze stworzymy jakąś religię (\"nową\") i np...jej wyznawców abo żołnieży...?? a i proponuje zrobić Inkwizycje jak ośrodek władzy wykonawczej i pożądkowej...wiecie o co chodzi :D pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 wiem o co chodzi i pomysł mi sie podoba - nawet bardzo -a ja bym jeszce wprowadił taki motyw humorystyczny , co prawda nie wiem jaką ma funkcje pełnić ten krasnal ale zeby uczeń był , wg pomyslu taki dosyć przypakowany, i z fartuszkiem, i zeby zachowywał sie jak fajtłapa. co wy na to ? :);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 30 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Jak dla mnie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 30 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Zrobiłem tawernę !! Pewnie będziecie mogli ją podziwiać na screenach z gry, które Sylwiusz wyśle pewnie wkrótce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 hmm wiec tak.. zmienic tusze... postaram sie go tak dotluszczyc ze go nie poznacie :P... No ale dobra i pablo... moze byc... co to znaczy :). powiedz co ci sie nie podoba, bez sciemniania :> - mnie to nie rusza :P. A co do cs to nikt nie wie czy tak sie da zrobic???? jak pisalem w notce wyzej???? bo jezeli sie nie da to :(. i cs jest do dupy(bedzie raczej jezeli sie nie bedzie dalo :D). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 Darkelf...jesli mowie ze dobrze to znaczy ze DOBRZE :P:P tylko te bledy co wczesniej zauwazylem :):) a jak juz zrobisz git texturki to juz w ogole....:):) a co do psyhuque...niestety nie wiem :( pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 a co powiecie na to ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c00pa Napisano 30 Czerwiec 2003 Share Napisano 30 Czerwiec 2003 jop fajowy. masz talent do lopoly :D POZDROWY [piwo] [soczek] [rotfl] [gafa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi