tobi_k Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Witam Ja też postanowilem zrobic sobie LEGO. Wybor padl na LEDO Model Team 5571. Jest to dość skomplikowany model, ale myśle ze sobie poradze:) Wszystko robione w MLCADzie. Po zrobieniu modelu bedzie export do maxa i render w v-rayu. W tej chwili jestem na 21/53 kroku instrukcji:) Zyczcie mi powodzenia:) Daje referke i screena z MLCADA.
chveti Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 ale sie narobiło lego! ładnie w miare narazie ;)
AGmakonts Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Racja ostatnio z forum to się legoland robi;) Jak narazie to jest poprostu ok nicraczej nie mogłeś spiepszyć ale także na tym etapie niczym zaszokować. Życzę powodzenia.
pankarol Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 kiedyś to ja miałem fajnie - wiadro lego i cisnęły siękoncept car'y:) podwozie ładne ,poczekam na "karoserię"
Hindus Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 ciekawe jak to jest że jak jeden zacznie komórke to zara sie sypią komórki, teraz lego :] co następne ? wiklinowe koszyczki :D ? btw narazie fajnie..
JohnZi Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 hindus popieram cie w 100%. Teraz to mysle ze bedzie zajawka na star warsa, a moze audi TT powroci:D ...
tobi_k Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 lonek16 -> audi TT nie powroci bo juz nawet nikt mojej pracy nie chcial skomentowac:) hindus -> wiklinowe koszyczki... czemu nie;))) Apropo klocków to już wcześniej wpadlem na ten pomysł i zaczalem modelować każdy klocek osobno ale trochy mnie to znudzilo i odstawilem projekt, ale jak sie dowiedzialem ze jest cos takiego jak MLCAD to wrocilem do zabawy:) Dzieki wszystkim za komentarze.
Knysha Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Hehe :D. Patrzac na fote tego pojazdu przypomina mi sie rok 91-92 i Pewex! :D Stal wlasnie identyczny model do kupienia na najwyzszej polce :D. Hehe wspomnien czar ;). Pracuj, pracuj :). Pzdr
kuba333 Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Model ciekawy....Sam też próbowałem swoich sił w MLCADzie, jednak miałem problemy z eksportem do 3ds max'a - klocki gubiły 'normals', i np. jeden kawałek klocka był widoczny a drugi nie.
Ufooox Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Raczej Audi A3 i nieszczęsny tutek z 3dpalace.com ;]
tobi_k Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 kuba333 -> gubia sie ale wystarczy dac material 2sided i wszystko jest git. Knysha ->Ach te cudowne Pewexy...:)
JunioR Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Lego, lego hmm... moze i ja sobie cos spróbuje? A co do modeliku to fajnie ci to idzie, zobaczymy jak bedzie z renderem i materialami.
RA Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Ja bym jednak wolal prawdziwy zestaw lego mindstorms. :P A model, jak model - lego cad raczej trudny w obsludze nie jest. Przy renderze bedzie wiecej klopotow. :) pozdrawiam
misiold Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 oo no ja cie nie moge ja poprostu kocham ten model zawsze chciałem go zdobyć ale mam mówiła, ze to nie da na to kasy(westchnienie) no co tam...nawet fajnie tylko się nie podawaj, jak byś miał problemy z zrenderowaniem to spoko moge udostępnić swoje pokłady :P. Acha i postaraj się z tym modelem bo starsznie lubiłem okurat ten zestaw :)
Jim mee Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 ale sie narobiło lego! a będzie więcej :] :> :D
tobi_k Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 Po burzliwym okresie kolokwiów wracam do pracy nad tym modelem. Update dam jak zrobie cały model w MLCADzie. Misiold -> Jak bede miał problemy to sie do ciebie zgłosze:)
AGmakonts Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 No to czekamy. A długo go będziesz kleił?
tobi_k Napisano 14 Czerwiec 2005 Autor Napisano 14 Czerwiec 2005 W tej chwili jestem na 26/53 wiec jeszcze pare dni bede go skladal. No chyba ze sie spreze i jutro cały dzien spedze przed CADem to moze w godzinach nocnych mi sie uda go poskladac:) Pierwsze 20 zrobilem w jeden dzien wiec jest to mozliwe. Potem bedzie gorzej bo to niektore klocki trzeba poprawiac w maxie, tzn. przy exporcie sie smoothing group kaszania:/ No i render w v-rayu:) EDIT: Pracuje na pełnych obrotach 36/53 EDIT2: Jestem na 46/53 wiec juz nie dlugo koniec. Dzisiaj juz chyba nic wiecej nie zrobie. Co za dużo LEGO to niezdrowo:)
tobi_k Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Napisano 15 Czerwiec 2005 Miałem nie wrzucać zanim wszystkiego nie poskladam, ale jednak to zrobie:) 46 krok instrukcji. Brakuje 2 klocków w MLCADzie, a konkretnie lamp i drzwi. Bede je musiał w maxie zrobic.
Gość wirus15 Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 A zainstalowales wszystkie biblioteki klocków (oficjalne i nieoficjalne)??
Rekomendowane odpowiedzi