Malyszum Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 No to ja sie pochwale czymś takim. Jest to moja yyyyy chyba 5 praca, wiec nie wiem czy jest dobra czy nie, ale mi sie podoba prosze o komenty.
MOTHMAN Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Z jakiego materiału są wykonane figury? Bo wyglądają jak szklane - a mają tekstur drewna ? - albo mi sie wydaje :]
Gizmo74 Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Trochę niecodzienne materiały i oświetlenie, ale nawet mi się podoba :)
AGmakonts Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Jakby to lepiej oświetlić i wyrenderować nie zapominając o nowych materiałach to by było ładnie bo takie to to jest średnie. A jeśli mówić o 5 pracy to zależy jak często je robisz i od kiedy. Tylko nie wiem z kąd tą mape odbić wytrzasnąłeś:)
arev Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 MOTHMAN: one maja zwyczajnie po cwierc cala lakieru na sobie Malyszum: rzeczywiscie material troche lezy, mapowanie tez. jestes jednak poczatkujacy w tych sprawach wiec masz czas :) podejrzewam ze pomysl zaczerpnales (caly:P) z artykulu o DoF generator dla Photoshopa, prezentowanego jakis czas temu na max3D, mam racje?
skyinthesea Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Fajny pomysl na pracke :) mi sie podoba Pozdro
Konras Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 Umm ^_^ bardzo fajna pracka, na poczatku myslalem ze to plagiat bo gdzies juz to widzialem :p ale dla pewnosci daje linka aby kazdy taki psychol jak ja mogl sobie sprawdzic i zobaczyc ze to jednak nie to samo http://www.richardrosenman.com/dofpro_cgsamples.htm Pozdrawiam i zycze nowych pomyslow :)
AGmakonts Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 a tak na marginesie czym to było renderowane czyżby scanline?
slate Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Fajny pomysł, ustawienie kamery i takie tam, ale w/g mnie musisz poprawić mapowanie. Znajdź jakieś lepsze tekstury drewna, no i faktycznie mniej lakieru. Ale w całości robi pozytywne wrażenie. Pozdrawiam
pankarol Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 mi sięmateriał szchów bardzo podoba, wygląda jakby drewniana figurka była oblana szkłem.gdybyś tylko to wszysko ładniej przedstawił to scenaka była by bardzo fajna.
Malyszum Napisano 10 Czerwiec 2005 Autor Napisano 10 Czerwiec 2005 dzieki za wszystkie komenty, no pomysl jest zaczerpniety wlasnie z tego linku co podal Konras ale wykonanie jest moje :), a tak szczerze to jeszcze nie umiem texturowac modeli, a tego lakierku troszke zmniejsze bo rzecywiscie sie swieci :)
kurt_hectic Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 dziwna, ale moze byc, poza tym : zrob (pokaz) cos wiekrzego, bo wierz, jak by kazdy wzycal swoj model jaki tylko zrobil to by tu bylo 1200 postow na dzien.... wiec zapodaj cos godnego uwagi. > tak mi sie wydaje.
Yalas Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 oj cieniutko, zerżnąłeś ze zdjęcia z tutorialem o DOF-ie, które było kilka dni, tygodni temu ukazane na stronie głównej...
-M@RTIN- Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 drewniane szkoło - coś nowego :D, chyba gdzies juz widizałem te zdjecia,
Rekomendowane odpowiedzi