Napisano 3 Czerwiec 200321 l To sa rendery mojego pierwszego projektu. Jest to ryski czołg cieżki IS-4. Prosze was o rady i uwagi ponieważ jeste poczatkujacy i nie mam za duzego doswiadczenia w 3smax
Napisano 3 Czerwiec 200321 l oki juz widze....no jak na pozcatek to nizle....geometria jest zachowana...jedynie co bym sie doczepill to do tych gasienic...sa troche za organiczne... pozdr
Napisano 3 Czerwiec 200321 l to wogole jest taki czolg jak IS 4 ? wiem ze byly IS i IS 2. Wyprowadz mnie z bledu jesli sie myle.
Napisano 3 Czerwiec 200321 l Autor Jasne, że był IS-4 (Obiekt 701): Masa 60 TON, załoga-4 ludzi, armata 122mm wz.1943(D-25T)... Do dzis przetrwały dwa jeden w Muzeum Pancernym w Kubince a drugi ustawiony jako pomnik w przysiółku Zabajkalskie w obwodzie Czita. Produkowany w latach 1945-1946 i 1947 -1949
Napisano 3 Czerwiec 200321 l aha - jezeli byl produkowany po zakonczeniu II wojny to rzeczywiscie :) w zlym przedziale czasowym szukalem; Zwracam honor.
Napisano 17 Czerwiec 200321 l Autor i tył i prosze o pomoc w texturowaniu . Nie mam za bardzo pojecia jak sie do tego zabrac
Napisano 17 Czerwiec 200321 l Jak dla mnie powinienes troche bardziej zrobic go kanciatego bo teraz wyglada troche organicznie... pozdr
Napisano 17 Czerwiec 200321 l Autor troche coś z tym zrobilem ale nie wiem czy na lepsze ??????????????
Napisano 17 Czerwiec 200321 l Autor chodzi ci o te jakby szprychy w kolach??????? jak tak to to są boksy nie zmieniane (te duze ) i te male w ktorych troche przesunieta jest jedna krawedz i rozstawiane recznie na podstawie gwiazdy a potem jeszcze meschsmootch i jest
Napisano 19 Czerwiec 200321 l Autor ludzie Help!!!!!!!!!!!!! Jak zrobić (najpierw zabrac sie za to) tekstury.Ewentualnie skad wziaść. Nie mam o tym zielonego pojęcia. Prosze o bardzo konkretne informacje..
Napisano 19 Czerwiec 200321 l Fajnie wyszedł tylko ten meshmooth jest zły. A co do problemu: http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/bases1.asp
Napisano 20 Czerwiec 200321 l Autor Sorry le maxa mam od okolo dwuch miesięcy i za bardzo nie wiem gdzie to sprawdzic. I jeszcze gdzie mozna znależsc tekstury czołgow z tamtych lat ????????
Napisano 20 Czerwiec 200321 l Ja mam identyczny problem przy swoim czolgo podobnym \"tworze\"; odpowiednich textur jest bardzo malo albo trudno je znalezc - a i moje umiejetnosc w photoshopie sa za male aby zrobic texture samodzielnie. Jak bys juz wpadl na jakis pomysl to nie zapomnij podzielic sie nim na forum :)
Napisano 20 Czerwiec 200321 l Witam :) ja wlasnie robie textury do mojego czolgu i korzystam z tej strony (fajne textury metalu) : http://www.mayang.com/textures/index.htm a tu moj wip niedlugo zamieszcze 1 textury i wtedy napisze cos wiecej http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=3946
Napisano 20 Czerwiec 200321 l A mozesz tu pokazac , na czym sie wzorujesz , tak dla porównania , bo obiekt jest dobry , mi model sie podoba jak najbardziej , ale czy on jest wąłsciwy do wzorca hmmm , a jeszcze jedno \"Daj razu pewnego siatke mój kolego \" hehe Powodzenia w czołku czynienia :D [piwo][piwo]
Napisano 23 Czerwiec 200321 l Autor Sorry ze z takim opóźnieniem. Wzoruje sie na planach ze strony : http://www.onnovanbraam.com/index.php?m=blueprints&g=tanks&id=russiantanks i kilku zdjeciach z gazety . Próbowalem wyrenderowac w brazilu i wyszlo takie cos : nie mam tez za bardzo doswiadczenia w oswietlaniu sceny.
Napisano 23 Czerwiec 200321 l a co do czolgu, to on powinien jeshcze miec dzialko (karabin mashynowy) na czubku wiezyczki tak jak jest na tym zdjeciu:
Napisano 23 Czerwiec 200321 l Daj meshsmooth classic sile na 0 a relax bliski 0 kolo 0,1 i bedzie dobrze.
Napisano 23 Czerwiec 200321 l daj meshsmooth classic sile na 0 a relax bliski 0 kolo 0,1 i bedzie dobrze.
Napisano 23 Czerwiec 200321 l Autor Da sie jakos cofnac bo kiedys dalem meschsmootch taki jaki jest a potem editable mesch da sie to jakos cofnac?????????? . Karabin przeciwlotniczy moze zrobie tylko nie wiem za bardzo jak on wyglada. A tak na marginesie skad masz tą fotke???????????
Napisano 23 Czerwiec 200321 l heh... wpish w wyshukiwarce grafiki na www.google.pl \"IS-4 +tank\" i bedziesh mial :D (oczywiscie bez cudzyslowia) :D:D:D
Napisano 27 Czerwiec 200321 l Autor Zrobilem render z wstepnymi teksturami i oswietleniem (ale chyba do dupy) powiedzcie co o tym sadzicie. Pare niedorubek jeszcze zostalo (reflektor slady po gonsienicach)
Napisano 27 Czerwiec 200321 l dałeś mesh smootha i scollapsowałeś? raczej nie da sie cofnąć - siatke odgęścić sie da czymś takim jak modifier: multires ale to ci nie wyjdzie jak na początku. ps. rób dużo savów żebyś zawsze mógł powrócić do \"źródła\" ;)
Napisano 30 Czerwiec 200321 l no ja bym powiedzial ze czarno-biala, ale ostatnio troche tu bylo w takim klimacie pracek, kolor tez dobry, dodaj jeszcze jakies chmury albo takie smugi dymu w tle, no cos zeby nie bylo takie jednolite, reszta wypasik [piwo]
Napisano 30 Czerwiec 200321 l No jeszcze w kolorowej fajnie by wygladalo jakby gdzies w oddali byly jakies ruiny pelno kurzy wiesz taki klimat wojenny a tak to cool pracka [piwo] Pozdrawiam
Napisano 30 Czerwiec 200321 l Autor to miala byc jaks pustynia gdzies daleko na syberi i dlatego nic nie dalem bo atak sobie wyobrazam syberie. A co prix nie widzisz tekstur czy co ??????
Napisano 30 Czerwiec 200321 l Originally posted by MIKI A co prix nie widzisz tekstur czy co ?????? Ja tez cos nie widze zeby czolg mial jakas texture, teren ma ale czolg [co?] no chyba ze te czolgi takie byly. Dodaj cos w tle (jakies wybuchy, miasto zniszczone lub jakis zolnierzy). Popracuj nad chmurami :P. Pozdro [piwo]
Napisano 30 Czerwiec 200321 l nie bardzo mi sie chce wierzyc ze to twoja pierwsza pracka w 3d ..chyba sciemniasz:D jest za bardzo zajebista.jak na kogos kto dopiero co zainstalowal 3d studio hehe
Napisano 30 Czerwiec 200321 l tez tak wlasnie mysle, ja mam juz dlugo maxa i dopiero sie auto nauczylem wczoraj robic (ale dlugo nic z maxem nie robilem :( ) a ty piszesz ze to TWOJA PIERWSZA pracka?? wiesz ja w cuda raczej nie wierze ;) ale gratulacje (szczere) tak trzymaj
Napisano 30 Czerwiec 200321 l moze i sa jakies chmury ale na renderingu koncowym wyglada jakby nic tam nie bylo (dlatego napisalem \"biale\" tlo). I pomysl na jakims tlem. A tak na marginesie to to jest czolg po bitwie czy przed ?? :D bo jak po to dodaj jakis dym i popracuj nad texturka korpusu czolgu..... Dopiero wtedy powiem ze praca jest GUT :P Pozdro [piwo] p.s. sorry ze sie czepiam :P
Napisano 30 Czerwiec 200321 l Autor W 3DSMAXie to moja pierwsza praca. prdzedtem siedzialem troche truespace-ie A nigdy nie widziales takiego bialego nieba w pochmurny dzien? Czołg jest przed bitwa . A tekstur nie staralem sie za bardzo robic bo od pocztku mialem zamiar zrobic to czrno-biale . pozdrawiam
Napisano 1 Lipiec 200321 l Originally posted by MIKI A tekstur nie staralem sie za bardzo robic bo od pocztku mialem zamiar zrobic to czrno-biale No skoro tak to OK daje Ci za ta prace 4- :P pozdro [piwo]