mentaller Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 Jakiś miesiąc temu zabrałem się za to audi ;-) (kolejne audi na tym forum). Przy modelowaniu dosyć mocno podpierałem się tutkiem z 3dpalace - chciałem się czegoś nauczyć i chyba mi się udało ;-) . Wkrotce wrzucę jakieś renderki z lakierem.
AGmakonts Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 Bugi przy grilu, tylnich drzwiach i przednim słupku ale reszta spoko zrobiona
JohnZi Napisano 18 Czerwiec 2005 Napisano 18 Czerwiec 2005 mi sie niektore rowki nie podobaja. miejscami za szerokie lub za waskie
bugas Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 a ja mam pytanie co do samego tutka, środek auta robiłeś sam czy z tutkiem, bo z tego co sobie przypominam Blittze nie wypuścił jeszcze nic poza 17 czesciami audi czy moze sie myle.....?? A samo audi mi sie podoba tylko przy grilu popraw małe szparki....pozdro
Hindus Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 nice :] but - rowki , felga i opona do wymiany :P
KamillM Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 Hmm... niby wszystko ładnie na pierwszy rzut oka... ale jest trochę bugów: - listwy na przednim zderzaku powinny miec ostre 'końce' - zapomniałeś włączyć MS na przedniej szybie i listwach dookoła niej - lusterko znacznie odbiega od oryginału - felgi do wymiany (te za bardzo undergroundowe :P) - miejscami jest troche krzywo Ale ogólnie jest ładnie :D pzdr
mentaller Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Napisano 19 Czerwiec 2005 błędy zostaną poprawione ;-). co wam się nie podoba w tych undergroundowych felgach;-). bugas--> bo jest tylko 17 części. interior zrobiłem sam ;-) render z bliska
mentaller Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 ciągle poprawiam błędy, w przerwie od nich testuje lakier. w związku z tym mam pytanie: jak usunąć tą ziarnistość z lakieru renderuje w vray'u. 2 światła - target direct i vraylight + hrdi, lakier to shellac z fallofem fresnelowym, sample wszedzie na okolo 10.
mentaller Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 sample wszedzie na okolo 10. ehm... przejęzyczenie ;-) chodziło mi własnie o subdivisions, sprawdziłem i wszędzie wynoszą dokładnie 12.
WyRC Napisano 23 Czerwiec 2005 Napisano 23 Czerwiec 2005 tak sobie czytam i podziwiam... fajnie wam to chlopaki wychodzi... ale mam jedno ale (do wszystkich audi a3 w WIP)... chodzi glownie o krawedz idaca wzdloz poku od przedniej do tylniej lampy... patrze na Twoj model i na fotki w necie( http://us1.webpublications.com.au/static/images/articles/i1023/102340_00mg.jpg ) i chyba mi sie wydaje ze lekko przesadziles z "gabarytami" wciecia a po drugie chyba (male foto) nie doprowadziles jej do konca na przednim blotniku od nadkola do lampy... to tylko takie male uwagi narazie... Pozdrawiam
mentaller Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Napisano 23 Czerwiec 2005 WyRC--> bo to WIP jest ;-). ale dzięki za ukazanie błedów. biorę sie do roboty
ultek Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 tez go zaczalem robic z tych tutkow... wiele mozna sie wbrew pozorom nauczyc ;)
mentaller Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 kolejne próby z lakierem. nadal poszukuje odpowiedniego hrdi
LeonHeart Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 hmm ladnie sam zabieram sie za to audi juz 3 raz ale jakos nigdy mi sie nie podoba efekt ;P tak apropos czy to przetloczenie na masce zaraz nad grilem nie jest troche zbyt ostre? wyglada jakby maska byl tam zalamana
artur728 Napisano 11 Wrzesień 2007 Napisano 11 Wrzesień 2007 Witam. Model w miarę ok. Na lakierze pokazały ci się jakieś kropki jeśli chodzi o mnie to mi się to nie podoba radził bym dopracować lakier. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi