Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jakiś miesiąc temu zabrałem się za to audi ;-) (kolejne audi na tym forum). Przy modelowaniu dosyć mocno podpierałem się tutkiem z 3dpalace - chciałem się czegoś nauczyć i chyba mi się udało ;-) . Wkrotce wrzucę jakieś renderki z lakierem.

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a ja mam pytanie co do samego tutka, środek auta robiłeś sam czy z tutkiem, bo z tego co sobie przypominam Blittze nie wypuścił jeszcze nic poza 17 czesciami audi czy moze sie myle.....?? A samo audi mi sie podoba tylko przy grilu popraw małe szparki....pozdro

Napisano

Hmm... niby wszystko ładnie na pierwszy rzut oka... ale jest trochę bugów:

- listwy na przednim zderzaku powinny miec ostre 'końce'

- zapomniałeś włączyć MS na przedniej szybie i listwach dookoła niej

- lusterko znacznie odbiega od oryginału

- felgi do wymiany (te za bardzo undergroundowe :P)

- miejscami jest troche krzywo

Ale ogólnie jest ładnie :D

pzdr

Napisano
  • Autor

błędy zostaną poprawione ;-). co wam się nie podoba w tych undergroundowych felgach;-).

bugas--> bo jest tylko 17 części. interior zrobiłem sam ;-)

render z bliska

Napisano
  • Autor

ciągle poprawiam błędy, w przerwie od nich testuje lakier. w związku z tym mam pytanie:

jak usunąć tą ziarnistość z lakieru

renderuje w vray'u. 2 światła - target direct i vraylight + hrdi, lakier to shellac z fallofem fresnelowym, sample wszedzie na okolo 10.

Napisano
  • Autor

sample wszedzie na okolo 10.

ehm... przejęzyczenie ;-) chodziło mi własnie o subdivisions, sprawdziłem i wszędzie wynoszą dokładnie 12.

Napisano

tak sobie czytam i podziwiam... fajnie wam to chlopaki wychodzi... ale mam jedno ale (do wszystkich audi a3 w WIP)... chodzi glownie o krawedz idaca wzdloz poku od przedniej do tylniej lampy... patrze na Twoj model i na fotki w necie( http://us1.webpublications.com.au/static/images/articles/i1023/102340_00mg.jpg ) i chyba mi sie wydaje ze lekko przesadziles z "gabarytami" wciecia a po drugie chyba (male foto) nie doprowadziles jej do konca na przednim blotniku od nadkola do lampy... to tylko takie male uwagi narazie...

Pozdrawiam

Napisano

tez go zaczalem robic z tych tutkow... wiele mozna sie wbrew pozorom nauczyc ;)

Napisano

hmm ladnie sam zabieram sie za to audi juz 3 raz ale jakos nigdy mi sie nie podoba efekt ;P tak apropos czy to przetloczenie na masce zaraz nad grilem nie jest troche zbyt ostre? wyglada jakby maska byl tam zalamana

Napisano

Witam.

Model w miarę ok. Na lakierze pokazały ci się jakieś kropki jeśli chodzi o mnie to mi się to nie podoba radził bym dopracować lakier.

Pozdro