CzAk1 Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Witam. To moja pierwsza bitwa 3D i być może na moim poziomie doświadczenia może okazać się samobójstwem ale nie mam nic do stracenia a wiele do zyskania- w pierwszej kolejności troche doświadczenia :D Poniżej zamieszczam concept maszynki kroczącaj z takim działkiem który powstał chyba 2 tygodnie temu na lekcji religii i świetnie pasuje do tematu.
kubi Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Czego was na tej religii uczą? Jak powiedział wielki poeta: "Mierz siły na zamiary" Koncepcik wygląda nieźle, powodzenia!
tobi_k Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 Fajny koncepcik. Witam w bitwie i życze powodzenia.
mkk3a Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 te nogi chyba powinny być bardziej pionowo - a juz na pewno nie tak ułożone, że "tułów" jest tuż nad ziemią. co do konceptu, to trochę mało szczegółowy. jak dasz jakiś model, to bedzie mozna powiedziec coś więcej. jaką planujesz scenerie?
Leru Napisano 22 Czerwiec 2005 Napisano 22 Czerwiec 2005 witam kolejnego Bitwenika :) życzę powodzenia fajny koncept ;)
CzAk1 Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Napisano 22 Czerwiec 2005 Dziękuje za ciepłe słowa.Odnośnie scenerji chce umieścic go na polu bitwy...wiadomo kamienie, głazy...może jakas kałuza krwi, w czasie wystrzału czyli chce nie co rozmazać obraz...ma to robic wrazenie jagby ziemia zadżała:]
CzAk1 Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 No więc wszyscy umieszczają juz WIP'y swoich prac...więc ja też postanowiłem pokazać że "coś" robie. A mianowicie pracuje nad scenerią dla mojego robocika ( nad którym też oczywiście siedze), a dokładnie jakieś gruzy, ruiny...jak to na wojnie :]. Oczywiście to nie jest jeszcze ostateczna wersja tych domków itd. :cool:
CzAk1 Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 No więc dokonałem jeszcze pare zmian...i wszystko już miej więcej ustawiłem jak powinno być w gotowej scenie. Ale to oczywiście jak już wspomniałem nie jest ostateczne ustawieni i wszystko może ulec zmianie :)
Wiśnia Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 hmmm...nie pasują mi troche te poprzewracane budynki, wątpie czy przednia ściana by wytrzymała gdyby sie druga strona zawaliła. wydaje mi sie że powienien być połamany mur połączony powyginanymi prętami. życzę powodzenia w bitwie
CzAk1 Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 No więc dokonałem kilku kolejnych zmian, ale wciąż jeszcze planuje dodanie kilku nowych obiektów ( rys. 2) i wiele rzeszy zmienić, dodać więcej " gruzu". Być może scena będzie renderowana Vray'em więc może do stworzenia gruzu wykożystam DisplacementMod Wszelkie uwagi mile widziane
Gość Bad Moon Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Zapowiada się świetnie, oby tak dalej
CzAk1 Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Napisano 30 Czerwiec 2005 Chciałem poinformować, że wyjezdzam na jakiś czas (8-P) i niestety nie bende mógł kontynułować pracy, ale oczywiście jak tylko wróce od razu wezmę sie do pracy i skończę modelować Maszynke i zaczne teksturować scenę :))
CzAk1 Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Napisano 18 Sierpień 2005 No dobra, Dawno mnie tu nie było ale nie myslcie, że zrezygnowałem :D Czas na małą aktualizacje. Daje wam do "obczajenia" nieco przerobioną moją prackę. Cały czas dodaje i zmieniam co nieco raz pracuje nad moją maszynką bojową dla tego w najbliższym czasie powinno być więcej takich aktualizacji. P.S. Jestem otwarty na wszelkie porady oraz słowa uznania i ewentualnego zażenowania :rolleyes:
CzAk1 Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Napisano 20 Sierpień 2005 No i kolejny...taki malutki Update :P Mam tutaj taki mały skreen z max'a jak wygląda scenka pod postacią siateczek. Nie renderowałem tego jedynie zrobiłem skreena ale troszke sie śpiesze :] Jutro postaram się pokazać wam jak wygląda moja maszynka:] P.S. wybaczcie mi tą tragiczną jakość zdjęcia
CzAk1 Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 No i przyszedł czas aby przedstawić głównego bohatera bitwy. Wiem, że nie wygląda to rozbrajająco, czeka mnie jeszcze wiele poprawek itd.
wesoledi Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 rzeczywiscie malo goznie ;) ale nie jest zle scenka mi sie podoba
wesoledi Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 jak go odpowiednio przedstawisz to bedzie calkiem niezly :)
CzAk1 Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 Najlepiej wyjdzie nakryty czarną płachtą:]
RK Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 Jak na coś co ma szturmować wygląda bardzo statycznie. Jak to jeździ/ przesuwa się ?
CzAk1 Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 Aktualnie pracuje nad nuzkami...takie cztery...:]...będzie sobie chodził...albo stał...stał(!?)
CzAk1 Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Napisano 27 Wrzesień 2005 Długo nie dawałem żadnych oznak życia tej pracy, ale nie prożnowałem. Oto owoc moich działań, jeszcze troche kiepsko to wygląda ale praca wre.
Ania Napisano 27 Wrzesień 2005 Napisano 27 Wrzesień 2005 oj chyba z wielkością cegieł, tych na dole, przesadziłeś. za to klimat zapowiada się ciekawy, zostaw ten rdzawy odcień.
CzAk1 Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Napisano 28 Wrzesień 2005 Jagby nie patrzeć...wielkie one...wezme się za nie:)
CzAk1 Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Napisano 28 Wrzesień 2005 Czeka mnie jeszcze sporo poprawak a czasyu mam nie wiele :( (zapomniałem poprawić tych cegiełek:P)
CzAk1 Napisano 1 Październik 2005 Autor Napisano 1 Październik 2005 Przedstawiam ostateczny render sceny. Czas renderingu to około 01:10:39:849
Kemil Napisano 1 Październik 2005 Napisano 1 Październik 2005 Heh słabo trochu. Ten pojazd jest niedopracowany jesli chodzi o textury.
CzAk1 Napisano 2 Październik 2005 Autor Napisano 2 Październik 2005 ciężko mi troche było dokończyć...ponakładać teksturki...skończyły mmi sie pomysły...no ale cóż, chociaż sie troche nauczyłem nowych rzeczy tworząc to coś:]
Rekomendowane odpowiedzi