Napisano 6 Czerwiec 200321 l Wiec jak juz niktórzy wiedzą , miałem nieprzyjemną porażke ze sprzetem a nastepnie z maxem szczegóły tu - : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=4533 No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło , jak sie zrypało to nie umarłem i żyje sie dalej .... Z tych całych nerwów , zaczołęm dłubac od nowa wszystko sobie i postanowiłęm miec tlyko jedną prace i zrobic ja do konca jedną a porzadnie , inspiracją moją była podpowiedz jednej ze stron które w bitwie dał Pablo w swoje pracy , zauwarzyłem sobie postac i zaczolem na jej podobizne cos dłubac , Nie chce by była taka sama , ale podobna , jak to tylko mozliwe :D WIec prosze oto obrazek z jakiego korzystałem : I oto tez i pierwszy render z Boku mam nadzieje ze chociasz w połowie jst podobny :D Czekam na komentarze twarz jest jak dlamnie juz skonczona , i nie zabrdzo mam zamiar robic w niej poprawek .....
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Autor NO i jak wyglada siatka z porzodu :D Oczywiscie siatki sa bez Meshsmootha
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Autor Zanim wam pokaze jak wyglada naprade w z przodu i ile sie musiałem namęczyc to chce abyscie troche chociasz wiedzieli kto to jest i co przeszedł , to jst dla pobudzenia waszej spiącej wyobrazni .......... Wiec nasz bohater jest nieoficjanym synem czyli bastardem Samaela i jego naloznicy wapirzycy ( strzygi) ALLURE byl grzechem dwoch piekielnych demonow ... przy narodzeniu jego ojciec zamordowal matke wampirzyce . Małemu udało się zbiec dzieki harpiom z doliny Argete tam żył aż osiągnął wiek dojrzały , o swym pochodzeniu nic nie wiedzial , dopoki czarna czarodziejka Helerborne nie wyszeptala mu w ostatnim thnieniu prawdy ... Wtedy to otworzyły sie oczy Lorda Venoxx od tej pory postanowił szukać zemsty ukarać cały swiat cieni za zbrodnei ojców . Harpie wychowaly go nie na wojownika lecz na zwykego wiejskiego chłopa ... lecz moc prawdy ugodziła go mocno w serce które skruszylo sie w czarny proch nienawisci . Smutne wiatry północnych skrajów świata zawodziły czarne pieśni o Lordzie Venoxx .. O nieprawościach ojca jego Samaela i o jego zamordowanej matce.. a on szedl smigany lodowatymi podmuchami i myslał o tym co stac sie musi o czerni przerażeniu i o nadchodzacych burzach pogardy ... Dotarł w koncu do jaskini koboldokrasnoluda Bastarda polnocy Arghvilla . Ten nie przywital go zbyt grzecznie kazał czekac na trzesączacym mrozie cala noc .. mroznym porankiem otworzył mu drzwi i wzial od Punishera pobrzekujaca sakiewke ... cena za nauke u arghwilly byla wysoka malo jedzenia duzo pracy i żadnych przyjemnosci ale to nie obchodzilo Venoxxa on żył gdzie indziej gdzie złowiescze czarne i obslizgłe lapy pogardy kradly powoli jego umysl . spedzil tam dlugie 5 lat na nauce ..zmieniony zmeżniały starszy i okrutniejszy wyszedl na swiatło dnia ktore to mialo juz niedlugo zganac .....
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Autor Wiec prosze to jest twór mojej terazniejszej pracy , jaką sie podjołem Czekam na opisy :
Napisano 6 Czerwiec 200321 l super sid jestem z ciebie dumna !!! modelling jest cool ! wyglada strasznie naprawde bardz fajnie sie pracka zapowiada czekam na updaty wow swietnie sid swietnie !! [wow][wow][wow][wow][wow][wow][wow][wow][wow]
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Autor MeG To ja dzienkuej tobie , i jeszcze niektórym osobom z forum , Gdyby nie wy nie osiągnoł bym tego , a Ty MeG jestes zawsze keidsy ciebie potrzebuje i jak mam pytanie to udzielas zodpowiedzi , jak nie umiem to mi pomorzesz , i wląsnie dzieki tobie robie to co robie Te pracke włąsnie chciałbym dedykowac Tobie MeG :D
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Autor Oki to updaycik z Pespektywy , na dzis to chyab wszytskie juz updaty , widze ze mógłbym jeszcze wiele zrobic , juz czuje trodnosci z nałózeniem textury ale jeszcz cos sie wymysli :D
Napisano 6 Czerwiec 200321 l no SID musze Ci pogratulowac...naprawde robisz niezle postepy:)))) modeling qlll :))..ja bym tylko zmienil widok z boku...jakos tak dziwnie sciete wyglada...moze bys zrobil tak? pozdr
Napisano 6 Czerwiec 200321 l SiD my masta...no to teraz mnie zadziwiłeś..bez kitu...[wow][wow][wow] w sumie nie musi ta głowa być podobna do obrazka...bo i tak chyba nie jest przez co nawet lepiej wygląda...:P ale ja jestem w szoku...!! lol :D pozdro...
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Autor Pablo Dzienki , widzisz to także twoja zasługa , fajnie ze wreszcie sie wybiłem , mógłbym zrobic tak jak ty mi doradzasz bo żeczywiscie brakuje mu troche czółka ale jak by miłą zorbic tak go w całosci hmm bałby sie chyabz e dostanie hihi wodogłowia , chyba poprowie mu lekko czoło ale to wszytsko Phantom dzienkas , stary keidys powiedziałem wam ze zorbic cos porządnego i posatrma sie zorbic to jak najlepiej ... Nie obiecuje ze dorobie ciało cos z tego wymysle moze ale nie powiemz e to bedzie ciało hehe :D
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Autor Originally posted by Tomek Kosiorek [piwo]fajoskie:D Dzienkasek stary ze ci sie podoba , troszke skupylatny komentarz ale spoko zaliczam hehe
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Jak na razie jest spoko... ale jeszcze sporo pracy przed TObą stary... :) Sam jestem ciekaw co z tego wyniknie! Moim zdaniem profil jest oki. Jedyne co możne poprwić, do dodać kanty. Spójrz na szkic. Ta czacha jest dość kanciasta, a tobie po wygłądzeniu wyszła taka obła troszku... tak, czy siak.. dobra robota! :D
Napisano 7 Czerwiec 200321 l Autor Kris_R Dzienakas , moze masz torske racji powinna byc kanciastya , ale ten jpg to tylko wzorzec niewielki nie odbicie lustrzane chciałem pokazac mniej wiecej do czego zmierzam , uaktywnic wasza czesc wzrokową wyobrazni i lekkie porównanie A tu teraz mam lekko zabawe texturami mozecie mi cos o tym powiedziec , Pamietajcie ze Koles szuka zemsty i krwawo mu droge wzrok roswietla , znakami wiszacych truposzy przy woiecznej odchałani jego tułaczki ku zemscie ....
Napisano 7 Czerwiec 200321 l SiD respect dla ciebie [wow] pracka jest qll :D tylko cos za ciemne ;/ może dodasz mu jakieś blizny, rany, krew... a te strzępy włosów jak zrobisz?! shag\'em? pozdroo[piwo]
Napisano 7 Czerwiec 200321 l Autor Dawid dzienkuje , staram sie by zadowolic wasz i swoje oczekiwania , jestem za ty abyscie mi pomagali i doradzali ale widze mało komentarzy czyli cos jets nie tak ?? comix hmmm krew i blizny zaras cos pomysle o mam moze to tak bedzie wygldało lepiej ? ale krew hmm muse zoabczy jak to sie nakłąda hehe i blizby to zrobie bumpem oki ?
Napisano 7 Czerwiec 200321 l Autor No a ty nałozyłem krew ale nie wiem cos mi w niej nie pasuje ale co ??
Napisano 7 Czerwiec 200321 l Jestem pod wrazenie jak szybko sie uczysz. Mysle jednak zebys teksturki zostawil na koniec. Jeszcze jedno: ciekawa technika modelowanie - z trojkatow. Probowales kiedys zrobic model z kwadratow? Mysle ze to by polepszylo jeszcze Twoj modeling:) pozdr
Napisano 7 Czerwiec 200321 l a więc tak 1 najbardziej mi pasuje...ale powinno to się mocniej zlewać...coś w stylu gradienta...i więcej chropowatości na rogach...jak będe miał czas to zdziałam coś w PS aby dokładniej pokazać o co mi chodzi :D narazie zajebiście to wygląda...staraj się dalej...:D pozdro...
Napisano 7 Czerwiec 200321 l Autor aNdREa dzienkas , widzis zszczerze to moja pierszy nowy projekt , nową techniką w trójkątach , nie wiem jak sie nazywa ale jest nad Poly , to jakos Mesh czy cos tkaiego heh i fajnie sie robie bo sobie trukąty rysuje i dołanczam z pozoabałoscią , fajna sprawa .... Phantom nie wiem dokłądnie i zabrdzo o jakie zlewanie ci chodzi le moze to jest to coś do czego zmierzasz ...
Napisano 7 Czerwiec 200321 l Autor Dzienki ze tylko nieliczni komentują a moze tu jzu nie ma co komentowac , az taki kicz hmmm a ja myslałem ze cos pokaże a tu co lipa :( , Powiem tak dla mnie to dobra praca jedyne co moge nadrobic to textury i postarma sie wybic i zorbiesz wszytsko by byc dobrym w technice 3d ( postram sie , a nie stane sie hehehe )
Napisano 7 Czerwiec 200321 l hmm..no cholernie to ciekawie wygląda...i nie krzań że nikt nie commentuje...bo mało luda na forum jest :P ale (ale - hehehe :D) 1 textura na samym początku jest zajebista...i nie wiem czy jest sens brnąć w coś innego...dodasz przeróbki rogów...i będzie o wiele lepsze...nish te dotychczas...a teraz innaczej bo jush 4 razy to pisałem ale nie trafia... SiD 1 textura ta czerwona jest najzajebistrza z dotychczasowych !! Zajmij się nią...[boje się]... przemówiłem...:P
Napisano 8 Czerwiec 200321 l no w koncu SiD cos konkretnego tylko zeby Ci sie sprzet nie sypnął i zebysmy ujrzeli koniec :) popracuj nad texturka :) Pozdrawiam i Dzieki za odwiedziny :)
Napisano 8 Czerwiec 200321 l widze moje nauki nie idą w las bardzo fajnie to wyglada [piwo] ps Kris_R zmniejsz avatara do 100x100
Napisano 9 Czerwiec 200321 l mi sie podoba, moze wez nad textura faktycznie popracuj moim zdaniem sprobuj zrobic mixa tej 1 z ta ostatnia, a jezeli nie to daj ta 1, spox wyglada, :D:D:D:D:D:D:D:D daj moze tez jakas inna perspektywe, bo patrzac tak troche zdaje sie jakby patrzec na jakas maske ;)
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor Phantom postaram sie ciebie zadowolic textura która wybrałes .... NIe wiem czy to co teraz widzisz , czy to jest w stanie ciebie uszczesliwiwc ?? Grafix dzienkas za komentarz i tez miło było ciebie ujzec , u icebie w pracy hehe fajna miescina i cafeja tez nieczgo sobie co do kompa to juz czytales tak czasami bywa , a prace chce skonczyc i zrobie to zanim wyjade sikham , oczywiscie ze twoje nauki nie idą w las to ty powiedziałes mi jak sie łączy textury tym Blendem fajne to jest i staram sie pokazac to czego sie nauczyłem w jak najlepszej stronie kulexy no nie iwem jak to mam pokazac , zdaje mi sie ze ten widok jest najlepszy , mozliwe ze wyglada jak maska hehe , różnie mozna iterprtowac samą głowe A oto renderek mojej ostatniej textury
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor To jest twarz a teraz zajme sie oczami powiedzieci które jest najbardziej odpowiedznie ... acha chyabz ze ktos ma włąsny pomysł na oczy to tez chcetnie i mile widziany :D
Napisano 9 Czerwiec 200321 l [wow][wow][wow] zajebiscie teraz wygląda...i co Phan jak zawsze ma racje :D jeszcze by się przydała jakaś łagodna przejściówka od texturki twarzy do rogów...ale jest wypas... co do oczu...jak sobie wyobrażash go z żółtymi albo zielonymi :D...czerwony rox :D:D:D pozdro...
Napisano 9 Czerwiec 200321 l bardzo ladnie to wyglada....jedynie co bym zmienil to prezjscie miedzy rogami a skora...moglbys zrogic je troche gladsze... pozdr
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Autor Phantom dzienkuje , ciesze sie ze ci sie podoba , Czerowone oczy , to bedą psotrams ie zorbic cos z nimi by były jeszcze ciekawsze Pablo , postam sie zorbic tak jak piszesz, i uwarzma ze to nawet dobrzy pomysł hehe ale jak ja mam to teraz wybladzic ??
Napisano 9 Czerwiec 200321 l Świetna pracka i modeling mozna by troche teksture inna walnac ale to kwestia gustu, ale jest naprawde swietna.:>
Napisano 9 Czerwiec 200321 l To znaczy : Napisze coś głupego, byle mieć tylko jednego posta więcej..... :D
Napisano 9 Czerwiec 200321 l SiD mam monitor 21 cali wię cpokojnie możesz dać jeszcze dłuższy temat ;) a swoją drogą to widzę, że bitwa poskutkowała i modelowanie coraz lepsze :)
Napisano 9 Czerwiec 200321 l cudne texturka tez b fajna troszke jasniejsza ale to mozna dobrze oswietlic i bedzie super JESTEM Z CIEBIE DUMNA jestes coraz to lepszy pracka super !!! [wow][wow][wow][wow][wow]
Napisano 9 Czerwiec 200321 l No popacz SiD, wygląda na to że robimy tego samego gostka, tzn, ty robisz bo ja go nie skończyłem, i chyba nie skończe. Już taki jestem, zaczynam a potem robię co innego. Ale mam nadzieje że ty go skończysz. A bitwa nie poszła na marnę. http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=3959&page=1 przechodniaka pewnie też nie skończe. pozdr [piwo]
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor mORPH no i zdazają sie i tacy hehe , cwaniaczek jeden sie znalazł hihi , a tam komentarz dał no nie \"dd = do dupy\" pewnie cenzure sobie zaaplikował hihih boowa wow fajny masz monitorek hehe , co do tytułu to musisz przyznac ze jest orginalany .... a jezeli chcodzi o bitwe to prawda wiele mnie nauczyła zarówno bitwa jak i przyjaciele z forum ... :D MeG dzienkuje bardzo , wiesz jak bardzo licze sie z twojim zdaniem i komentarzami , ja równiez jestem z siebie dumny bo wiem ile teraz trzba włożyc pracy aby wyszło cos co pochwalą ludziki z forum woldi no przykro mi ze go nie skonczyz bo efekty koncowe miło by było porównac , no i powiem ze rogi ci o wiele lepsze wyszły niż mi bravo :D Oki a to teraz renderek , ze wzgledu na rzuty na oczy , POniewarz przy głosowaniu wygrał kolor Czerwony prosze , oto pełen render z red oczkami
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Dzienki za ocene , hmm moze to was zacheci do komentarzy ... Czekam na bezgledne i relane wypowiedzi :D , co wy na to ??
Napisano 10 Czerwiec 200321 l gorejace oczak super !! wygladaja super co do modelu nie ma sie co doczepiac tylko popraw texturke / zreszta wiesz co i jak mowilam ci / i bedzie super !! juz wyglada groznie ten twoj punischer [boje się][boje się][boje się]
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Ciesze sie MeG ze ci sie podobają , no jezeli chodzi o texture to cos o tym pomysle , moze sie naucze texportetem posługiwac dzis go poszukam sciągne i z aniose do domu hehe i pokombinuje co i jak ma to wygladac hehe :D
Napisano 10 Czerwiec 200321 l jedym słowek jest cool :D jeszecze jakieś szramy na ryju żeby klime spotęgować i będzie supa cool :D oczka cool :D wszycho cool :D nawet się poczepiać nie ma czego :P pozdro...
Napisano 10 Czerwiec 200321 l modeling = :)))...jesli chodzi o texturki...to ja to widze tak....moze az tak dobrze nie pokazalem tego co chce...ale wiecie ja i PS :D pozdr
Napisano 10 Czerwiec 200321 l modeling = :)))...jesli chodzi o texturki...to ja to widze tak....moze az tak dobrze nie pokazalem tego co chce...ale wiecie ja i PS :D pozdr
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Ciesze sie ze ci sie Phantomku podoba hehe , widzisz jak ja sie staram hehe
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Pablo ja wiem oco ci chodzi ale dokładnie nie wiem jak ja mam to zrobic hehe bede dzis wieczorkiem kombinował , cos sie wymysli hehe :D
Napisano 13 Czerwiec 200321 l Autor Jeszcze chwila i pokaze wam częsc ciałą , hmm ciągle w toku roboty hehe