Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Chcę przedstawić robota, którego wystawię do bitwy 3d.Model jest dopiero w początkowym stadium pracy, ale ręce i głowa są juz wymodelowane. Pierwsze rendery:

robot9.jpg

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm jescze głowa jakos dziwnie jest przymocowana (albo raczej niejest) no i rece do wymiany. sa kiepskie i psuja efekt. w sumie to nad calym korpusem bym na twoim miejscu posiedzial lub go przemyslal dokladnie :)

Napisano

na renderze jest lekki glow. albo go za bardzo nie widać,a jak się przyjrzeć to zajmuje sporą część obrazu. rada: zmniejsz go i lekko podnieś mu intęsywność światła, pozdrawiam

Napisano

popatrz jak RA w swojej bitwie zrobił gąsienice , te wyglądają jak z opon.

musisz się jeszcze wiele nauczyć, ale to są początki więc powodzenia ;)

pozdr.

Napisano

teraz chiałbym przedstawić wam mój koncept. robot będzie wyjeżdżał z fabryki robotów będzie ona podniszczona teren będzie góżysty

Napisano

zabierz sie w koncu za te gasienice - zresztą gdzies w tej Bitwie jest jakis wątek z czołgiem i tam są swietne gąsienice, wiec moze cos Ci to pomoze :) (no ale niestety nie pamietam, w którym to było wątku)

mam tez pytanie, co to jest to coś po lewej stronie (najbardziej wystające). czyżby rakieta? jesli tak, to raczej nie jest to dla tego robota najlepsze miejsce do jej odpalenia

i czym są te niebieskie i czerwone światełka ?

Napisano

niebieskie bedą włącznikami pola siłowego ale czerwone są laserami ale zmienią się na niebieskie będą to prądnice za gasienicę sie juz zabrałem choc ma z tym problem bo musze troche kółka napędzającę przeedytować ta rakieta będzie odpalać z opóźnieniem przez co nie trafi w robota

Napisano

dam wam moje ototczenie jak ono wstępnie będzie wyglądac. Przedstawia ono objekt państwowy który sie broni przed robotami właśnie włącza mu się pole siłowe dałem mu teksturki choć sa dosyc mierne. Prosze o uwagi na temat mojego otoczenia i proszę o jakąś dobrą stronke z tekstórkami. Dziękuję

objekt4.jpg

Napisano

Moze zacznij od zmiany wielkości mapowania. To po pierwsze a po drugie więcej detali.

Zobaczymy czy ty będziesz słuchał co się do ciebie mówi, bo hkropinski choć prosi o radę to i tak nie słucha. A co do textur to gdzieś tutaj na forum widziałem linki do stron z texturami. Polecam, dużo dobrego materiału.

Napisano

Te czerwone kule dość dziwnie wyglądają...rakieta z tyłu też jakaś lipna.....ja bym troszkę przemyślał koncept tego robota bo wygląda na razie jak kiepska, ruska zabawka... ta część z napędem gąsienicowym może być ale góra według mnie za bardzo nie pasuje bo jest taka zbyt 'humanoidalna'...może lepiej jakieś kilka chydraulicznych wysięgników, jakaś kamera, działka itp.

Napisano

według mnie powinieneś troszkę bardziej zadbać o "techniczność" tego modelu, więc też przyczepiłbym się do tego dużego smooth'a, rakietki to chyba faktycznie mogę ciut uszkodzić tę machinę:) sam pomysł interesujący, ale jeszcze raz: to są blachy!

Powodzonka i pozdro.

Napisano

już mówiłem tych czerwonych kul nie będzie bedą niebieskie w których będzie gromadzic się energia alelktryczna a rakietki bedą odpalac z opóźnionym startem będzie to pokazane w czasie ataku na ten objekt państwowy

Napisano

oto duży update dodałem w nim gąsienncie i udoskonaliłem glowa ale zmieniam działka. gasiennce dam jeszcze do poprawy.

robot33.jpg

Napisano

NO NO no... Muszę Ci przyznac, że ładnie to wymodelowałeś... Ale trochę za mało rzeczy na tym robociku się znajduje. Moim skromnym zdaniem powinieneś dodać jeszcze ze trzy działka z przodu i oteksturować to "po wojskowemu". Wtedy będzie ładnie wyglądało. Ale póki co modelik w porządku i oby tak dalej :) Mój wątek:http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=17106&page=4&pp=10

Gość styczny
Napisano

rzeczy to jest dużo tylko że troche bezsensownych, są jakieś dzyndzle, kolce niepodoba mi sie to, troche wygłodniały ten pojazd przypomina bardziej maszyne do przenoszenia bomb

taka jest moja wypowiedź wcale niemusi sie z nią nikt zgadzać :]

POWODZENIA

Napisano

Oto najnowszy update poprawiłem gąsiennice i prądnice

styczny-> nie wiem jak wygląda robot do przenoszenia bomb ale nie wątpie że ty to wiesz.

I poradzice mi co do tego robota dodać bo mi się juz pomysły kończą. Dziękuję

robot35.jpg

Napisano

oto siateczka. Skpoiwałem w poprzez zrzut ekranu. nie wiem jak sie robi to w lepszy sposób ale jak sie dowiem to umieszczę ją.

siatka.JPG

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności