urban Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Witam! Chcę przedstawić robota, którego wystawię do bitwy 3d.Model jest dopiero w początkowym stadium pracy, ale ręce i głowa są juz wymodelowane. Pierwsze rendery:
hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 mam nadzieje, że to cały czas WIP, bo chyba dasz jeszcze jakieś szczegóły na torsie i ramionach?
urban Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Napisano 30 Czerwiec 2005 tak oczywiście że to WIP to jest dopiero początek samego robota
urban Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Napisano 30 Czerwiec 2005 duży update to będzie robot który ma dół jak u czołgu i do tego "pudła" na dole będądoczepione gąsiennice
ZiBi_PL Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 moim zdaniem tors jest za plaski, przez co robot wydaje sie malo mocny ( w przeciwienstwie do podstawy)
ZiBi_PL Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 hmmm jescze głowa jakos dziwnie jest przymocowana (albo raczej niejest) no i rece do wymiany. sa kiepskie i psuja efekt. w sumie to nad calym korpusem bym na twoim miejscu posiedzial lub go przemyslal dokladnie :)
Leru Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 witam w Bitwie i powodzenia życzę oraz zdobycia dużej ilości doświadczenia :)
Ania Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 powinieneś lepiej przemyśleć łączenia stawowe, bo w tej chwili stawów praktycznie nie ma. powodzenia
Simple_man Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 Coś mi się widzi, że twoje umiejtności w dziedzinie 3d to też początki. Jeszcze dużo nauki przed tobą. Ale mimo wszystko powodzenia, i owocnej nauki.
urban Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 tak masz rację to jest moja dróga praca jeśli chodzi o modelowanie. Mimo wszystko dzięki
hkropinski Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 na renderze jest lekki glow. albo go za bardzo nie widać,a jak się przyjrzeć to zajmuje sporą część obrazu. rada: zmniejsz go i lekko podnieś mu intęsywność światła, pozdrawiam
urban Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 natychmiast poprawię to. Dziękuje za radę pozdrawiam
urban Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Napisano 1 Lipiec 2005 update dodałem teraz gąsiennice i zwiększyłem glowa
chveti Napisano 1 Lipiec 2005 Napisano 1 Lipiec 2005 popatrz jak RA w swojej bitwie zrobił gąsienice , te wyglądają jak z opon. musisz się jeszcze wiele nauczyć, ale to są początki więc powodzenia ;) pozdr.
urban Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 wiem że są dosyć cienkie jeśli chodzi o modelowanie ale zrobię nowe ramiona gąsiennice, i tors. dzięki
hkropinski Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 tak, wymień to jak najszybciej! wygląda to narazie śmiesznie ( ramiona )
urban Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 wiem wiem postaram się już jutro dać nowy tors i ramiona i z tekstórkami.
urban Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Napisano 3 Lipiec 2005 teraz chiałbym przedstawić wam mój koncept. robot będzie wyjeżdżał z fabryki robotów będzie ona podniszczona teren będzie góżysty
Drzewostan Napisano 3 Lipiec 2005 Napisano 3 Lipiec 2005 Ręce są kozackie oby tak dalej. ----------------- pozdro
urban Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Napisano 4 Lipiec 2005 duży update teraz robot posiada nowy tłów ramiona i działka następnym update będzie miał nowe gąsienniece
mkk3a Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 zabierz sie w koncu za te gasienice - zresztą gdzies w tej Bitwie jest jakis wątek z czołgiem i tam są swietne gąsienice, wiec moze cos Ci to pomoze :) (no ale niestety nie pamietam, w którym to było wątku) mam tez pytanie, co to jest to coś po lewej stronie (najbardziej wystające). czyżby rakieta? jesli tak, to raczej nie jest to dla tego robota najlepsze miejsce do jej odpalenia i czym są te niebieskie i czerwone światełka ?
urban Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Napisano 4 Lipiec 2005 niebieskie bedą włącznikami pola siłowego ale czerwone są laserami ale zmienią się na niebieskie będą to prądnice za gasienicę sie juz zabrałem choc ma z tym problem bo musze troche kółka napędzającę przeedytować ta rakieta będzie odpalać z opóźnieniem przez co nie trafi w robota
ZiBi_PL Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 teraz juz lepiej niz poprzednio. moze mi sie zdaje ale wszystko jest strasznie wysmothowane
urban Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Napisano 4 Lipiec 2005 nie wysmothowałem tylko dolnej części czołgu, I powiedzcie mi jak mi idzie jako początkojuncemu?
urban Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Napisano 4 Lipiec 2005 dam wam moje ototczenie jak ono wstępnie będzie wyglądac. Przedstawia ono objekt państwowy który sie broni przed robotami właśnie włącza mu się pole siłowe dałem mu teksturki choć sa dosyc mierne. Prosze o uwagi na temat mojego otoczenia i proszę o jakąś dobrą stronke z tekstórkami. Dziękuję
Simple_man Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Moze zacznij od zmiany wielkości mapowania. To po pierwsze a po drugie więcej detali. Zobaczymy czy ty będziesz słuchał co się do ciebie mówi, bo hkropinski choć prosi o radę to i tak nie słucha. A co do textur to gdzieś tutaj na forum widziałem linki do stron z texturami. Polecam, dużo dobrego materiału.
Simple_man Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 o i już nawet znalazłem. Szczególnie polecam pierwszą pozycję z listy. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=1466
zbuffer Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Te czerwone kule dość dziwnie wyglądają...rakieta z tyłu też jakaś lipna.....ja bym troszkę przemyślał koncept tego robota bo wygląda na razie jak kiepska, ruska zabawka... ta część z napędem gąsienicowym może być ale góra według mnie za bardzo nie pasuje bo jest taka zbyt 'humanoidalna'...może lepiej jakieś kilka chydraulicznych wysięgników, jakaś kamera, działka itp.
madman1987 Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 według mnie powinieneś troszkę bardziej zadbać o "techniczność" tego modelu, więc też przyczepiłbym się do tego dużego smooth'a, rakietki to chyba faktycznie mogę ciut uszkodzić tę machinę:) sam pomysł interesujący, ale jeszcze raz: to są blachy! Powodzonka i pozdro.
madman1987 Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 a teksturki to polecam mayang free textures, znajdź na googlach
urban Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 już mówiłem tych czerwonych kul nie będzie bedą niebieskie w których będzie gromadzic się energia alelktryczna a rakietki bedą odpalac z opóźnionym startem będzie to pokazane w czasie ataku na ten objekt państwowy
madman1987 Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 nio to chyba że tak, honor wet mości panie ;)
ZiBi_PL Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 popracuj jeszcze nad ta wizja otoczenia, zwlaszcza nad modelem budynku (okna itp) czest to detale czynia prace lepsza
urban Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 oto duży update dodałem w nim gąsienncie i udoskonaliłem glowa ale zmieniam działka. gasiennce dam jeszcze do poprawy.
Koniu_PL Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 NO NO no... Muszę Ci przyznac, że ładnie to wymodelowałeś... Ale trochę za mało rzeczy na tym robociku się znajduje. Moim skromnym zdaniem powinieneś dodać jeszcze ze trzy działka z przodu i oteksturować to "po wojskowemu". Wtedy będzie ładnie wyglądało. Ale póki co modelik w porządku i oby tak dalej :) Mój wątek:http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=17106&page=4&pp=10
Gość styczny Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 rzeczy to jest dużo tylko że troche bezsensownych, są jakieś dzyndzle, kolce niepodoba mi sie to, troche wygłodniały ten pojazd przypomina bardziej maszyne do przenoszenia bomb taka jest moja wypowiedź wcale niemusi sie z nią nikt zgadzać :] POWODZENIA
urban Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 Oto najnowszy update poprawiłem gąsiennice i prądnice styczny-> nie wiem jak wygląda robot do przenoszenia bomb ale nie wątpie że ty to wiesz. I poradzice mi co do tego robota dodać bo mi się juz pomysły kończą. Dziękuję
urban Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 oto siateczka. Skpoiwałem w poprzez zrzut ekranu. nie wiem jak sie robi to w lepszy sposób ale jak sie dowiem to umieszczę ją.
Ania Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 a teraz siateczkę bez żadnych meshsmoothow poproszę.
Rekomendowane odpowiedzi