Vorek Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 Witam Zaklepuje sobie temat. Dzisiaj wpadł mi do głowy pomysł zrobienia czegoś na morzu. Dokładnie chodzi o stare okręty żaglowe takie jak ten http://www.zaglowce.ow.pl/typy/galeony/galeon.jpg dostosowane do nowoczesnego uzbrojenia i ewentualnie napędu, klimaty podobne jak w "Waterworld" tylko bardziej "fantasy" :) Sama scenka będzie przedstawiać flotę płynącą na bitwę, składającą się z jednego dużego okrętu (i ew. w kilku w tle) oraz kilkunastu mniejszych jednostek plątających się "dużemu" gdzieś w pobliżu :) Oczywiście jednostki latające także, coś jak sterowce, tylko dużo mniejsze. Drugi pomysł to przedstawienie samej bitwy dwóch okrętów To tyle niedługo wrzuce pierwsze szkice i projekty, ewentualnie koncepty w 3d, do modelowania jeszcze daleka droga :) Postaram się tym razem skończyć, czasu jest dużo więc myślę że dam radę. Pozdrawiam
Ania Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 powodzenia bardziej mi sie widzi duzy statek z malymi, niz dwa statki, ale oczywiscie zalezy od wykonania
Leru Napisano 2 Lipiec 2005 Napisano 2 Lipiec 2005 witam Vorek w Bitwie :) myślisz o modyfikacjach ? a może latające statki jak w "Treasure Planet" - bajce Disney`a ? heh taki drobny pomysł ;) powodzenia :)
Vorek Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Napisano 2 Lipiec 2005 Myśla jak tu żagle zastąpić turbinami albo "wiatrakami" takimi jak w paralotniach i poduszkowcach, modyfikacje będą, narazie powstają w mojej główce, myślałem nawet o zrobieniu okrętu latającego "pionowego startu" :D zbieram teraz jak najwięcej referek i inspiracji. Niedługo coś skrobnę i wrzucę Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi