Vorek Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Witam Zaklepuje sobie temat. Dzisiaj wpadł mi do głowy pomysł zrobienia czegoś na morzu. Dokładnie chodzi o stare okręty żaglowe takie jak ten http://www.zaglowce.ow.pl/typy/galeony/galeon.jpg dostosowane do nowoczesnego uzbrojenia i ewentualnie napędu, klimaty podobne jak w "Waterworld" tylko bardziej "fantasy" :) Sama scenka będzie przedstawiać flotę płynącą na bitwę, składającą się z jednego dużego okrętu (i ew. w kilku w tle) oraz kilkunastu mniejszych jednostek plątających się "dużemu" gdzieś w pobliżu :) Oczywiście jednostki latające także, coś jak sterowce, tylko dużo mniejsze. Drugi pomysł to przedstawienie samej bitwy dwóch okrętów To tyle niedługo wrzuce pierwsze szkice i projekty, ewentualnie koncepty w 3d, do modelowania jeszcze daleka droga :) Postaram się tym razem skończyć, czasu jest dużo więc myślę że dam radę. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Czekam z niecierpliwoscia. :) powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 powodzenia bardziej mi sie widzi duzy statek z malymi, niz dwa statki, ale oczywiscie zalezy od wykonania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leru Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 witam Vorek w Bitwie :) myślisz o modyfikacjach ? a może latające statki jak w "Treasure Planet" - bajce Disney`a ? heh taki drobny pomysł ;) powodzenia :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorek Posted July 2, 2005 Author Share Posted July 2, 2005 Myśla jak tu żagle zastąpić turbinami albo "wiatrakami" takimi jak w paralotniach i poduszkowcach, modyfikacje będą, narazie powstają w mojej główce, myślałem nawet o zrobieniu okrętu latającego "pionowego startu" :D zbieram teraz jak najwięcej referek i inspiracji. Niedługo coś skrobnę i wrzucę Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts