MaGuu Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 Klepię sobie miejsce :) Wiec tak, od razu ostrzegam ze moge tego nie skończyć z powodu braku umiejętności w texturowaniu:/ Ale mam nadzieje ze dzieki tej bitwie cos się podszkolę. Dobra juz bez farmazonów: Koncept: http://ewancient.lysator.liu.se/pic/art/c/o/coia/airship.jpg (Nie mam zamiaru się go ściśle trzymać ;) ) No i bedzie to statek maga jako jego maszyna bojowa którą lata nad ziemią i morduje inne stworki (czego NIE bedzie widać). W jednym z punktów statku bedzie stał mag (który nie bedzie człowiekiem tylko tak jak by sową (? - kiedyś był w Galeri 2D taki ptak palący cygaro potem go ktoś wymodelował w Speed Modeling (zapewne ktoś się orientuje) na jego podstawie zrobiłem tego "maga"). Życze wszystkim powodzenia i z góry prosze o pomoc (krytyke i komentarze) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuyin Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 Całkiem fajny koncept. Przypomina Airshipy z serii Final Fantasy. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 Przypomina Airshipy z serii Final Fantasy. Powodzenia! szczególnie te z IX... Ciekawe może być PS. Jak tam yuna, Shuyin :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzewostan Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 EEEEEEEEE no wymiatasz koles z tym tematem. Nie no tak na serio to spoko mam nadziej ze skończysz. ------------------- Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maly_Galy Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 tak jak poprzednik zycze ci zebys skonczyl a jak skonczysz zgodnie z zalozeniem to powinno to naprawde fajnie wyjsc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2005 Dzięki chłopaki, ale jedyne co moge zagwarantować to to, że się będę starał :P Jutro wrzuce jakieś renderki. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 No to jak obiecałem pokazuje co narazie zrobiłem. Po prawej stronie gdzie jest taka "brama" brakuje tam jeszcze dzwi a raczej wrót - wiem o tym :P. Myslalem juz nad tym jakie bedzie otoczenia, i wydaje mi sie ze ciekawie by bylo umieścic ten balon miedzy takimi czerownymi chmurami jakie tworzą sie w czasie zachodu słońca - chmury tez zrobie w maxie. Wiem ze narazie mało i mało szczegułów ale oceniac :D http://xthost.info/maguu/bitwa/05.JPG A i mam pytanko: jak rozplanować liny łaczące statek z balonem- czy liny mają oplatac balon czy być przymocowane do jakichs haków w balonie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Ciekawy temat. Mi na myśl przyszło świetne anime: Last Exile :D Co do lin - proponuje opasać balon :) Pozdr & Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzewostan Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 niezły pomysł małeś z tymi drzewami wow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuyin Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Widze że bardzo mocno opierasz się na konceptach statków z FF11. Narazie nie ma się do czego przyczepić. Tylko te drzewa mi niebardzo leżą... PS. Jak tam yuna, Shuyin :) Całkiem nieźle:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 ciekawy koncept, ale jestem ciekawy czy wykonasz go tak jak na rysunku, pozdrawiam i życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 no bardzo fajny pomysł ! zycze powodzenia bo sie ciekawie zapowiada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 koncept - bardzo przyjemny, gorzej z jego wykonaniem albo to tylko kwestia perspektywy. Zauważ, że można koncept zawrzeć w jednej, prostej figurze. Może przez to nabiera kształtów. U Ciebie, jest bardzo ... koślawy, bez obrazy :). Myślę, że warto nad tym popracować Witam w Bitwie, powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 Falcrum, Drzewostan, hkropinski, JunioR: Dzięki :D Shuyin: lol ani jednego takiego koceptu nie mam :P Ale był bym zobowiązany jeżeli mógłbyś podrzucić coś klimatycznego bo nie mam pomysłu na kadłub, jak widać z resztą :/ Leru: Dzięki za kubeł zimnej wody, narazie mały kubeł ale zawsze ;) Zabieram sie od nowa za kadłub bo ten jest beznadziejny. Dzięki za komenty, jest teraz 4:28 ($#%&*@ bezssenność :/) za niedługo coś zamieszczę :D Edit: Efekt porannej pracy: http://xthost.info/maguu/bitwa/06n.JPG A tutaj rozwiązanie tylnego "wahlaża" Nie jest szczegółowy bo to jest tylna częśc której i tak za bardzo widać nie będzie http://xthost.info/maguu/bitwa/07ty%b3%b3.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuyin Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Chodziło mi oto że poprzedni render był bryłą bardzo zbliżony do tego konceptu. Znalazłem jeszcze pare rzeczy które mogą cię zainteresować: nr1 nr2 No to pracuj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 Shuyin: Fakt korzystałem z tej referki ale nie wiedziałem ze to z FF sorki :/ Aaa i dzięki za te linki przydały sie bardzo :D To co dzisiaj wyskubałem - zamieszczam, a no i komentujcie widzicie jakies błędy od razu wytykajcie, macie propozycje od razu wymieniajcie, jak sie siedzi cały dzień nad jadną pracka to się potem własnych błędów nie zauwarza ;) http://xthost.info/maguu/bitwa/13f.JPG http://xthost.info/maguu/bitwa/14f.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuyin Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Nie no teraz jest super. Tak trzymaj. Jak tekstury będą na rówinie wysokim poziomie to ja zamawiam sobie render 1024x768 bo tapetke bym sobie zrobił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maly_Galy Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 no maguu juz nawet fajnie zaczyna ci to wychodzic, tak trzymaj :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 powieszchnie śmigieł nie mają śmigłowatego kształtu, ale z daleka nie będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 17 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2005 Witam ponownie. Powróciłem do pracy. miałem mały zastój ale pokonałem go :P W sumie nie było długo updatów bo miałem problemy z linami, na początku nie wiedziałem jak je zrobić, potem jak juz zostały stworzone to zwykły kształt walców mi nie odpowiadał, no i doszedłem do tego co teraz mam. Czyli do tego: http://xthost.info/maguu/bitwa/15f.JPG Chyba juz koniec z modelowaniem tego statku, teraz najgorsze co moze być w 3D - texturki :/ Planuje jeszce zrobić jakis zamek w podobnej konwencji - czyli lewitujący w przestworzach albo unoszący sie na chmurze. ale nie wiem jak się z czasem wyrobię, wkońcu wakacje :D No to czekam na komentarzi i krytyke oraz pomysły :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 no fajnie tylko jezeli muwisz ze nie umiesz texturowac to zle wybrales mogel mi sie wydaje ze w ty, przypadku 80%pracy to beda texturki, drewno itp... wiec nie pozostaje ci nic innego jak sie nauczyc robic textury, trzymam kciuki i pozrdo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi