Napisano 7 Lipiec 200520 l Witam! To m贸j pierwszy raz... tzn pierwsza praca jak膮 zamieszczam. Powiedzmy, 偶e jestem jeszcze pocz膮tkuj膮cy (mo偶e mnie mniej zjedziecie:) Wizualizacja robiona dla zabicia czasu nie dla zbicia kasy, jeszcze za s艂aby jestem aby robi膰 "to" komercyjnie, heheh. Ca艂o艣膰 wykonana w 3 dni, wi臋c czasu mia艂em ma艂o aby bawi膰 sie w szczeg贸艂y. modelowanie: 3dmax, materia艂y i render: vue5 infinite czas renderingu:15h34min heheh ale to ja co艣 skopa艂em Robione na: AMD 2200XP, nVIDIA GeForce FX5900XT,RAM 512 Pozdrawiam wszystkich i czekam na krytyk臋 (jest co!), dzielnie wszystko na klat臋 przyjm臋!
Napisano 7 Lipiec 200520 l witam, maras (myslalem ze jaras zmienil nicka), pracka nawet dobra, 1 jaka umieszczasz jesli by to byla 1 jaka zrobiles to by byla rewelacyjna;) pozdr i zycze powodzenia w dalszych pracach ps. samochod tez w 3ds?
Napisano 7 Lipiec 200520 l Ca艂kiem spoko. Niekt贸rzy za takie bior膮 kase, ci cwani nawet niez艂膮. Otoczenie troche odstaje kolorystyk膮 od budynku, s艂aba textura dachu. Odbicia w oknach takie sobie. Pierwsze wra偶enie robi dobre. Powodzenia w dalszych wizualkach
Napisano 7 Lipiec 200520 l tekstura dachu s艂aba no i powiniene艣 popracowa膰 nad odbiciem w oknach, troch臋 zbyt mocno odbijaj膮 obraz, a reszta ok, pozdrawiam
Napisano 7 Lipiec 200520 l Autor Dzieki za pierwsze komentarze. Co do tekstury dachu to faktycznie kieprawa, natomiast odbicia w oknach to by艂o co艣 z czym najwiecej walczy艂em no i wysz艂o jak wysz艂o. Lele艅 -> tak, zrobiony w 3ds jakis czas temu, nadaje sie tylko jak go wida膰 z baaardzo daleka (zreszt膮 nie ma ty艂u:)
Napisano 7 Lipiec 200520 l No tak to spoko o艣wietlenie s艂abe ale mozesz jeszcze nad nim poracowa膰, no i jeszcze dach zmnien i bedzie spoko.
Napisano 7 Lipiec 200520 l dobra zajmowa艂em si臋 tym przez rok wi臋c par臋 rad je艣li chcesz - vizka za ma艂o "szcz臋艣liwa" - wi臋cej 艣wiat艂a, koloru, cienie s膮 za mocne - w og贸le nie wida膰 GI. Od takich vizek wymaga si臋 偶eby chcia艂o si臋 mieszka膰 w takim budynku. W photoshopie pododawaj kwiatki, traw臋 podmie艅 na zdj臋cie itp. - daj troch臋 oddechu na g贸rze - jest za ciasny kadr, wi臋cej nieba(niebo ja艣niejsze przy horyzoncie a ciemne na g贸rze) - odbicia w oknach: ja to robi臋 tak, 偶e renderuj臋 same odbicia np innych budynk贸w, ulic itp bez t艂a, nast臋pnie w fotoszopie nak艂adam na okna zdj臋cie pejza偶yku multiply czy overlay 偶eby spod niego by艂o wida膰 odbicia - dodatkowo zr贸b sobie w Szopie firanki bo fajosko wygl膮daj膮 i okna nie som puste -pierdo艂y pododawaj: miejsca parkingowe, latarenki, doniczki z kfiatuszkami - na miejscach parkingowqych oczywi艣cie du偶o samochod贸w, ludzi - no przecie偶 to takie wspania艂e miejsce b臋dzie 偶e ludzie b臋d膮 drzwiami i oknami wali膰...;) -a jak si臋 w g贸rze zrobi wi臋cej miejsca to z boku po prawej na g贸rze daje si臋 ga艂膮藕 偶e np tam pod drzewem se stan臋li艣my i se zdj臋cie pykneli艣my to si臋 PROFESJONALNIE;) to nazywa si臋 ZWIS. ja te uwagi to tak tylko jakby艣 mia艂 pracowac dla jakiej艣 firmy co robi takie rzeczy ps. WA呕NE! Linie pionowe maj膮 by膰 pionowe to wa偶ne dla architekta wybierz kamer臋, prawym klawiszem na vievporcie i apply camera correction modifier - albo camera i target na tym samym poziomie 聽 powodzonka
Napisano 7 Lipiec 200520 l Ten dom wyglada jak jakis model domku polozony na skraju laki... no chyba, ze juz zmeczony jestem.
Napisano 9 Lipiec 200520 l kulki -> to chyba zm臋czenie bo domek nie jest najgorszy i mi nawet przypomina hotel, pozdrawiam
Napisano 9 Lipiec 200520 l Autor gutekfiutek -> dzi臋ki za cenne rady, widz臋 偶e sporo mo偶na uzyska膰 w samym shopie zw艂aszcza jak jest ma艂o czasu na modelowanie Kulki -> przesadzi艂em z o艣wietleniem (zdecydowanie za mocne), mog艂em te偶 przepu艣ci膰 przez co艣 艣wiat艂o aby uszyska膰 na domku cienie drzew no ale jak to mawiaj膮: now after birds;)
Napisano 10 Lipiec 200520 l spox jak sie zbior臋 to mo偶e zrobie jakiego艣 tutoriala? powodzenia acha a do ludzi (i drzew i samochod贸w )to jest plugin do shopa RPC sienazywa powodzenia