Napisano 10 Lipiec 200519 l Witam! Dawno mnie tu nie bylo. Ale nie wiele sie zmienilo :) Do oceny przedstawiam dwie stronki: chalturniczy zespol R.E.M i okna Baxpol Nie sa to stronki najwyzszych lotow, z zalozenia mialy to byc proste nie skaplikowane. Jak zwykle pewnie typografia lezy, nie Maceo ;) ale moze chociaz jedna rzecz z tych stron wam sie spodoba. Zapraszam do ogladania i oceniania! Z gory dzieki za wszystkie opinie i krytyki! EDIT: oczywiscie zalezy mi tylko na opiniach o grafice a nie o tekstach zawartych na stronach
Napisano 10 Lipiec 200519 l Lol, R.E.M jakie perfidne xero:D, a co do już samych stron to pierwsza wygląda całkiem ładnie, tylko białe napisy w menu trochę się zlewają z tłem.
Napisano 12 Lipiec 200519 l Hmm.. no leży. Nie ma co. W sumie fakt jest taki, że typografia to najczęstszy błąd w webdesignie. Generalnie mało osób ma o niej pojęcie. Im więcej w to wnikałem doszedłem do wniosku, że ja też mam z nią problemy. Ale pracuję nad tym. Ty też popracuj, bo efekty mimo, że skromne i nienajgorsze (a co!) to wymagają pracy.
Napisano 13 Lipiec 200519 l na drugiej ładnie gra kolorystycznie pomarańczowy i zielony, ten niebieski jakby z kosmosu się wziął, stanowczo za mocne cienie, pachnie oldschoolem :) Kolega Maceo wspomniał o typografii, słusznie, trzeba by posiedzieć nad tym trochę, zwłaszcza na pierwszej stronce, gryzą w oczy napisy "Baxpol" i pokrewne (impact, o ile się nie mylę, ineczytelne strasznie, zbite) Biały kolor czcionki w menu na ledwo szarym tle to też nie najlepszy pomysł Pozdrawiam
Napisano 13 Lipiec 200519 l co do zepsołu nic nie powiem. jest OK. ale Baxpol: 1. czy banner jest statyczny czy dynamiczny 2. logo Baxpol'u to sam napis "BAXPOL"?? 3. ten biały kolor na topie strony zupełnie mi nieleży: banner winien tam być. spróbuj przenieść ten pasek ze zdjęciami okien na górę. tam też winien znaleźć się napis BAXPOL. adres i nmiary możesz umieścić na innej stronie (nie jest koniecznym umieszczanie tego na 1-wszej) 4. definitywnie nie psują mi te miękkie cienie wokół zdjęcia. to tyle jesli chodzi o krytykę :)
Napisano 13 Lipiec 200519 l Autor Spiesze z odpowiedziami: BAXPOL - jesli chodzi o bialy kolor czcionki w menu to to bedzie flash i bedzie sie kolor czcionki zmienial na czarny. - zdjecia okien to tez bedzie flash jaszcze sie zastanawiam co tam dokladnie bedzie sie z nimi dzialo :) - logo baxpol'u bedzie zmienione bo firma ma juz swoje logo tylko nie mam go na kompie - z tym bialym na topie to moze gradienta zrobie jeszcze nie wiem ;) - a cien pod zdjeciem dalem bo jakos pusto bez niego mi sie wydawalo REM A ja bylem pewny ze mnie zjedziecie za ta strone a tu prosze! Zalozenie tej stronki bylo takie ze ma byc tak chalturnicza jak zespol R.E.M :) Wiec musiala byc tak kolorowa ze az oczy bola stad ten niebieski ;) a teraz pytanie: czy nie uwazacie ze dol stronki jest jakis taki nie dorobiony, bo mnie jakos strasznie razi? dzieki za podpowiedzi! PS. teraz musze czegos poszukac na temat typografii :)
Napisano 13 Lipiec 200519 l dla tych ludowo-rockowo-discopolowych strona jest ładna. a dla Baxpolu podpisuje się pod tweetym.