Gość User190 Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Witam!! Zawsze chciałem mieć takie coś w garażu, ale że fundusze nie pozwalają to w wolnych chwilach dziergam sobie powoli modelik. Nie jest to idealna kopia 998 - tarcze i felgi są z 997 bodajże. Wiele jest do poprawienia, wiele jeszcze do zrobienia, ale chyba właśnie po to jest wip. Ok, już nic nie piszę, tylko pokazuję - oceńcie sami :) \/ \/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Ładnie zaczęłeś. Tak krzywizna na baku tak ma wyglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 piękny motorek wybrałeś czekam na postępy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Krzywizna na baku tak ma być - jak będzie lakier i reszta to nie będzie się tak rzucała w oczy. THX za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 no wkoncu jakis motor:D mnie tylko niepokoja swiatla pachnie bugami tam :):) albo lekka krzywizna ale moge sie mylic:) oprocz tego bardzo fajny poczatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Fajny motor wybrałeś, ale coś mi się zdaje ze ta krzywizna na baku to powinna być bardziej wypukła chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 No całkiem, całkiem, czekam na dalszy progress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 no jak narazie to ladnie, tylko musisz koniecznie zmienic amortyzator z przodu, bo na moje oko to on jest za cienki...duzo za cienki, no i opony, bo motory maja troche inny profil opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 Troszkę poszperałem - szkoda, że nie mam laptopa, bo ostatnio wiekszość zcasu spędzam w pociągach :/ PS> Amortyzator jest, jak mi się wydaje, proporcjonalny do reszty. Taki mam na fotce, chociaż, kto wie, może go troszkę pogrubię w celach estetycznych ;) :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Czas to odkopać :) Dodajemy detaliki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 20 Grudzień 2005 Share Napisano 20 Grudzień 2005 Dalej sobie dłubię w wolnych chwilach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Grudzień 2005 Share Napisano 21 Grudzień 2005 a juz myslaem ze projekt upadl :) a tu mila niespodzianka bardzo fajnie to wyglada!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 21 Grudzień 2005 Share Napisano 21 Grudzień 2005 Projekt trwa, ale czasu nie mam za bardzo - dzisiaj jeszcze nad nim przysiądę troszkę, więc może jakiś updt wieczorkiem będzie :) btw. taka ciekawostka - wiecie, że motory są prawie całkowicie niesymetryczne?? :> Hehe, w samochodzie zawsze lewa strona = się prawej, a motor to zupełnie inna bajka.. lol, gdybym wiedział na początku, że tak jest to robiłbym quada ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 dodałem troszkę detalu i oponę.. grrr.. nie podoba mi się - chyba zacznę ją od nowa (siedziałem nad nią wczoraj do 3ciej ;/) ma ktoś może jakieś dobre rzuty silnika do tego cudeńka?? :D Ps. Wiem, że opona jest jeszcze niedopasowana :p Ale w perspektywie jej zmiany jakoś leń mnie ogarnął.. wypowiedzcie się nt. czy może zostać, czy opwinienem wywalić.. bo w moich oczach wyszła poniżej przeciętnej.. a zdrugiej strony nie chce mi się robić nowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 hohohoho wypowiem sie na temat opony: zmien i to szybko :]. Ogolnie ladnie ale ja bym zrobil grubszy amortyzator. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 nie lepiej użyć displace? :) imo najlepszy przepis na oponę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 też tak sobie pomyślałem, ale, że nigdy nie modelowałem bieżnika opony to postanowiłem spróbować - efekt, jak widać, mierny :/ No nic, spróbujemy displacem :) Ale póki co pasuje iść sprzątnąć syf, żeby na święta było czysto ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 dodam jeszcze ze nie tylko bierznik jest be, ale sam profil opony jest be. Powinna miec kant,a zreszta zobacz sobie na fotkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 wiem, ze powinna mieć.. nooo, chyba, że jest ostro starta - wtedy nie mają :) Z innej beczki - jaki plugin polecalibyście do mapowania? Nie pytam o teksportera, tylko o coś, co ładnie rozłoży mi siateczkę nawet skomplikowanych elementów. Np, żeby ładnie rozłożyć siatkę opony do zrobienia displace i może za mapowania napisów.. EDIT: Eeeech, poszedlem z działem na domek z kart - pobawiłem się trochę w Unfold 3d a i tak mapowanie opony skończyło się na Unwrp :) Prosto, szybko (powiedzmy ;) i przyjemnie :) Jutro coś wrzucę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 po kolacji sobie troszkę pomapowałem :) to na górze to mapowanie bumpem. Z tego co pamietam to przy displace można było miejscowo zaęszczać siatkę.. tylko jak?? :> gdy zaiast bumpa daję displacement to wychodzą mi jakieś krzaki, bo mam za rzadką siatkę - jak to się robiło, bo wiem, ze kiedyś umiałem, a teraz już nic nie pamiętam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Vray_displacementMod? (czy jakos tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 A jak ktoś nie korzysta z VRaya?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Trochu masz krzywo tu i owdzie ;]... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 tzn?? Rozwiń, bo jak się nad czymś za długo siedzi to niektórych rzeczy nie widać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 przy światłach i te wloty pod nimi:) ogół fajnie ale te potłuczenia wkurzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 wszysko jest oki m@ti nie wnikaj 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 hmm... no tak - światełka trzeba będzie poprawić, ale wloty chyba sobie odpuszczę - przeciętny odbiorca nie powinien zauwazyć - sam nie widzę :) [jak ja kocham swoje lenistwo ;)] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi