Napisano 12 Lipiec 200519 l Witam!! Zawsze chciałem mieć takie coś w garażu, ale że fundusze nie pozwalają to w wolnych chwilach dziergam sobie powoli modelik. Nie jest to idealna kopia 998 - tarcze i felgi są z 997 bodajże. Wiele jest do poprawienia, wiele jeszcze do zrobienia, ale chyba właśnie po to jest wip. Ok, już nic nie piszę, tylko pokazuję - oceńcie sami :) \/ \/
Napisano 12 Lipiec 200519 l Krzywizna na baku tak ma być - jak będzie lakier i reszta to nie będzie się tak rzucała w oczy. THX za komentarze
Napisano 12 Lipiec 200519 l no wkoncu jakis motor:D mnie tylko niepokoja swiatla pachnie bugami tam :):) albo lekka krzywizna ale moge sie mylic:) oprocz tego bardzo fajny poczatek
Napisano 12 Lipiec 200519 l Fajny motor wybrałeś, ale coś mi się zdaje ze ta krzywizna na baku to powinna być bardziej wypukła chyba
Napisano 13 Lipiec 200519 l no jak narazie to ladnie, tylko musisz koniecznie zmienic amortyzator z przodu, bo na moje oko to on jest za cienki...duzo za cienki, no i opony, bo motory maja troche inny profil opony.
Napisano 20 Lipiec 200519 l Troszkę poszperałem - szkoda, że nie mam laptopa, bo ostatnio wiekszość zcasu spędzam w pociągach :/ PS> Amortyzator jest, jak mi się wydaje, proporcjonalny do reszty. Taki mam na fotce, chociaż, kto wie, może go troszkę pogrubię w celach estetycznych ;) :p
Napisano 21 Grudzień 200519 l a juz myslaem ze projekt upadl :) a tu mila niespodzianka bardzo fajnie to wyglada!! pozdro
Napisano 21 Grudzień 200519 l Projekt trwa, ale czasu nie mam za bardzo - dzisiaj jeszcze nad nim przysiądę troszkę, więc może jakiś updt wieczorkiem będzie :) btw. taka ciekawostka - wiecie, że motory są prawie całkowicie niesymetryczne?? :> Hehe, w samochodzie zawsze lewa strona = się prawej, a motor to zupełnie inna bajka.. lol, gdybym wiedział na początku, że tak jest to robiłbym quada ;)
Napisano 23 Grudzień 200519 l dodałem troszkę detalu i oponę.. grrr.. nie podoba mi się - chyba zacznę ją od nowa (siedziałem nad nią wczoraj do 3ciej ;/) ma ktoś może jakieś dobre rzuty silnika do tego cudeńka?? :D Ps. Wiem, że opona jest jeszcze niedopasowana :p Ale w perspektywie jej zmiany jakoś leń mnie ogarnął.. wypowiedzcie się nt. czy może zostać, czy opwinienem wywalić.. bo w moich oczach wyszła poniżej przeciętnej.. a zdrugiej strony nie chce mi się robić nowej :)
Napisano 23 Grudzień 200519 l hohohoho wypowiem sie na temat opony: zmien i to szybko :]. Ogolnie ladnie ale ja bym zrobil grubszy amortyzator. Pozdro
Napisano 23 Grudzień 200519 l też tak sobie pomyślałem, ale, że nigdy nie modelowałem bieżnika opony to postanowiłem spróbować - efekt, jak widać, mierny :/ No nic, spróbujemy displacem :) Ale póki co pasuje iść sprzątnąć syf, żeby na święta było czysto ;)
Napisano 23 Grudzień 200519 l dodam jeszcze ze nie tylko bierznik jest be, ale sam profil opony jest be. Powinna miec kant,a zreszta zobacz sobie na fotkach.
Napisano 23 Grudzień 200519 l wiem, ze powinna mieć.. nooo, chyba, że jest ostro starta - wtedy nie mają :) Z innej beczki - jaki plugin polecalibyście do mapowania? Nie pytam o teksportera, tylko o coś, co ładnie rozłoży mi siateczkę nawet skomplikowanych elementów. Np, żeby ładnie rozłożyć siatkę opony do zrobienia displace i może za mapowania napisów.. EDIT: Eeeech, poszedlem z działem na domek z kart - pobawiłem się trochę w Unfold 3d a i tak mapowanie opony skończyło się na Unwrp :) Prosto, szybko (powiedzmy ;) i przyjemnie :) Jutro coś wrzucę :)
Napisano 24 Grudzień 200519 l po kolacji sobie troszkę pomapowałem :) to na górze to mapowanie bumpem. Z tego co pamietam to przy displace można było miejscowo zaęszczać siatkę.. tylko jak?? :> gdy zaiast bumpa daję displacement to wychodzą mi jakieś krzaki, bo mam za rzadką siatkę - jak to się robiło, bo wiem, ze kiedyś umiałem, a teraz już nic nie pamiętam :)
Napisano 24 Grudzień 200519 l tzn?? Rozwiń, bo jak się nad czymś za długo siedzi to niektórych rzeczy nie widać..
Napisano 24 Grudzień 200519 l przy światłach i te wloty pod nimi:) ogół fajnie ale te potłuczenia wkurzają
Napisano 24 Grudzień 200519 l hmm... no tak - światełka trzeba będzie poprawić, ale wloty chyba sobie odpuszczę - przeciętny odbiorca nie powinien zauwazyć - sam nie widzę :) [jak ja kocham swoje lenistwo ;)]