Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witajcie, dopiero co zaczynam z 3d maxem. zrobilam pierwsza scene. bez oswietlenia, na razie interesuje mnie sam modeling. dlatego ze czas mnie goni to bede wdzieczna za wszelkie opinie, ktore mi pomoga szybko osiagac zamierzane efekty. poprosze o wszelkie sugestie:) dzieki

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zatem wiatm na forum :)

1. Szybko sie napewno nie nauczysz, kiedys czytalem, ze osoba zawodowo pracujaca na 3ds max zna go w 60 -70 %. Zatem uczysz sie go przez caly czas.

Teraz konkretnie - jesli chodzi Ci o modeling to najlepiej wyszla Ci chyba skrzynka, bo monitor to nic innego jak boxy. Nie widzialem nigdy takiej klawiatury jaka Ty zrobilas. Przyciski zlane sa z podstawa. Chyba nic na takiej nie napisalabys ;). No chyba ze zrobilas taka jaka reklamuja w TV skladana z gumy :). Pracuj i usz sie ale wszytsko powoli bo na szybkosci nic nie zdzialasz. Powodzenia Ci zycze i pozdrawiam acha i gdzie sa przewody (chyaba ze to nowoczesny przezprzewodowy komp)

Napisano

zgadzam się z przedmówcami odnośnie klawaitury

jaeśli chodzi o monitor to przydałyby się jakieś przyciski, kontrolki itp.

obudowa też nie świeci przykłądem jeżeli chodzi o szczegóły, ale rozumiem, że dopiero zaczynasz zprzygode z maxem, oraz że model jeszcze nie ukończony

także powodzenia w dalszej pracy i pamiętaj - szcegóły czynią z twoich renderów coś wartego oglądania.

Napisano

a co sie stalo z pudlem przy jego gornej powierzchni ??

Nie poddawaj sie i walcz :) Tak na marginesie to proponuje zrobic pare tutkow o modelowaniu...

Napisano

W klawiaturze to guziki zrób lepiej osobno, nie ma sensu robić ja extrudując z klawiatury i meshmootując, daj więcej szczegółów i bdzie dobrze ( jak na tym etapie twojego zaawansoawnia co do maxa)

Napisano

Mika, może daj update, bo już znacznie lepiej wygląda. Nauka nauką, ale postępami w nauce też się należy chwalić. :)

Napisano

Moze ta klawiatura dziwnie wyglada ale przyciski sie zgadzaja :) jeden tylko zmienil miejsce [; obudowa kompa nawet fajna, ale monitor to porazka :) Chyba za szybko chcialas skonczyc prace, a tu trzeba na spokojnie :P

Napisano
nie ma sensu robić ja extrudując z klawiatury i meshmootując

Mi sie wydaje ze jest starczy ze teraz je zaznaczysz (detach) i bedzie ok, powodzenia w dalszej pracy

Napisano

To chyba obiekt nie scena :P fajnie ale bez rewelacji - długo siedzisz w maxie ? pozdro witamy na forum , 3m sie.

Napisano

Swoją drogą widziałem gdzieś gumową klawiature ... guziczki podne ;) ...