JacekM Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 Witam Jestem tu raczej nieczęstym gościem, ale postanowiłem wziąć udział w bitwie. Obrazek będzie, miejmy nadzieję, przedstawiał upadek miasta ... dosłownie. Latające miasto właśnie stało się celem ataku terrorystycznego i po wysadzeniu silników spada w dół, powodując "małe" zamieszanie. Na pierwszym planie zniszczenie obserwuje osoba za to odpowiedzialna. Pomysł wziąłem z książki "Pierścień" gdzie właśnie takie latające wytwory pozaziemskiej cywilizacji pospadały. U mnie rzecz będzie się działa na Ziemi w niedalekiej przyszłości, w mieście które już nie jeden atak przeżyło. pozdrawiam Jacek
Leru Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 witam JacekM w Bitwie i życzę powodzenia :) oby udało Ci się oddać te potencjał drzemiący w ogromie miasta
JacekM Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Napisano 24 Lipiec 2005 Witam Wrzucam drobny update. Ten pagórek po lewej to będzie fala ... podczas katastrofy konieczna jest duża fala zalewająca miasto ;) pozdro Jacek
JacekM Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Napisano 26 Lipiec 2005 Kolejny update. Widzę, że coś tu cicho. To może teraz napiszę wyraźnie drukowanymi: proszę komentować i krytykować ;). Aha, w paru miejscach obiekty się przecinają. Ale to się zmieni oczywiście. pozdrawiam Jacek
Leleń Napisano 26 Lipiec 2005 Napisano 26 Lipiec 2005 Witam! Chaotycznie to narazie wyglada, ale pomysl ok. Powodzenia. Pozdr.
dariusz Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 a kadr taki zostanie? moglbys kamere polozyc przy ramieniu obserwatora... zapowiada sie apokaliptycznie:)
ArTooRo Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 No to będzie wielkie łubudu :). Całkiem sporo już masz zrobione, ale przemyśl wszystko dokładnie by dobrze zobrazować owo latające miasto tzn, by każdy kto spojrzy od razu skojarzył to z latającym miastem. Masz może jakieś koncepty? Jeśli tak to chętnie popatrzymy. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
RA Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 heh, konkurs kliment'a trzeba bedzie zaktualizowac, bo JacekM ma DUZE miasto. ;) I tez sie rusza. :D Ciekawy pomysl, czekam z niecierpliwoscia na jakies smaczki... EDIT: A jesli chodzi o kadr, to radzilbym przemyslec "odwrotne 16 na 9", czyli 9 na 16. :D Nie dosc, ze still'ka napewno wyroznialaby sie wsrod innych, to moglbys zawrzez wiecej szczegolow miasta. Wogole moglbys go wiecej pokazac. ;) pozdrawiam
JacekM Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Napisano 27 Lipiec 2005 Cześć Wiem, że na razie trochę chaotyczne. Dodaje elementy gdzie mam chęć i nie zawsze chce mi się kończyć dany obiekt, więc tak wychodzi :). Co do pionowego kadru ... myślałem o tym, chociaż nie próbowałem. Zobaczę, może to jest dobry pomysł. A co do latającego miasta ... hehe, prawdę mówiąc nie mam na razie żadnych konceptów. Planuję zrobić wielkie silniki po bokach, jeden z nich odpada i toczy się po ziemi siejąc zniszczenie ... to tyle ;). Dzięki za posty. pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi