Matchias Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 Witam Buduję model gitary, aktualnie jestem na etapie teksturowania. Dodam, że zależy mi na uzyskaniu wysokiej realności. Jak ktoś ma jakieś sugestie lub propozycje to proszę się z nimi dzielić. Pozdrawiam
JohnZi Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 no jak na razie to fajnie, tylko czy struny nie maja innego koloru?!
JunioR Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 ładne, jestem ciekawy jak wygląda cały modelik.
urban Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 osobiście gram na gitarze i teraz to się bardzo ładnie prezentuje jedno co mam do zarzucenia to jest to że struny są nierealnie przymocowane powinny trochę odstawać
Pinki Napisano 27 Lipiec 2005 Napisano 27 Lipiec 2005 bardzo ladnie.. mam pytanie.. mozna wiedziec co to za model i jakiej firmy ?? :)
Matchias Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 Witam Urban co do strun to masz rację że trochę za idealnie przylegają, zobaczę jak będą wyglądały po nałożeniu tekstury i jak będzie mi się chciało to może poprawię. Model gitary to Salobrena, taka azjatycka produkcja na licencji hiszpańskiej. Jak już skończę ją rzeźbić to umieszcze kilka zdjęć gitary cobyście mogli porównać i ocenić podobieństwo.
Bladyrunner Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Cześć Maciej! Poprostu rewelacja. Świetny model i to clubingowe oświetlenie! Wzorujesz się na żywym modelu? :D
Matchias Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 Witaj Rafał Zgadza się i jak pisałem wyżej na koniec wstawię zdjęcie oryginału celem porównania. Pozdrawiam
Gość WojciechZ Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Bardzo ladny modelik. Teksturki tez ale czegos mi w niej brakuje. Chociazby jakis malych zadrapan albo czegos takiego. Ale jak by co to mnie nie sluchaj. Praca dobra!!
Matchias Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 Witam Dodałem kilka szczegułów mam nadzieję takich, które cieszą oko, ale to wy jesteście od oceniania. Za wszystkie komentarze wskazówki i sugestie z góry dziękuję.
Udziar Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Ja pierdykam... Rewelacja! Ten odbity palec to jak zrobiony? Sam fotografowałeś tekstury??? Zastanawia mnie tylko dosc kwadratowy kształt pudła. Czy ten model gitary na prawdę jest taki ...dziwny?
slayer2004 Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 hehe ;) Mam bardzo podobną gitarkę . A tak wogóle to świetny model, fajne textury.
Hindus Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 nie podoba mi sie sam shader drewna i przedstawianie modelu(rendering) ale model całkiem spoko - i ten efekt z odciskiem palca też fajjnie wygląda :]
Matchias Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 Witam To się nazywa konstruktywna krytyka aż człowiek nabiera motywacji do dalszej pracy. Udziar Jeśli chodzi o tekstury to w większości są to zdjęcia oryginału, tam gdzie się dało są też proceduralne i gradienty, Jeśli chodzi o odcisk palca to jest to mapa dodana do parametru glossines we właściwościach materiału. A oto kolejny render sami oceńcie jak wyszło, czekam na opinie, myślę że powoli zbliżam się do końca. Pozdrawiam
KamillM Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 Matchias, dawaj rendery modelu, a nie ciągle jakieś real photo :P :joke: Normalnie super realistyczne :D pzdr
ReflectVision Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 struny jeszcze wydaje mi sie ze nie takie jak byc powinny , chociaz ... moze sie myle ;-) pozdrawiam
Matchias Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Napisano 13 Sierpień 2005 Witam Przymierzam się do końcowej kompozycji http://republika.pl/matchias/gitara110.jpg Napiszcie co myślicie.
DraB Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Zrobil zdjecie gitary, tlo w Photoshopie na czarne zmienil i wciaska nam ze to 3D :D
Hindus Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 tia :] albo słaba fotka bo coś z tym chromem sie dzieje albo zły shader :P
TrojkaT Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 bardzo ladnie :) zrob teraz moze elektro-akustyczna :)
Matchias Napisano 20 Październik 2005 Autor Napisano 20 Październik 2005 Witam W końcu znalazłem czas żeby kończyć swoją gitarkę, odrobinką ją zakurzyłem, naprawdę odrobinkę, bo przecież zakurzona gitara to wstyd. Ciekaw jestem waszych opinii. Pozdrawiam
Marcin Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 fajny odcisk palca ;] gitarka tez niczego sobie
Spidi Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Moja gitarka..... jak mogles mi ją zabrać :D. A tak na serio model dobry tekstury tez tylko boczki mają bardziej widoczne linie i mostek powinien być jaśniejszy. Dodatkowo struna E wydaje sie byz za szeroka... P.S. Masz też tą gitarę?
Matchias Napisano 20 Październik 2005 Autor Napisano 20 Październik 2005 Dzięki Co do struny to ma 1mm średnicy, tak jak oryginał, a gitarkę mam właśnie taką -Salobrenę- na czymś się musiałem wzorować.
legolas Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Hmmm, model i tekstury, wypasione, oświetlenie też super. Szoda, że takie gitary są już tylko w domach w sklepach muzycznych są już tylko okrągłe (czyt. nie mają ściętych gryfów i takiego pudła rezonansowego). Podoba mi się ten DOF na ostatnim renderze. A co do odcisku palca - to kto tłustymi łapami dotykał takie cacko ?? ;)
Rekomendowane odpowiedzi