Napisano 27 Lipiec 200519 l Yo, chcialem zrobic cos nowego w maxie. Oto efekty dotychczasowej pracy : PS: Mam prosbe, jesli ktos wie jak zrobic spawy prosze napisac :P
Napisano 27 Lipiec 200519 l nie podoba mi sie bieznik i koniecznie musisz wymodelowac spawy miedzy laczeniami rur. Aha i czemu na tylnej rawce sa te wglebienia??
Napisano 28 Lipiec 200519 l Ładny trial (w rzeczywistości) w maxie troche mu brakuje. Fajnie ci wyszły rury ramy, ale spawy jak pisał JohnZi były by bardzo na miejscu (w mostku też bo domyślam się że z jedej strony jest spawany). Jeżeli o mnie chodzi to bierznik ujdzie, a co do szprych to przydały by się nyple :-) Ja też kiedyś robiłem rower, tylko ja nim zabiłem swojego kompa (za dużo szczegółów).
Napisano 28 Lipiec 200519 l PS: Mam prosbe, jesli ktos wie jak zrobic spawy prosze napisac :P http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=247885&postcount=15 Badyl już to wyjaśniał. poszukaj jeszcze czołgu uncle'a ofcoz :]
Napisano 28 Lipiec 200519 l myślę, że model ujdzie ( a nawet ujedzie ;-)) ale koła do wymiany, szczególnie bierznik jest do niczego, dobrze pomyślałeś o zespawaniu ramy ale z tym spawaniem to przesadziłeś przy rozwidleniu ramy, pozdrawiam
Napisano 28 Lipiec 200519 l no przy glowce troche dziwne te sapawy...wyglada troche jak pianka do ocieplania :P
Napisano 28 Lipiec 200519 l no z tymi spawami to troszke ci nie wyszło :( Mi to wyglada na hmm.. nawet nie wiem na co ale napewno nie spawy w rowerze. A co do samego roweru ( bez spawów) to mi sie podoba, ładny modelik.
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor Nom przyznam ze przy glowce tez mi sie nie podoba :P ale do kol nic nie mam, jak sie nalozy material na oponke i odpowiednie oswietlenie bedzie gicior :) jeszcze zobaczycie
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor I to by bylo na tyle :] ogolnie mowiac mam wyje***e :) zaczne robic cos innego
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor aha i te "wglebienia na tylnej rawce" to sa tzw. nawierty dla zmniejszenia wagi obreczy stosowane glownie w Trialu
Napisano 28 Lipiec 200519 l I to by bylo na tyle :] ogolnie mowiac mam wyje***e :) zaczne robic cos innego Niee, męcz to do końca, popraw błedy ktore byly wymienione i pracuj nad rowerkiem dalej ! Jezeli bedziesz zostawiał tak prace i zaczynał robic cos innego to niczego sie nie nauczysz! Męcz, męcz i jeszcze raz męcz ten rowerek.
Napisano 28 Lipiec 200519 l witam, kilka uwag : -wydaje mi się że mostek do trialu za długi -suport , suporty są kwadratowe ale o wyygładzonych bokach (chamfer) , za daleko ośka wystaje -główka ramy jest raczej za duża w stosunku do całej reszty* -korba , korba razem z rockringiem jest za mała , a przynajmniej sam rockring -widelec , proponowałbym zrobić amortyzator do streetu , malutki 80mm skoku , jeśli chcesz zostać przy widelcu zwykłym popraw mocowanie na tarczówkę - jest brzydkie -miejsce na sztyce - w każydm (prawie) roweże jest mimo przeznaczenia miejsce na siodełko , nie jestem pewien czy jest i w tej ramie.* -szprychy - za cienkie , dorób nyple - felgi , co to z tyłu za wytłoczki w feldze?* -rama , z tyłu ramu masz spawy przy miejscu na oponę , myślę że to poważna wada konstrukcyjna bo przy dużym ciężarze i trialowych skokach obciążenie tego miejsca będzie gigantyczne* -brak miejsca na hak z tyłu ramy* * MILE WIDZIANE REFERENCJE (zdjęcia) Pozdrawiam i życzę powodzenia. EDIT-------------------------------------------------------------------------------------------------- NIE PRÓBUJ SIĘ PODDAWAĆ.MODELUJ DALEJ!
Napisano 28 Lipiec 200519 l Autor masz referke http://www.bikemielec.com/obrazki/quattron.jpg ramka i "wytloczki na kole" lol :P http://lucasz.d.free.fr/vizbikes/ramki/newrim26d.jpg PS: Kto ci bedzie patrzal na support :/ PS2: Mostek jest dobry bo sam na takim jezdze http://xthost.info/pelek/08-07-05_0917.jpg PS3: Junior komp nie pozwala aby dokonczyc :P
Napisano 28 Lipiec 200519 l te dziurki są śmieszne , nie wiem czemu to ma służyć. wybaczam brak miejsca na sztycie i wytłoczki ;) dalej nie rozumiem tych spawów z tyłu. Nie bolą Cię ręce po jeździe? mnie na mojej dualówce po kilku godzinach z amorem (ustawionym na najtwardszy) nadgarstki napierdzielają a ty jeździsz bez ;] nieźle. PS.3 : Nie obchodzi mnie to , masz to skończyć ;] pozdr.