Bladyrunner Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Witam. Jestem tu po raz pierwszy. Postanowiłem w końcu spróbować sił w galerii. Nie ukrywam, że uczę się na błędach więc konstruktywna krytyka będzie dla mnie bardzo pomocna. Praca wykonana w LW 8.0. Mam nadzięję, że nie podpadnę maxowcom za bardzo :)
tweety Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 co powiem to tyle że ma ciekawy klimat. w niektórych miejscach jest sporo bugów (rozmyta tekstura i dość prosty modelling). czy mógłbyś dać zbliżenie na ten element na dachu budowli? całkiem ciekawy kaształt. co do maxowców to jesteś w błędzie: nikt tu nie używa maxa: wszyscy jadą na Paincie, więc nikt się nie obrazi ;)
RA Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Ja bym chetnie zobaczyl widok z LW. :) Pracka nawet ladna lecz miejscami zbyt ciemna i zbyt czerwona (wszystkie odcienie czerwieni). pozdrawiam
GRiPi Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 hmm a ja sie nie wypowiem, bo obrazka nie widze, tytul mi sie jedynie kojarzy z gothem, blee...
Mkbart Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Hmm.. można powiedzieć, że jestem maxowcem, ale do Ciebie nic nie mam oprócz życzliwości ;), więc się nie martw. Robisz w LW, a więc tylko w inym programie i nic więcej :) . Co do pracki to ładnie, chciałbym zobaczyć te obiekty z bliższej kamery bez postprodukcji w PS'ie, jeśli taką wersją dysponujesz. Pozdrawiam
Hindus Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Witam na forum. Co do pracki to zastrzerzenia budzi ta gwiazda na niebie i ten czarny most(?) czy co kolwiek to jest po lewej stronie rendera. Urozmaicenie textury gleby tez wiele by dało. Ogólnie 3.4/6. Jak na nowicjusza 4/6 (jesli to twoje początki) pozdrawiam.
Bladyrunner Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 Witam i dzięki za opinie. Faktycznie modeling dość prosty. Jestem w tym temacie początkujący (tzn. modelowania.) w LW i bardzo bym chciał robić takie fajne modeliki jak niektórzy z Was prezentują ale to jeszcze nie ten etap :) Praca została wykonana tylko w LW - jedyna postprodukcja i wszystkie efekty pochodzą właśnie z tego softu. Właśnie chodziło mi o kompozycję ale widzę, że jednak nie jest zbyt trafiona. Chciałem uzyskać płaski ale malowany swiatłem efekt. Zamieszczenie na forum jednak jak widać coś daje :) Jeszcze raz dzięki. Załączam obrazek prezentujący fragment na dachu, trochę bryłę (za bardzo nie ma sensu - jak pisałem jest to dość prymitywny model) oraz opisujący jakie efekty były wykorzystane - dla zainteresowanych.
mort Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 baaaaardzo fajne :) najfajniejsza jest kolorystyka :)
Jarosław Borzuchowski Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 bardzo ładna pracka,aby tak dalej. pozdro
ReflectVision Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 szkoda ze na glownym renderze nie widac spękac na wieżyczce ale jest pieknie :)
Shogun 3D Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Wiesz, co? To jest jedna z najlepszych prac na tym forum pod względem klimatu i adaptacji tak abstrakcyjnego tematu. Jest tylko jeden zonk. Zegarmistrz Światła zakosił za dużo światła z prawej strony obrazu i nic nie zostało. Daj, jeśli możesz, jakieś światło wypełniające, bo gdybym nie zobaczył modelu, to bym nawet nie domyślił się, że w tym cieniu jest jakaś szczelina w murze, ukazujaca tryumf idei nad warunkami socjalno - mieszkaniowymi Zegarmistrza. Plizzzz!
Mortom Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Praca jest spoxsik!! te kolory są naprawde ładniutkie, model też nawet niczego sbie, kompozycja też niezła i właśnie to buduje kliat tej sceny. Po za tym, chyba słońcem pracka jest dobra albo nawet bardzo dobra. I pozdrowienia od zatwardzałego MAXowca :)
Rekomendowane odpowiedzi