Napisano 28 Lipiec 200519 l Jakiego softu uzyc majac film i napisy(osobne pliki) i żeby to połączyc w całosc tzn zapodac napisy odrazu w plik z filmem - no wiecie o co biega ;)?
Napisano 28 Lipiec 200519 l polecam 'After Effects' lub 'Combustion'... typowe, bardzo mocne programy do post produkcji. Przydadzą ci się zapewne wiele razy. Ale takie nałożenie napisów możesz równie dobrze w 'Premiere' zrobić... pozdrawiam
Napisano 29 Lipiec 200519 l Czymkolwiek, nawet Windows Movie Makerem czy takim ścierwem jak Pinacle Studio, Premiere nie jest dobrym pomysłem, jeżeli masz inna rozdziałke niż 720*576.
Napisano 29 Lipiec 200519 l Ale chodzi o to, jak to zrobić, żeby sie nie narobić (i nie czekać długo na render) :P
Napisano 29 Lipiec 200519 l Dlatego piszę: na upartego. Dla przykładu na upartego można kurz z mebli pensetką usuwać...
Napisano 29 Lipiec 200519 l na divx.pl bylo chyba kiedys o tym juz nie pamietam, ale poszukaj... jest jakis programik do laczenia napisow z filmem. Jesli chodzi Ci o takie podpisy (tlumaczenia), chyba ze chcesz dodac jakies napisy koncowe lub w inne tym podobne, wtedy raczej bez AE, AP lub C sie nie obejdzie
Napisano 30 Lipiec 200519 l Autor nie nie zwykłe napisy z lektorem połączyc i wstawic do avi - nie jakies koncowe czy początkowe - chodziło mi o soft który sam pobiera czas w którym text ma byc wyswietlony i sam przydziela do danego czasu w pliku avi nie zebym musiał to recznie ustawiac - cos jak w bestplayerze odpalasz film i plik z textem i chce to połaczyc i zapisac do avi - max i Windows Movie Makerem bo po 1. renderował to ja tego nie będe, po 2 - Windows Movie Makerem drastycznie obcina rozdziałe.
Napisano 30 Lipiec 200519 l No niestety dodawanie takich napisów programami do postprocesingu mija się z celem (za dużo roboty). Chyba jednak powinieneś podążać ścieżką wytyczona przez Jagode. Ja też gdzieś na tych stronach widziałem taki programik.
Napisano 2 Sierpień 200519 l nie wiem czy o to ci chodzi, ale jest taki program DVD2SVCD (nazwa myli). dosyć zaawansowany, ponieważ przeznaczony jest do zapisywania avików do plików videots. ale można i podłączyć napisy do zwykłego filmu. aha, muszą być w .srt pozdro