nina Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Drugi raz biore udzial w bitwie 2d. temat, ktory wybralam jest bezposrednio zwiazany z historia mojej rodziny - rodzice poznali sie na lotnisku, oboje skakali z samolotu ze spadochronem, moj tato jest instruktorem spadochronowym. moja praca przedstawia tandem, czyli dwoje ludzi na jednym spadochronie, tutaj przed otwarciem spadochronu. praca moze sie jeszcze zmienic w trakcie. AKTUALIZACJA: FINALNA PRACA!!!!!!!! duzo wieksza wersja: http://republika.pl/slimak78/images/tandem12-copy2.jpg oryginalna wielkosc: 4500x4200 photoshop +tablet wacom graphire (bez textur, referencje do ułożenia ciała w czasie skoku ze spadochronem) pozdrawiam! critical moment: unlucky jump The subject I've chosen is related to the history of my family. My parents met at the airport, when they were parachuting. My father is the parachute instructor. The couple from my picture is in danger, because the line that opens the parachute is breaking, so they could die.. isn't it critical? photoshop + tablet wacom graphire I used some photos as references to see how bodies look like when people jump in tandem.
nina Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 http://republika.pl/slimak78/images/tandem1.jpg
Leleń Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 o ciekawie:).. Tylko ze to raczej nie jest moment krytyczny, no chyba ze np.: sznurek by sie urwal od spadochronu, albo cos takiego http://www.agame.de/Download/cartoon/Fuuuuuck.jpg ;) Powodzenia. Pozdr
nina Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 heh, ja nigdy nie skakalam, ale ktos, kto to robil, powiedzialby ci, ze kazdy skok to moment krytyczny..przeciez oni jezszcze nie wiedza czy im sie spadochron otworzy czy nie:P
Azakiel Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Pomysl dobry ale pamietaj ze praca musi sie sama opowiadac. Przeciez osoba ktora oglada prace nie wie czy para widoczna na obrazku szybuje dla przyjemnosci majac jeszcze duzy zapas wysokosci czy przygotowuje sie do otwarcia spadochronu, a tego sie z tej pracy nie dowiemy. Widz musi ogladajac prace rozumiec o co chodzi autorowi jaki moment autor chcial pokazac , przeciez pod obrazkiem nie moze byc napisu "oni za chwile beda otwierac spadochron i to jest moment krytyczny"...praca musi opowiadac sama z siebie a jak narazie z tej pracy wynika jasno tylko tyle ze ze dwie osoby szybuja w powietrzu. Tego czy beda otwierac spadochron teraz czy pozniej i ile maja do ziemi juz nie wiadomo. A tak od siebie dodam ze jak patrze na ten obrazek to wywoluje on u mnie skojarzenia z czyms blogim, przyjemnym, relaksujacym. Musisz dodac elementy ktore beda jasno sugerowaly ze to jest naprawde moment krytyczny, czyli odpowiednia mimika twarzy (co jest trudne) , moze przemysl czy nie warto by bylo dodac nad nimi poplatanego spadochronu glownego (wtedy musieliby otworzyc spadochron zapasowy) itp itd. P.S. Sorry za brak polskich znakow ale pisze ten tekst z Macintosha w pracy i nie mam tu polskich literek przy pisaniu w przegladarce .
nina Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 moze macie racje, zastanowie sie, jak to udramatycznic;) chociaz dalej uwazam, ze kazdy MOMENT (bo to nie trwa dlugo) przed otwarciem spadochronu ejst krytyczny
nina Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 czy juz jest wiekszy dramatyzm;)? czasami skacze sie z lina i to ona otwiera spadochron. ale gdy sie urwie..;)
Leleń Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 ooo teraz super:) Linka sie przerywa, hmm tylko ta mina tego pana trzeba by zmienic.. znaczy sie bardziej dramatyczna mina... a tak to elegancko. Pozdr Peace Powodzenia
nina Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Napisano 14 Wrzesień 2005 update dopiero teraz, mialam inne sprawy, ale chce skonczyc ta praca.
radzik Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Proste i "zabawne" i naprawdę krytyczne. Powodzenia w bitwie! Pozdrawiam
Marluk Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 całkiem zabawne, nałóż trochę szumów (rozjaśnij postaci, w ten spsób, żeby nie oddzielały się tak mocno od nieba). Pzdr.
nina Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Napisano 14 Wrzesień 2005 to juz koniec albo prawie koniec, jeszcze moze cos zmienie.
polka dot Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 nom mina jest doskonała gratuluje ;) hmm troche chyba zbyt miekko..
giorgione Napisano 20 Wrzesień 2005 Napisano 20 Wrzesień 2005 twarze wychodza troszkę za płaskie - za to chmury i spojrzenia na prawdę fajne pozdr giorgione
nina Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Napisano 20 Wrzesień 2005 no pracuje nad twarzami, ale nie jest to latwe, twarze robie bez referek.
nina Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Napisano 20 Wrzesień 2005 troche zmienilam twarze, bo przy takiej predkosci wiatr niezle naciaga skore..
sammael_at Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 wow, całkiem ladnie Ci idzie :)) zgadzam sie ze spojrzenia sa zbyt plaskie, i jesli o mnie chodzi, to zbyt jednolite sa te postacie, ale to nieprzeszkadza jakos piekielnie :P za to miny sa niesamowite :D
nina Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 wiem, jeszcze wieczorem bede poprawiac. dzieki za komentarze!
Tomek Kosiorek Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 swietny pomysl! co do wykonania sie nie wypowiem bo sie nie znam
nina Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 uh, nie wiem czy cos jeszcze z tego wycisne..
Azakiel Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 Te ukosne cieniowanie w tle w stosunku do plasko polozonych w kadrze chmur wyglada dosyc nienaturalnie (jak wiadomo niebo cieniuje sie rownolegle do linii horyzontu :-) )...no chyba ze to celowy blad. mozna by tez popracowac ciut na oswietleniem chmur ^_^ P.S. przy takiej kompozycji jst pewna "drobna" niekonsekwencja - mezczyzna na gorze nie ma mozliwosci zobaczyc pekajacej linki od spadochronu, nawet gdyby mocno wygial glowe nie zobaczylby linki gdyz jest ona na jego plecach (prawdopodobnie nie zobaczylby nawet skrawka czaszy do spadochronu) , wiec jego wzrok skierowany w gore jest bezcelowy..oczywiscie moza to tak wytlumaczyc ze wzrok skierowany jest odruchowo pod wplywem przerazenia. Druga sprawa to to ze polozenie cial wskazuje na to ze spadochron sie jeszcze nie otworzyl ( nie wypelnil powietrzem) poniewaz ciala sa poziomo (jeszcze szybuja), wiec skoro ciala szybuja a spadochron dopiero wypelnia sie powietrzem to skad ta pekajaca linka :-). No ale to sa dwa takie bugi jakby ktos sie mial na sile czepiac ^_^. Pozdrawiam (moze jednak pochyl nieco kadr i popracuj na oswietleniem chmurek) sorki za brak polskich liter(pisze to z mac-a w pracy)
nina Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Napisano 22 Wrzesień 2005 co do światła, rzeczywiście jest za mocny kontrast, a skośnie schodzi, bo tam ejst slonce po drugiej stronie. co do wzroku, czy ja mowie, ze on patrzy na linke? boja sie, bo czują, ze sie przerywa. linka, ktora sie urywa, nie jest linka od spadochornu, myslalam, ze to oczywiste. jest to linka pomagająca utrzymać równowagę, przy okazji słuzy tez ona do otwierania spadochronu( ona "pociąga" spadochron) moment krytyczny wyglada tak, ze linka gdy linka sie urwie, to oni nagle moga miec problem z utrzymaniem rownowagi i mogą nie zdąrzyć sami otworzyć spadochronu. dzieki za komentarz;)
nina Napisano 22 Wrzesień 2005 Autor Napisano 22 Wrzesień 2005 troche rozjasnilam ten lewy górny róg i poprawilam chmury.
polka dot Napisano 22 Wrzesień 2005 Napisano 22 Wrzesień 2005 jak dla mnie to dalej za miekko :) np ubrania
nina Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Napisano 30 Wrzesień 2005 oto wersja ostateczna. oryginalna wielkość obrazka 4500 x4200 px, narzędzia to photoshop i tablet wacom. uzyte zdjęcia - tylko jako referki, żeby zobaczyć, jak ulożone są ciała podczas skoku. pozdrawiam! tak jak inni wyedytowałam pierwszy post.
nina Napisano 12 Październik 2005 Autor Napisano 12 Październik 2005 finalna praca: http://republika.pl/slimak78/images/tandem12-copy.jpg uaktualnilam pierwszy post. juz wiecej nie bede nic poprawiac. pozdrawiam!
Leleń Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 spoko nina, mi sie podoba:) choc wydaje mi sie ze ta panienka ma upackana buzie nutella:P ale to taki szczegol. powodzenia i pozdr:]
nina Napisano 14 Październik 2005 Autor Napisano 14 Październik 2005 no, rzeczywiscie, z ta nutella masz racje;)
Futro Napisano 14 Październik 2005 Napisano 14 Październik 2005 no mi sie tez podoba:) hmm..byloby nawet troszke groteskowo gdyby sie usmiechali (nieswiadomi tego co sie z lina dzieje) ;) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi