Scrapek Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 Mój brat robiąc model felgi do naszej gry wpadł na "genijalny" pomysł aby usuwać nie potrzebne krawędzie tworząc w ten sposób polygon z 4rema krawędziami i kilkudziesięcioma vertexami. Dzięki temu Polygon Counter liczył to jako jeden polygon. Wydaję mi się jednak że coś takiego nie przeszło by w grze. Chciałbym się upewnić czy mam rację :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 silnik gry i tak podzieli to na trojkaty, wiec wyjdzie tyle samo co przed optymalizacja albo i wiecej ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jagi Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 to chyba nie byl genialny pomysl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 Mój brat robiąc model felgi do naszej gry ... no z brakiem podstawowej wiedzy to napewno świetna wam ta gra wyjdzie :P mimo to powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 javor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scrapek Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 maletefal -> wiem że silnik dzieli na trójkąty czworokąty ale nie byłem pewien jak podzieli takie cuś jagoda -> cudzysłów jest wstawiony nie przypadkowo :P pozatem patrz na nazwę topica javor -> ucze się cały czas :P ale z tą wiedzą tak beznadziejnie nie jest :P no i dzięki kakrotto13 -> no wlasnie zupelnie nie rozumiem tej manii na rpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 felgi zazwyczaj robi się jednego planea, na to tekstura z kanałem alpha i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 nie bo takie wygladaja lipnie ;] ja lubie popatrzec na piekne 3d felgi w samochodzie ;D ..dla mnie to jest podstawa kazdego dobrego modelu w grze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 slusznie k13 - jak juz scigalka to modele moga byc bardziej skomplikowane - w koncu tu chodzi o samochody, nie?? :D jakby robili jakiegos rts'a to moze i owszem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 fajnie , ze robisz cos z bratem :0 . moj mnie olal 6 lat temu , a teraz zaluje... ja tez,. ( widzi ze mi sie udalo), w 2 osoby latwiej...duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi