Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wpadl mi do glowy pomysl na robota z blachy mosieznopodobnej z nitami, zaciekami oleju itp....

Na razie cos takiego powstalo

--------

uaktualnienie

--------

zmiana koncepcji glowy, w dodatku nowe ramie nu wyroslo :]

----------

swiatelko w tunelu ... ;-) (ostatni post)

----------

w zasadzie koniec, moze jakies sugestie?

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Lubie takie klimaty, coś jak Thief :) Jak masz naszkicowany jakiś ogólny koncept byłbym rad zobaczyć :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

szkic byl ale tylko zarys robota, obrazek tworzy sie na zywo :-)

Nie mialem zaplanowanego ogolnego zarysu calosci.

Napisano

powiem tak - chętnie obejrzałbym cały szkic :D

Kolory są w porzadku - szkoda że nie ma na nim żadnych plam - rdzy czy cos podobnego.

Pozdr

giorgione

Napisano

narazie nie widac zadnych sensownych krztaltow ale zapowiada sie ciekawie

Napisano

pracuj dalej jestem ciekaw jak to wyjdzie , ale radzę najpierw porobic szkice a potem wziąc się za kolor

Napisano
  • Autor

Szczesliwie dorwalem troszke wolnego

No pora na nastepny krok, niezaduzo ale zawsze cos.

retro-robot.jpg

Napisano

no muszęci powiedzieć, że jest horyzontalna różnica w porównaniu do pierwszego WIPa. Bardzo trafnie dobrałeś kolor, mam nadzieje że tym razem się sprężysz i dokończysz prackę:p

Napisano
  • Autor

Nastapila zmina w koncepcji glowy. teraz bardziej mi pasuje :]

Aktualna wersja w pierwszym poscie jako zalacznik.

Napisano

Według mnie nieco za bardzo podbiłeś kontrast, zgubiło się trochę detali.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

chyba masz racje. Ale w orginale pracka jestw ieksza i niezaleznie od kontrastu w tej wielkosci sporo drobiazgow sie traci

Napisano

no panie ortheza kroczek po kroczku a tu chyba kuternoga:) Może dobrze by było dodać do pracki jakiś świeży pomysł, bo robi się powoli trochę przerysowana. Może jakieś futurystyczne tło, jakiś element organiczny...

Napisano
  • Autor

nie boj nic cos sie wymysli. :]

pracka powstaje na zywiol, nie mialem koncepcji calosci. trudno powiedziec co z tego wyjdzie o ile wogole.

Napisano
  • Autor

Jak widze, moj robocik nie budzi zbytniego zaintersowania, no trudno. I tak bede mordowal was updejatmi :]

Ponizej kolejny, tym razem z fazy dodawania szczegolow (jeszcze nie skonczonej) nastepne beda: brudzenie i psucie tu i tam.

Ciagle nie trace nadziei ze wpadne paomysl co zrobic z tlem. :)

pozdrawiam

Ortheza

Napisano
  • Autor

Baza robota zakonczona, ponizej proba psucia i brudzenia.

Zaczalem sie zastanawiac nad tlem... ale juz wiem ze bedzie zupelnie inne :]

retro-robot7m.jpg

Napisano

fajnie robocik wyszedl.....ale wydaje mi sie ze za bardzo teraz tohe zlewa sie z tym tłem...takie moje odczucie!

Napisano

kurde ortheza strasznie jest ten robocik "wylizany":/ trochę tródno się połapaćw tym całym obrazku. Nedość że postać jest mało czytelna to tło jeszcze dodatkowo przeszakdza w odbiorze. Jak narazie tamto brązowe tło było najleprze. Szkoda że to finisz bo przydało by się jeszcze nad tym posiedzieć i pomyśleć.

Napisano
  • Autor

Mam podobne odczucia.Tlo faktycznie zlewa sie z postacia.

No ale na razie musialem sobie odpoczac od tej pracki. Ale nie wykluczam powrotu,

dzieki za komenty :]

Napisano

jak dla mnie perspektywa na robocie lezy.... i tu sie nasowa pytanie czy warto dopieszczac cos co jest niezbyt od podstaw? aczkolwiek faktura robota, tych wglebionek, srubeczek i cala reszta jest jak najbardziej, no i jak juz zauwazyli malo czytelne ;/

Napisano
  • Autor

nie tylko lezy ale i kwiczy, no i nie mialem juz sil tego poprawiac.

Ale chcialem ta pracke jakos skonczyc, bo wiekszosc moich prac kompterowych lezy odlogiem na roznym etapie "ukanczania".

Mozliwe ze bedzie remake za jakis czas.

Napisano

weź się w garść najlepiej i zrób coś nowego:D i weź pod uwagę wszystko to co powiedzieli Ci forumowicze . Przemyśl pracke, rozrysój na brudno i ładój do PSa

Powodzenia

Napisano
  • Autor

Treaz na tapecie mam bitwe, zupelnie inny klimat :-)

A do robota wroce napewno wkrotce bo kreca mnie takie tematy.

dzieki za odzew :] dzieki wam mam wieksza motywacje