Napisano 13 Październik 200519 l Autor ciekawa stronka z równie ciekawą galerią http://www.maxwellianart.com/rate.php
Napisano 15 Październik 200519 l może powinnismy zrobic cos na wzór wątków gdzie kazdy by pokazywał swoje rendery w mw ?
Napisano 15 Październik 200519 l Autor było takie coś jak rendery testowe. może coś w stylu speedrender?
Napisano 5 Listopad 200519 l Rendery z maxwella zwalają z nóg. Według mnie Maxwell jest najlepszy i jedyną wadą jest szybkość. Powiedziałem to głośno :)
Napisano 5 Listopad 200519 l Najlepszy - owszem, jednak nie do wszystkich zastosowań. Jeżeli np. chcesz uzyskać efekt, który nie jest realistyczny (czyt. nie występuje w prawdziwym świecie) to lepiej użyć np. jakiegoś rendermana niż maxwella. Oczywiście do wizek czy czegoś takiego maxwell jak najbardziej.
Napisano 5 Listopad 200519 l maxwell do exteriorow, wnetrza mu nie wychodza, nie widzialem jeszcze dobrego wnetrza w maxwellu.
Napisano 5 Listopad 200519 l kome, a to widziałeś? http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=290976
Napisano 5 Listopad 200519 l jest realistyczne, co do tego nie mam watpliwosci, chociaz nie bardzo mi sie podoba :) woda w szklance okropna chodzi mi o wnetrza takie typowe wizki pod klienta cukierki
Napisano 5 Listopad 200519 l Autor wnętrza w maxwellu wg mnie wychodzą najlepiej np to http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=24221&d=1127832063 edit: podzielam opinię Mintrill'a
Napisano 5 Listopad 200519 l co z tego że bede mial fotorealistyczną wstrętną fotę w nocy z lampą błyskową i niepotrzebnym dofem? mi chodzi o w i z u a l i z a c j e a nie grafike3d, chodzi mi o cos co pokazesz klientowi i projekt mu sie spodoba. jak dotad to pod tym wzgledem ladnych wnetrz maxwella nie widzialem
Napisano 5 Listopad 200519 l Do mnie akurat nie przemawiają takie "cukierkowe" rendery. Wolę realistyczne prace. Wiadomo, zawsze można w miarę potrzeby podkręcić kontrast czy "level'e", także tych pracek z maxwell'a, ale nie przesadzajmy. Nie ma lepszej vizki niż fotoreal, oczywiście ładny. :) To jest tylko moje zdanie oczywiście.
Napisano 5 Listopad 200519 l niestety mylisz kome ładne wizki z ładnymi projetami, poprostu nikt jeszcze nie puścił ładnego projektu w maxwellu :)
Napisano 5 Listopad 200519 l Faktycznie do wizualizacji w tej chwili zwlaszcza nie bardzo sie nadaje, ale to co napisales wczesniej to nieprawda (ze do wnetrz sie nie nadaje). nadaje sie i do wnetrz i do "zewnetrz", a ze nie jest tak wygodny w wizkach jak vray to osobna sprawa.
Napisano 5 Listopad 200519 l Do mnie akurat nie przemawiają takie "cukierkowe" rendery. Wolę realistyczne prace. Wiadomo, zawsze można w miarę potrzeby podkręcić kontrast czy "level'e", także tych pracek z maxwell'a, ale nie przesadzajmy. Nie ma lepszej vizki niż fotoreal, oczywiście ładny. :) To jest tylko moje zdanie oczywiście. Moje również.
Napisano 5 Listopad 200519 l co wy pieprzycie trzy po trzy ? nie narzędzie czyni artyste :P zobacz Zulibana i wtedy mów czy sie da zrobic czy nie.
Napisano 5 Listopad 200519 l peter nie zgadzam sie z toba wcale :) Chalek - nie powiedzialem nigdzie ze sie nie nadaje -------------------- widac kolejny temat do oftopow, nie moa co pierdzielic bzdur sory :)
Napisano 5 Listopad 200519 l kome: Nie wmowisz mi ze takie cos nie nadaloby sie do pokazania klientow http://img115.imageshack.us/img115/2261/depa8qm.jpg
Napisano 5 Listopad 200519 l Autor niektóre rendery maxwella wyglądają jak zdjęcia. ale jak komas powiedział chyba trudno będzie uzyskać nierealne efekty :]
Napisano 5 Listopad 200519 l jak juz powiedzialem nie ma sensu tego ciagnac, male masz racje ale nie wiele tego jest, zuliban to skrajnosc, ale i tak w strone fotoreala niz klienta a ja sam do konca nie wiem o co mi chodzi wiec :) eoot plz
Napisano 5 Listopad 200519 l peter nie zgadzam sie z toba wcale tzn. z czym? widziles jakis ładny projekt w maxwellu? :D
Napisano 5 Listopad 200519 l nie! ale za to widzialem zajebiscie odpicowane badzo slabe projekty w vrayu :D (sorry xeav zle zrozumiales) lol jestes nie do przebicia
Napisano 19 Listopad 200519 l Nie wiedziałem że taką dyskusję rozpętałem>: Kiedy premiera oficjalnej wersji?
Napisano 19 Listopad 200519 l mam nadzieje ze za 3 dni, mieli wrzucac screena z jak to wyglada w nowym maxwell a tu nic :( miejmy nadzieje ze tylko 3 dni P.S. Sory juz sa umiescilem w newsach :)
Napisano 27 Listopad 200519 l Witam. Nie będę tu się rozpisywał który lepszy , tylko wrzucę mój pierwszy render z maxwellka. ;-) Standardowe ustawienia i trach po 90 min stop i tak wyszło ;)
Napisano 27 Listopad 200519 l niebardzo to wygląda na maxwella :P nawet szumów nie ma :P mogłeś dać jakieś szkło caustici i inne bajery
Napisano 27 Listopad 200519 l Master jeśli to nie wygląda na maxwella to ty nie jesteś master :P bardzo ładny render - pracuj dalej.
Napisano 27 Listopad 200519 l niebardzo to wygląda na maxwella :P nawet szumów nie ma :P mogłeś dać jakieś szkło caustici i inne bajery Bo mam już wersję 1.0. hehehe. Oczywiście żart ;)
Napisano 27 Listopad 200519 l lol kome jak chcesz to zawsze cos znajdziesz :) drugoi render lepszy:) keep on going
Napisano 29 Listopad 200519 l bardzo ładnie - dof troszke skopany ale render i tak miodzio - ile renderowało ? to bump czy modelowane na tej wazie ?
Napisano 29 Listopad 200519 l render jakieś 60 min, potem zastopowałem, może jak by się dłużej renderowało, to by ten dof tak nie raził. ;) Oczywiście nie modelowałem , bo by mi się tyle nie chciało ; to jest bump. Maxwell potrafi rzeczwiście wycisnąć max detali z mapki. I mam pytanko wiecie może jaki liczy się ten dof w tym swf "Dof Cue tool" Bo naprzykład mam scenkę z focal ditance mniejszym jak 2 metry, a tam jest od 2 metrów.
Napisano 29 Listopad 200519 l nie, pytam bo wlasnie sam teraz skaldam sprzet chce se klupic athlona 2,8 i tak orientacyjnie pytam
Napisano 30 Grudzień 200519 l mintril a pracowales kiedys na laptopie jak sa zgaszone wszystkei swiatla ?? bo ja tak
Napisano 30 Grudzień 200519 l Nie twierdzę, że nie realistycznie, tylko zbyt ciemno - trzebabyło na drugim końcu pokoju zaświecić choć małą lampkę, aby było model widać. :]