Bobby_digital Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 no tak, skylight system jest przygotowywany do nowej wersji 1.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 13 Październik 2005 Autor Share Napisano 13 Październik 2005 ciekawa stronka z równie ciekawą galerią http://www.maxwellianart.com/rate.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 może powinnismy zrobic cos na wzór wątków gdzie kazdy by pokazywał swoje rendery w mw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 było takie coś jak rendery testowe. może coś w stylu speedrender? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 gdzie były rendery testowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=13076 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansLeSavoir Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Rendery z maxwella zwalają z nóg. Według mnie Maxwell jest najlepszy i jedyną wadą jest szybkość. Powiedziałem to głośno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Najlepszy - owszem, jednak nie do wszystkich zastosowań. Jeżeli np. chcesz uzyskać efekt, który nie jest realistyczny (czyt. nie występuje w prawdziwym świecie) to lepiej użyć np. jakiegoś rendermana niż maxwella. Oczywiście do wizek czy czegoś takiego maxwell jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 maxwell do exteriorow, wnetrza mu nie wychodza, nie widzialem jeszcze dobrego wnetrza w maxwellu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 kome, a to widziałeś? http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=290976 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 heh, kome chyba mało w życiu widział... :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 jest realistyczne, co do tego nie mam watpliwosci, chociaz nie bardzo mi sie podoba :) woda w szklance okropna chodzi mi o wnetrza takie typowe wizki pod klienta cukierki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 wnętrza w maxwellu wg mnie wychodzą najlepiej np to http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=24221&d=1127832063 edit: podzielam opinię Mintrill'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 co z tego że bede mial fotorealistyczną wstrętną fotę w nocy z lampą błyskową i niepotrzebnym dofem? mi chodzi o w i z u a l i z a c j e a nie grafike3d, chodzi mi o cos co pokazesz klientowi i projekt mu sie spodoba. jak dotad to pod tym wzgledem ladnych wnetrz maxwella nie widzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Do mnie akurat nie przemawiają takie "cukierkowe" rendery. Wolę realistyczne prace. Wiadomo, zawsze można w miarę potrzeby podkręcić kontrast czy "level'e", także tych pracek z maxwell'a, ale nie przesadzajmy. Nie ma lepszej vizki niż fotoreal, oczywiście ładny. :) To jest tylko moje zdanie oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 niestety mylisz kome ładne wizki z ładnymi projetami, poprostu nikt jeszcze nie puścił ładnego projektu w maxwellu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Faktycznie do wizualizacji w tej chwili zwlaszcza nie bardzo sie nadaje, ale to co napisales wczesniej to nieprawda (ze do wnetrz sie nie nadaje). nadaje sie i do wnetrz i do "zewnetrz", a ze nie jest tak wygodny w wizkach jak vray to osobna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Do mnie akurat nie przemawiają takie "cukierkowe" rendery. Wolę realistyczne prace. Wiadomo, zawsze można w miarę potrzeby podkręcić kontrast czy "level'e", także tych pracek z maxwell'a, ale nie przesadzajmy. Nie ma lepszej vizki niż fotoreal, oczywiście ładny. :) To jest tylko moje zdanie oczywiście. Moje również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 co wy pieprzycie trzy po trzy ? nie narzędzie czyni artyste :P zobacz Zulibana i wtedy mów czy sie da zrobic czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 peter nie zgadzam sie z toba wcale :) Chalek - nie powiedzialem nigdzie ze sie nie nadaje -------------------- widac kolejny temat do oftopow, nie moa co pierdzielic bzdur sory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 kome: Nie wmowisz mi ze takie cos nie nadaloby sie do pokazania klientow http://img115.imageshack.us/img115/2261/depa8qm.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 niektóre rendery maxwella wyglądają jak zdjęcia. ale jak komas powiedział chyba trudno będzie uzyskać nierealne efekty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 jak juz powiedzialem nie ma sensu tego ciagnac, male masz racje ale nie wiele tego jest, zuliban to skrajnosc, ale i tak w strone fotoreala niz klienta a ja sam do konca nie wiem o co mi chodzi wiec :) eoot plz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 peter nie zgadzam sie z toba wcale tzn. z czym? widziles jakis ładny projekt w maxwellu? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 nie! ale za to widzialem zajebiscie odpicowane badzo slabe projekty w vrayu :D (sorry xeav zle zrozumiales) lol jestes nie do przebicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Autor Share Napisano 5 Listopad 2005 surre..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 co to kocoboł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 :D ale się wątek rozwinął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansLeSavoir Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Nie wiedziałem że taką dyskusję rozpętałem>: Kiedy premiera oficjalnej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 za 3 dni ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 mam nadzieje ze za 3 dni, mieli wrzucac screena z jak to wyglada w nowym maxwell a tu nic :( miejmy nadzieje ze tylko 3 dni P.S. Sory juz sa umiescilem w newsach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 Witam. Nie będę tu się rozpisywał który lepszy , tylko wrzucę mój pierwszy render z maxwellka. ;-) Standardowe ustawienia i trach po 90 min stop i tak wyszło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 niebardzo to wygląda na maxwella :P nawet szumów nie ma :P mogłeś dać jakieś szkło caustici i inne bajery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 Master jeśli to nie wygląda na maxwella to ty nie jesteś master :P bardzo ładny render - pracuj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 niebardzo to wygląda na maxwella :P nawet szumów nie ma :P mogłeś dać jakieś szkło caustici i inne bajery Bo mam już wersję 1.0. hehehe. Oczywiście żart ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 Teraz juz chyba widać, jakieś 25 minut ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 ano widać, al eczemu ta ściana taka poplamiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 słaba jakość irradiance mapy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 lol kome jak chcesz to zawsze cos znajdziesz :) drugoi render lepszy:) keep on going Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 aha, załącznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 bardzo ładnie - dof troszke skopany ale render i tak miodzio - ile renderowało ? to bump czy modelowane na tej wazie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 fajne :) dof razi ale reszta ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 render jakieś 60 min, potem zastopowałem, może jak by się dłużej renderowało, to by ten dof tak nie raził. ;) Oczywiście nie modelowałem , bo by mi się tyle nie chciało ; to jest bump. Maxwell potrafi rzeczwiście wycisnąć max detali z mapki. I mam pytanko wiecie może jaki liczy się ten dof w tym swf "Dof Cue tool" Bo naprzykład mam scenkę z focal ditance mniejszym jak 2 metry, a tam jest od 2 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 na jakim sprzecie to renderowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 Athlonik 1.8 i 768 Ram , a co za wolno ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 nie, pytam bo wlasnie sam teraz skaldam sprzet chce se klupic athlona 2,8 i tak orientacyjnie pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 zbyt ciemno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 mintril a pracowales kiedys na laptopie jak sa zgaszone wszystkei swiatla ?? bo ja tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Nie twierdzę, że nie realistycznie, tylko zbyt ciemno - trzebabyło na drugim końcu pokoju zaświecić choć małą lampkę, aby było model widać. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi