Hindus Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 Może sie komuś przyda(dla nowicjuszy of course :] ) - robiłem dla kumpla z australi (icq) tutek o robieniu dywanów za pomocą Ornatrix'a (coś typu shaghair) wg sposobu Zuliban'a ;) - nudziło mi sie :P -------------------------------------------------------------- Download 6.7MB Quicktime MOV (made by hindus - 2006) Duration 00:02:44 Uncompressed 67MB Resolution : 875x606 -------------------------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 daj linka do kodeków użytych przy kompresji tego tutka bo na standardowym quicktime'ie nie chce się odpalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 http://download.techsmith.com/tscc/TSCC.exe lub ftp://ftp.techsmith.com/pub/products/camtasiastudio/tscc.exe Jak ściagniesz to napisz czy działa co bym wiedział czy czym innym konwertowc czy nie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 mi sie odpalilo, jako ze uzywalem tylko raz Ornatrix'a (dawno temu i tak na dobra sprawe nie pobawilem sie nim dlugo bo czesto sie sypal max - nie byl jakos specjalnie kompatybilny, chyba ze cos sie zmienilo ..?) wiec cos sie z tego nauczylem. jezeli to mozliwe to wrzuc efekt koncowy w postaci renderku (po prostu wyrenderuj to na czym skonczyl sie ten tutek), ciekawy jestem efektu. jak to sie w ogole renderuje :)? szybko wolno, brazil to renderuje? pozdro Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 mi doszlo do 2min i quicktime sie zawiesil:) aha nie wiem ale byla straszna jakosc wogole sie nie dalo ogladac niec nie bylo widac (zadnych wartosci) i to co pisales tez bylo nie czytelne:) ale i tak pozytyw!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 a mi dalej nie działa, ale to nic i tak ornatixa nie używam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 Nielot -> niemożliwe że nic nie było widać bo zapisałem ze srednia jakoscia i w takiej rozdziałce :) może zmien qt na najnowszego :P zapodam dzisiaj wersje wmv jeszcze bo mam :P Pionier - zmieniło sie i to dużo kiedyś sam używałem i kicha - a co do renderingu to renderuje się normalnie bo ta metoda co ja robie to zapodaje te kłaki :) jako mesh'a - efekt końcowy dam ale pewnie jutro rano albo dzisiaj po północy bo renderuje mini interior renderuje w maxwellu ;) także troche to potrwa - nie wiem jak brazil ale scanline czy jak to sie pisze - szybko idzie. Nie wiem tylko jak może nie iśc skoro qt ma swoje sterowniki :o ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 hindus--> ok jakosc jest i tez dziala :) tylko ze nie w quicku:) tylko jakis tam media cos tam:D a ile poly duzo malo?? tylko cos w drugiej minucie sie psuje jakis kolorki i nic nie widac i sie wylacza ale jak lekko przeiwne to jes dobrze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 może coś rapid spieprzył jak skoncze renderowac to sprawdze ile poly i co jest nie tak z filmikiem - teraz sie nawet boje go otwierać bo tak muli ;) ale jak dla mnei to z tych wszystkich shagów itp to ten najlepszy i najłatwiejszy - a co do poly to pewno zależy od ilości tych kłaczków ale tak jak pisze info dołącze ;) pozdro i dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 a ja nie moge tego sciagnac. a odnosnie ornatrixa to obsluguje go vray i mental :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Rozmiar : 8,8mb po rozpakowaniu 100 mb ? czy mi komp zle nalicza ? :D fajowy tutek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 a ja nie moge tego sciagnac. a odnosnie ornatrixa to obsluguje go vray i mental :) tam na stronei dajesz na dole na przycisk FREE i czekasz na link tam odlicza ;) po rozpakowaniu 100 mb ? czy mi komp zle nalicza ? :D fajowy tutek :) dobrze ci nalicza :] nie wiem jak to jest z tymi mov'ami ze mozna je tak kompresowac winrarem dobrze :] avi'ka 100mb nie skompresujesz do 8mb nie idzie i kij :] dzięki ;) Fromat wmv : http://rapidshare.de/files/3997896/carpe-onra.rar.html Render tego dywanu z tutka : http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=257831#post257831 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 tam na stronei dajesz na dole na przycisk FREE i czekasz na link tam odlicza ;) :) no tyle to wiem. i nawet odczekałem do konca odliczania, zaladowało sie sciaganie do DAP-a i mam aborted link :( . echhh , trudno :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 sciagaj za pomoca IE albo opery smiga wysmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 tam na stronei dajesz na dole na przycisk FREE i czekasz na link tam odlicza ;) :) no tyle to wiem. i nawet odczekałem do konca odliczania, zaladowało sie sciaganie do DAP-a i mam aborted link :( . echhh , trudno :( przez DAP-a nie sciagniesz bo opcja FREE ma to do siebie ze nie mozna sciagac plikow korzystajac z 'dopalacza', musisz sobie na chwile wylaczyc w DAP-ie sciaganie plikow RAR i bedzie ok.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 13 Marzec 2006 Share Napisano 13 Marzec 2006 Może ktoś uploadować ponownie bo skasowali z powodu małej liczby pobrań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 13 Marzec 2006 Share Napisano 13 Marzec 2006 Może ktoś uploadować ponownie bo skasowali z powodu małej liczby pobrań i ja chciałbym bardzo o to prosić :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 13 Marzec 2006 Share Napisano 13 Marzec 2006 Ja też się przyłączam, Chcemy Videotutka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Marzec 2006 Autor Share Napisano 13 Marzec 2006 Hej - jak chcecie to najwyżej na jutro moge nagrać nowego bo tamtego już nie mam, a padam na pysk po treningu i ide spac więc dzisiaj raczej nie. Jak cos to jutro do 10:30 będzie na forum. pozdrawiam - hindus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 Download 6.7MB Quicktime MOV (made by hindus 2006) poprawiona wersja - wszystk jest szybciej i łatwiej robione na tutku niż poprzednio - piszcie jeśli sie komuś przydał ;) sorry za spóżnienie - nie moja wina :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Jak cos to jutro do 10:30 będzie na forum. nie ma jak punktualnosc ;) PS. dzieki za tutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 ejj no nie mogłem - takie łącze że od rana sie męczyłem żeby to wysłac na serwer - myślałem że lepiej będzie z internetem - docen to. A jak ktoś chce podziekować i zmotywowac mnie do pracy to tutaj mam takie dziwne coś tylk nei wiem co to jest ;) http://www.max3d.pl/forum/reputation.php?p=353422 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość decam Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Witam Czy masz może ten tutorial na youtube, albo czy mógłbyś go zrobić jako normalny tutek a nie video? Jak klikam na link wyskakuje komunikat, że nie odnaleziono obiektu. Przeszukałem neta i na temat ornatrixa informacji jest jak na lekarstwo o tutorialach nie wspomnę. Myślałem, że chociaż ten tutorial mi pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Nie mogę ściągnąć :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 Otworzyć to można bez problemów w KMPALYER-zer - właściwie to skubaństwo wszystko otwiera co możliwe - nawet pliki flash odtwarza ;) Także polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi